”Sundström spelar – ta i trä”

Jag surrade lite med John Lind efter träningen.

Så här ser Lind på matchen mot Oskarshamn.

– Vi har mött Oskarshamn två gånger i år och gjort spelmässigt bra matcher båda gångerna. Första matchen bjöd vi på två mål vilket straffade oss, men spelade offensivt väldigt bra. Det var andra seriematchen så det har hänt så pass mycket sedan dess. Däremot matchen här tycker jag vi kontrollerade totalt och spelade riktigt fin hockey. Det var visserligen jämt länge och rann iväg mot slutet, men vi har en bra känsla när vi åker ned och möte Oskarshamn. Dom har lite spetskvaliteter på en del spelare, men vi känns mer homogena och vi ska låta bredden tala.

Hur vill ni komma in i matchen?

– Vi har inte tagit det snacket än, men vi försöker alltid följa våran grund. Vi vill var defensivt aggressiva från start och vinna pucken tidigt i matcherna. Då får man en bra start. Sen om vi märker att dom blir spelförande få vi kliva tillbaka i den aggressiviteten, men det handlar om att spela som vi alltid ska från start, sen får vi coacha efter hand när vi behöver justera något.

Ni har inte spelat på sex dagar nu när Malmömatchen. Har det någon inverkan?

– Det var en stormig hemresa där flyget blev inställt och vi fick åka buss nattetid och fick därigenom en ledig dag i lördags. Det vi tappar i matchtempo nu när det blev inställt fick vi istället tillbaka i en extra träning i söndags, men det ska inte ha någon betydelse varken positivt eller negativt att matchen blev inställd. Det är inget som påverkar oss. Vi är redo för match.

Vad blir viktigast mot Oskarshamn?

– Att fortsätta med den tryggheten vi har i spelet. Ibland när vi hamnar i underlägen vet vi att vi är så pass effektiva när vi får lägen så det är ingen fara. Sedan våran defensiv och vårt boxplay så bra just nu att vi sällan släpper mer än två, tre mål. Därför ger vi oss själva chansen att vinna i match efter match, Självförtroendet är bra och det tar vi med oss till matchen mot Oskarshamn. Spelar vi som senast mot Karlskrona ska vi ha bra chans även här.

Det ser ut som att Alexander Sundström är spelklar

– Det är planen, ta i trä.. Han har tränat, söndag, måndag och tisdag. Det har sett bra ut och känns helt okej. Det är en tillgång att ha med honom. Han är alltid nyttig att ha med omkring. Han står för både energi och fysik och är en spelare som motståndarna känner till och har respekt för. Det är alltid en tillgång att få tillbaka en sån spelare.

* * *

Sedan som en liten bonus berättade Oscar Molin om flygresan till Karlskrona förra veckan efter träningen:

– Det var luftgropar där vi bara föll i flera sekunder och sedan när vi skulle landa vippade planet så att vingarna höll på att slå i marken. Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv, sa Oscar som ser riktigt bra ut på isen. Det känns som att han är 100% tillbaka nu.

2 kommentarer

  1. Oneandonly

    Kul att Alexander är tillbaka en riktig krigare med stort hjärta och en otrolig förmåga att avgöra jämna matcher!!

  2. Lasse

    OIK-Löven 9-5. När skall Blixt o comp fatta att 4 av Lövens backar håller låg div 1 standard .
    Utan en fanastisk bra målvakt hade Löven legat klart sist.Synd att Löven har skämt ut sig för den här säsongen. Så här kommer det att se ut utan en kanon målvakt, dom är tyvär inte bättre än så här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.