Det saknas spets igen

Det kändes så tidigt på säsongen att det saknades spets.

Sedan klev Jon Palmebjörk fram och var stekhet. Stefan Öhman och Stefan Andersson hängde på.

Nu är känslan samma igen. Det saknas lite spets i Björklöven.

Jag vet att spelarna med kvaliteter finns där, men de har inte levererat med samma självklarhet i de senaste matcherna.

Det finns ingen självklarhet i Björklövens spel just nu och det gör att laget inte är lika spetsigt som tidigare.

Delvis handlar det om att Kim Karlsson saknas, men ocksä att de bästa spelarna inte är lika bra som under Lövens formtopp.

Mot Karlskoga så spelade inte Björklöven så oerhört dåligt. Det var ett steg framåt från matchen i Timrå när det kommer till defensiven, men passningsspelet haltar.

Jag vet inte hur länge det tog innan Stefan Andersson hade fått sin första pass på bladet.

0-1 kom på något sätt logiskt. Löven hade bränt sitt PP och dom har släppt in fem bp-mål mot Karlskoga tidigare så det hängde lite i luften. Även om Lövenkillarna jag surrade med inte höll med mig så tycker jag att Löven såg lite försiktiga ut i första perioden.

Andra perioden borde vara den där Löven kämpar sig tillbaka, men istället blev det fler felpass och Karlskoga kunde styra Löven dit dom ville i sin defensiv. Det var inte så många klara lägen som Björklöven skapade totalt sätt och i andra var det inte ens några hyfsade lägen som skapades.

Sen bjöd Martin Johansson på ett mål och sedan en samlad Björklövenbox som tittade puck på den andra.

Så får det aldrig se ut i box. FYRA spelare som tittar puck och EN motståndare får kliva in framför och sno pucken.

Andrew Raycroft har i två matcher i rad varit annat än övermänsklig. Frågan är om han bara gjort två sämre insatser eller om samarbetet med backarna blivit sämre? Måste fråga honom.

Visst Björklöven pressade ned Karlskoga bra i tredje perioden men det kändes ändå som att Karlskoga aldrig var hotade. En sak jag noterade var hur många skott som går utanför. Kanske slumpen, men det var just det som Stefan Andersson gjorde så bra före hjärnskakningen – träffade målet.

En bra tredjeperiod, men det är inte bara att ta med det spelet så som spelare och ledare talade om. Det måste upp en nivå i kvaliteten i passningarna, avsluten och i special-teams. Södertälje och Djurgården kommer inte med några segrar på silverfat. Två förluster där och det kan vara kvalseriesniffning.

För övrigt:

¤ Wille Quists tackling på Fredrik Ericson sa bara pang. Det var ett tag sen jag såg Wille sätta in en sån Kron-Wall-of-Pain tackling.’

¤ Vissa i kommentarsfältet pratar om att värva. Det blir inga värvningar. Det är dom här killarna som ska göra det. Det finns inga pengar och truppen är tillräckligt bra för att hålla sig kvar.

¤ Mikael Persson-Riis har snart haft tio riktigt, riktigt bra lägen utan att göra mål. Jag trodde att han skulle hålla på den här nivån och spelmässigt gör han det, men som målskytt gör han tyvärr inte det.

Kommentarer efter matchen:

Stefan Öhman:

– Vi kommer inte upp i 100%-ig nivå i dag och då vinner man inte mot ett topplag som Karlskoga

Patrik Nevalainen:

– Luften går lite ur oss i första perioden när dom gör 1-0 på en retur. Vi försöker kommer tillbaka, men gör det inte förrän i tredje perioden. Där spelar vi upp oss helt klart. Det får vi ta med oss vidare.

– Hade vi vunnit i dag skulle vi varit sjua. Nu förlorade vi. Det är så jämnt i serien att vi inte kan kika uppåt eller nedåt. Vi måste bara ta match för match.

– Jag var så där i första, men spelade upp mig i tredje precis som laget.

William Quist:

– Det var allafall bättre än senast.

7 kommentarer

  1. Peter

    Det måste värvas, så enkelt är det. Kan inte spela roulette i en kvalserie igen. En ersättare för Kim och förhoppningsvis ett lån, så det kan finnas två lines som kan hota offensivt. Annars blir det negativ kvalserie!

  2. Erikkk

    Ok om det inte ska värvas så måste det lånas! Skicka iväg Öman jr å Riis och ta in bättre låne spelare

  3. ADO

    Därutöver bänka Neva till förmån för Molin alternativt fortsätta att matcha vissa av backarna hårdare. Att Neva fick tre kurrar i VK/VF kan vara den märkligaste tilldelningen ever. Kan utöver ett bra hemjobb i andra perioden inte komma på en vettig aktion av honom under hela matchen. Han är en ständig säkerhetsrisk i egen zon och som (tyvärr likt många andra igår) konstant arbetar med E-pojkssvängar ist för att resolut gå på kropp (vilket btw Karlskoga på ett exemplariskt sätt visade hur det går till).

  4. Janne

    Just nu undrar man varför Jarl inte fick förlängt, han hade ju behövts. Låna in från vilken ES-klubb som helst men gör det nu. Eller finns det nån div-1-kämpe som vill visa upp sig? Måtte det hända nåt så vi slipper förnedras igen om det blir nerkval. Tänk att Löven aldrig kan få uppleva en positiv säsong…(:

  5. Jonas

    Kan du gräva lite i hur skadeläget är? Tror fler än jag är intresserad av att veta hur länge det är kvar innan bl.a. Kim och Lucas är tillbaka.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Lucas är tillbaka i mitten på Februari och Kim under nästa vecka enligt planen.

  6. Jörgen S

    Persson-Riis är inte ensam om att inte kunna göra mål.. det finns 4 spelare i Löven som vet hur man gör.. resten har ingen aning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.