”Känns som en jättebra lösning”

157 SHL-matcher med Modo, 54 KHL-matcher med Yugra Khanty-Mansiysk och Avtomobilist Yekaterinburg. Dessutom sju matcher med IFK Helsingfors i SM-Liiga.

Bra jobbat Jimmy Blixt!

Det var på gång redan i går, men han landade i dag. Björklövens nya back Tommy Wargh som är kontrakterad säsongen ut.

Helsingfors bröt kontraktet med Wargh för en månad sedan, därefter har en tid i Ö-vik väntat och i dag åkte han upp med Hållberg till Umeå för sin första träning.

En meritmässig klassback. Precis vad Löven behövde i nuvarande läge.

– Jag trivdes inte alls i Helsingfors, så det här känns som en jättebra lösning. Det ska bli spännande med Allsvenskan, sa Tommy innan kameran slogs på när jag träffade honom efter träningen i dag.

Han beskrivs som en tvåvägsback med bra skridskoåkning och han spelades tillsammans med Acke Hellström på träningen.

Två ex-KHL backar tillsammans.

Ekonomiskt ska han vara helt externt finansierad enligt vad VD Åkberblom sa till kollega Johnsson på läktaren i T3 Center under träningen.

Det har gått fort. När jag träffade honom var fortfarande inte papprena påskrivna och John Lind sprang omkring med några papper från hockeyförbundet i båset.

Så här lät Tommy efter träningen

 

3 kommentarer

  1. Olle

    En stats komplettering säger att från säs. 2012/2013 med spel i ryska andraligan som omfattade 19 matcher och 9p med – 2 i plus/minus. Denna säsong 2013/2014 i finska högstaligan (SM-liga) med Hälsingfors i en 7 matchers Tryout och 0p med – 5 i plus/minus och därefter ingen förlängning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.