Klättrarna Löven på Playoffplats

Bättre sent än aldrig som det heter.

När jag träffade Jimmt Blixt i omklädningsrummet efter matchen satt han tillbakalutad och såg rätt nöjd ut med livet och det hade han förstås rätt att vara.

– jo, det är rätt bra just nu, men snart ska man börja oroa sig över Asplöven, så det går inte att njuta för länge sa Blixten.

Snacka om att hans drag på slutet har varit lyckade.

Plockade Isak Ahrling från Teg = Dundersuccé:

Isak har spelat mycket moget och känns som en allsvensk back. Visst ha hade en riktigt dålig aktion på deras 2-3 mål, men annars har det sett riktigt bra ut. Allt tyder på att han stannar.

– Jag har utvecklat mitt fysiska spel och hittat lugnet på isen. Jag är inställd på att träna på måndag ocha tt spela med Löven tills någon säger något annat, sa Isa efter matchen.

– Jag ska prata med Lund, men Isak har gjort det riktigt bra. Han är mycket lugnare och tryggare än i fjol, sa Blixt.

Tommy Wargh till Löven = Succé:

Wargh gjorde en riktigt bra förstamatch i Löventröjan. Framförallt gillar jag hur han läser spelet i powerplay och vågar kliva på mål. Även hur han fungerar i uppspelsfasen. Det kan bli riktigt bra känns det som.

– Det var skönt att få börja med en sån här match direkt. Då kommer man bra in i det, sa Wargh efter matchen.

Alla talade naturligtvis om publiken efteråt.

Inramningen var som jag skrev i liverapporten stundtals episk.

Det finns inget som går upp till när två klackar sjunger mot varandra. Det blir liksom aldrig tyst.

– Det är lite annorlunda det här än 200 personer när Teg spelar, men bara annorlunda till det bättre, sa Ahrling om publiken.

Jag fick lite rysningar på min plats. Det är så här hockey ska vara.

Björklöven vinner nu på alla möjliga sätt. Genom tidigt ledning, genom att vända matcher, genom skönspel, genom grisspel. Ja Löven hittar ett sätt att vinna. I den här matchen kändes Löven uträknade efter att tappat till 2-3 i mittperioden och knappt haft en målchans. Istället kommer man ut och är klart bättre i fe, sex minuter, avgör matchen och sedan bara stänger ned.

Det är rysligt starkt att kunna klara det, men som jag ser det skulle Löven haft ett mål till. Visst var pucken inne på Jons 3-3 mål?

Löven har ett så härligt självförtroende när det kommer till att stänga ned matcher.

Visst nu blev det en sex spelare på isen utvisning, men annats känns det bara som att det är lugnet i båset och att dom ska fixa det.

Andrew Raycroft borde ha tagit 2-2 målet, men han räddade ett par puckar han absolut inte borde ha tagit så han ligger på plus ändå så att säga.

Powerplay funkar inte utan Stefan Andersson. Det är bara att konstatera. Galet starkt att löven vinner ändå, men det är väl så med lag som har självförtroende.

Alexander Sundström gör ett till ”Game winning goal” och ett som han hade utlovat i Viasat Hockey också. Det känns ruggigt viktigt att få igång Alex. Kan han komma igång, känns det som att han borde spela med Kim. Dessa två herrar tillsammans med t.ex. Lavander eller Lucas Sandström på sikt borde kunna uträtta en del.

Kim var för övrigt briljant i går igen. han vinner alla en mot en matcher på skridsko.

Var då segern rättvis? Ja, det var på det stora hela en jämn match. Kanske något övertag för Djurgården som var mycket bättre i andra och parkerade i Lövens zon sista 12 i tredje, men annars var löven spelmässigt minst lika bra så på det hela en jämn match där laget som just nu är bättre på att vinna vann. Skotten , ja dom speglade framförallt hur mycket Löven sköt utanför denna dag.

Björklöven är nu uppe på playoffplats. 10 000 kronors frågan är:

Blir dom kvar där?

Visst känns det så. Betänkt alla skador och resultaten som kommit ändå.

Sist men inte minst:

20 Djurgårdare plockades in till polisen i natt. Allstar fick stänga tidigare på grund av bråk.

Järnkaminerna levererade igen.

Inte på isen, men på det andra sättet dom är bra på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.