”Ett riktigt svårspelat gnetgäng”

Olof Mårs spelade fem säsonger med Troja/Ljungby mellan 2004 och 2009.

Han borde således ha rätt bra koll på klubben Löven ska möta ikväll.

Troja ligger näst sist i tabellen, men ”looks can be deceiving” som det heter.

Det är inget lag som någon vinner mot med lätta.

10 av 23 matcher har slutat oavgjort för Smålänningarna, vilket bara toppas av Djurgårdens 11 i serien.

Under seriens första elva matcher hade Troja sex förluster, men sedan dess har det ”bara” blivit tre förluster på 12 matcherna.

I de senaste fyra matcherna har Troja tagit poäng varje gång.

Det är tydligt. Troja är inget lag som tar många poäng och hör hemma i botten, men dom har en egenhet att sno poäng av alla möjliga.

Vad är det för typ av gäng Troja är egentligen Olof?

– Det är ett riktigt svårspelat gnetgäng. Jag har ju spelat där själv i fem säsonger och i Troja bjuder man inte på något. Dom spelar visserligen med bra fart, men mycket disciplinerat. Då måste verkligen jobba dig till och spela dig till målen. Det blir inga frilägen direkt. Det spelar nästan ingen roll om dom hamnar i underläge, Troja spelar likadant ändå. Chansar inte. Jag tror att det beror på att dom varit i botten många år och lärt sig hur dom ska ta poäng trots att motståndarna ofta haft speltekniskt bättre lag.

Hur ska ni vinna mot Troja?

– Vi förlorade ju senast med 2-1 och då hamnade vi för mycket i deras spel. Dom jobbade lite mer än oss från start och det blev ganska chansfattigt. Först och främst måste vi ta med oss erfarenheterna från senast. Vi kan inte komma ut som då. Visst, det känns djävligt skönt att vi tog tre poäng, men energin och kampen fanns inte där från början. Det får inte hända. Vi måste komma in på hemmabana och sätta tonen. Vi har så bra självförtroende just nu att det inte ska vara några problem.

Om ni nu vill köra så hårt. Är det inte ett problem att ni har så många spelare borta?

– Det ska först sägas att alla lag har spelare skadade. Det är normalt. Nu kanske vi har någon extra, men vi har många vältränade spelare. Det var en riktigt bra sommar som vi genomförde så jag är inte orolig för att vi ska orka. Spelare som Stefan Öhman som spelar både box och pp kan det vara tufft för, men han är så smart, så det ska inte vara några problem. Sen självklart vill vi ha tillbaka spelare. Det är ju tufft i längden utan så många, men någon eller några matcher är inga problem.

Ni fortsätter att vinna trots att ni har fler och fler spelare på skadelistan. Hur klarar ni det?

– Delvis handlar det om medgång. När du får skador i medgång så är det lättare för nya spelare att kliva in och fylla en roll. Se bara på Isak Ahrling. Han har gjort det fantastiskt bra sedan han kom in och även Tommy Wargh har varit bra. Spelarna som kommit till har flutit in bra i laget och det tillsammans med att vi har ett antal spelare som är riktigt bra just nu har gjort att vi klarat av att vinna trotts alla skador.

Du har själv flyttats ned till fjärdelinan, men spelar kvar i första power-playet. Hur tycker du att det fungerar?

– Jag har lite samma roll oavsett vilket känns skönt. Man måste inse vad man är bra på och jag ska stå där framför målet, dra på mig markering och ibland får man peta in någon puck. Några har jag petat in så jag tycker att det har fungerat bra, Jag har ju spelat så mycket med dom jag spelar med i powerplay så det funkar bra även om vi inte spelar i samma femma annars.

Hur mycket saknar ni Stefan Andersson i powerplay?

– Stefan är naturligtvis en oerhört bra spelare som dessutom varit i grymt bra form. Han saknas, men jag tycker Martin har gjort det bra. Vi var 50 procent i pp senast mot Asplöven. Det får man väl säga är godkänt.

Du fick ta en straff senast. Brukar du göra det?

– Jag fick frågan och självklart tackar jag ja då. Jag fick skottet lite väl högt så straffen var jag inte så nöjd med. Jag ville skjuta mellan stoppen och benskyddet, men om jag får frågan igen tar jag den gärna och sätter den nästa gång.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.