En poäng med mersmak

På förhand hade jag inte trott på några poäng i Karlskrona.

Det blev en, kunde ha blivit två och med tanke på KHK:s hemmfacit är det bara att plocka av hatten.

Betänk att Löven har en galen skadesists.

Det såg ut lite som för en dryg månad sedan.

Ni minns innan de där 10 segrarna på 12 matcher när Björklöven mötte Malmö.

Då var det ett lag som verkligen fick kämpa sig till en segerar utan att ha medflyt.

Lite så var det nu även om skotten 38-13 inte återspeglar den matchen jag såg.

Jag tycker Björklöven hade delar av alla tre perioderna där dom var det bättre laget och i förlängningen var Björklöven speciellt när Palme och Öhman var inne riktigt bra.

I slutändan var det nog rättvist med en seger för Karlskrona, men Löven ska ha all credd för sin insats.

Det som också påminde om hur det såg ut före de tio segrarna så var det igen kedjan med Mårs, Öhman och Palme som låg bakom det mesta. När Nicke J och Linus B kom in i zon var det med bra fart, men utan att skapa något. Det såg bra ut, men Kim Karlsson saknades och det blev inga lägen riktigt.

Två mål av Mårs. Det andra en riktigt grym träff. Frågan är om inte Mårs ska får stanna i förstalinan oavsett vem som kommer tillbaka. Han passar bättre där än både Hjalmarsson och Linus Boström. Mårs är ju en målskytt och med Öhman och Palme passar det perfekt. Dessutom vill han stå framför mål och böka. Ha kvar honom där, säger jag!!

Karlskronas uppspel var inte lika aggressiva som tidigare under säsongen och Raycroft känns så tät att när dom kommer till sina skott i skäret som normalt är så farliga tar han dom nu utan att man behöver fundera.

Det märks att Karlskrona inte riktigt är lika bra som dom var för en dryg månad sedan. Bortaförlusterna har naggat lite på spelet.

I powerplay valde Löven att spela med fyra forwards och en back (Tommy Wargh) när andra PP:et var inne. Ett intressant och bra drag nu när Kim Karlsson saknades. Nu var det dock ändå första PP:et som levererade, men jag gillar aktiv coaching där man våga prova något nytt.

Som sagt. Det kunde blivit två poäng, men det här ska inte Löven deppa över. Ta med poängen och var glad. Det kan vara den poängen som tar Löven till ett playoff eller om man är pessimistisk, håller Löven kvar i serien.

Lite spelfunderingar angående de nya:

* Oscar Molin såg bra ut. Inga synbara missar och en hel del speltid. Han är tillbaka. Så är det.

* Nikals Lihagen. Ingen suverän insats, men han var stabil, gjorde en del försök framåt, men det blir annorlunda med honom jämfört med Kim helt klart.

* Viktor Öhman såg lite tunn ut. Tog en ganska klantig utvisning, men spelade annars säkert när han var på isen.

* Persson-Riis såg jag inte så mycket av. Gjorde ni?

Sist angående matchen. Om regeln är som jag fick det förklarat att det inte ska vara mål då Raycroft flyttade buren omedvetet. Han åkte inte ut heller och det känns helt galet faktiskt. Då gäller det att flytta målburen så omedvetet som möjligt när motståndarna har öppen kasse. Mycket märkligt! Det var mål i min värld.

Nu är det bara att ta sig hem och börja ladda för Malmö. Troligen kommer ingen spelare tillbaka tills dess, så det är samma gäng som ska göra det. Det kommer att bli ett krig. Malmö är tunga, tuffa och säkerligen revanschsugna efter förlusten mot Timrå i dag.

Bäst i dag? Inga skadade spelare. Halleluha!!!

En kommentar

  1. MiaMariaFR

    Härlig prestation av killarna med härligt självförtroende och kyla i många lägen. Gillar skarpt att se detta trots ”halvt” ordinarie lag :). Kriga på killar så får vi försöka hjälpa till på sidlinjen! #enförallaallafören

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.