Att steg framåt, två bakåt

Det är alltid lite smärtsamt när man talar om ett stort steg framåt efter en förlust.

Visst det var sett till energin, spelet, viljan, desperationen och den totala insatsen ett stort steg framåt för Björklöven jämför med matchen mot Djurgården, men lik förbannat blev det en förlust.

Stefan Öhman var 5-6cm från att nå pucken och sätta 3-3 i slutsekunderna när Lassinanti släppte retur på Jon Palmebjörks skott.

– Det är en sån puck man får på bladet när det går med, men just nu måste vi kämpa oss till alla såna mål. Ingen bjuder oss på något, sa Stefan Öhman till kollega Johnsson

Och jag säger som Gunnar sa på presskonferensen innan kameran kom igång.

Jag saknar Olof Mårs. En dag som i dag hade han rakat i en eller två mål så många returer som Löven jobbade fram.

Jens Öhman höll med.

– Ja, vi har Olof i den positionen för att han är bäst i laget på det han gör. Nu har vi någon annan där som inte är lika bra.

Ja Lavander (som faktiskt var lite bättre än sämst i dag), Boström, Wrenman och allt vad ni heter. Ni är ingen Olof Mårs.

Annars var det många som var frejdiga i dag.

Jon Palmebjörk var på spelhumör och både testade Lassinanti rejält och spelade fram ett par gånger riktigt fint. Han ska bara göra mål också.

Stefan Andersson har tagit ett rejält kliv och är på väg mot formen för skadan.

Stefan Öhman stod för en genial pass till Thomas Enströms 2-3 mål

Thomas Enström är inte lika tyngd som vissa av Lövens spelare av situationen och kommer med en härlig fart.

Dmtry Timashov lånar Löven gärna igen om jag får bestämma. En härlig spelare.

Tommy Wargh funkade jättebra offensivt med Stefan Andersson. Det känns som Lövens backpar i PP även med Hållberg tillbaka.

Som sagt. En del bra, men ändå förlust.

Varför?

Löven gör en bra förstaperiod där man kommer ut med fart, energi och ett uns av desperation. Det skapades ett flertal heta lägen, men då kommer problemet – ingen sätter dit dom.

Sen bjuder Löven Asplöven på tre mål denna dag.

0-1 Lavander går ut mot puckförande, resten av Löven tittar puck och Emil Bejmo dyker upp på bortre, får pucken och gör mål i öppen kasse.

1-2 Löven stöter för högt med fyra spelare, spelet vänder och Asplöven kan frispela Simon Olsson som sätter en backhand i öppen kasse.

1-3 Tommy Wargh åker ned bakom målet, går bort sig, Asplöven spelar in till Porsberger som slagskottar in målet.

Tre misstag, tre mål.

Asplöven gör även dom ett par halsbrytande misstag i dag.Tommy Wargh bjöds på ett friläge från två meter efter 20 sekunder av tredje perioden.

Inget mål!

Löven måste börja straffa sina motståndare för sina misstag.

Asplöven spelar sig in i matchen. I andra perioden var Asplöven det bättre laget och fick även ta ledningen.

Där började jag känna precis som John Slettvoll sa på pressläktaren:

”Dom kämpar bra i dag, men det finns ett tvivel hos i stort sett alla spelare i Löven på att dom verkligen kommer att vinna i dag och det gör att dom tvekar lite”

Det kändes som att nu förlorar Löven igen trots att dom bevisligen spelade bättre än på ett tag.

På presskonferensen talade Per Kenttä om att:

”Vi hade flyt, en bra målvakt och ett bra boxplay på slutet. Det var så vi vann”

Jag vill istället prata om att Björklöven som verkligen forcerade mot slutet men har en oförmåga att sätta dit pucken.

Det finns för många Linus Boströms i laget. Linus är en kanonkille och han liter alltid, men han har gjort 2+3 poäng på 33 matcher i år. Då finns inte den där självklarheten.

Gustav Hjalmarsson – Tar du bort första perioden mot Södertälje i debuten så har ”Gurra” gjort 1+2 på 26 matcher och perioder.

Patrik Nevalainen – Patrik har ett mål på 31 matcher. Det var ett höstlöv från halva planen. I första perioden hade han ett läge där alla ska göra mål. Han missade.

Jens Ledin- Ett mål på 35 matcher. Det är inte som att han kan känna sig självklar när han får läget.

Det är den här typen av spelare som finns för många av i Löven. Spelare som helt enkelt inte sätter dit pucken när dom får lägen.

Detta kombinerat med att de bästa målskyttarna Jon Palmebjörk, Olof Mårs, Stefan Öhman och Stefan Andersson antingen inte spelar eller har kommit ur sin målform.

* * *

Det är sammantaget en tung uppförsbacke för Löven.

Det är 17 matcher kvar att spela. Löven ligger på kvalplats med 43 poäng.

Målskyttet krampar och misstagen fortsätter att komma bakåt.

Spelet har blivit bättre, den positiva desperationen är där, men det kommer att krävas något mer också.

Ångestmöte med Troja på lördag.

Två träningar därimellan.

Det är bara att stämma in med Tommy Wargh:

– Det finns inget att spara på länge!

6 kommentarer

  1. MO

    Kalle Lundström var ju inte ens på isen vid 1-3.

    Och och att Lavander är ”faktiskt lite bättre än sämst” – Någon som är så okunnig som du bör inte såga enskilda spelare på det sättet, och dessutom få betalt för att göra det.

    Lär av bloggaomlöven-bloggaren – det går att vara kritisk och analyserade utan att ta heder och ära av enskilda spelare.

  2. KALLE

    OCH JENS ÖMAN DEN SEMSTA SPLEAREN MEN DET VAR FRÅN MODO HAN VAR DIT KAN FARA OCKSÅ TA ANSVAR NU JENS ÖMAN FAR FRÅN BJÖRKLÖVEN SÅ INTE DIV 3 SOM VASTERÅS SÅ DET BAR ATT JENS INTE HAR SKA BORT FÖLKRARA DET VAR DET SÅ VAR FEL GÅN PÅ GÅ DET HAN SOM HAR SPELANT I HOPP DET LAGET SÅ SLUTA BORT FÖLKLARAN GÅN PÅGÅ JENS ÖMAN

      • MiaMariaFR

        Håller med dig Eugen! Begriper inget av vad KALLE vill ha sagt, men det har jag inte gjort övriga gånger han kommenterat heller 🙂

  3. JP

    En spelare på den här nivån får nog faktiskt klara av personlig kritik om han inte levererar annars är det illa. Att med Lavanders meriter producerat 4 poäng på 25-26 matcher är helt enkelt inte ok, skadad eller inte.

  4. MiaMariaFR

    Och jag håller med MO i stor del – proffessionellare än att hänga ut enskilda spelare kan du vara Gustaf. Jag hoppas att Linus, Neva, Hjalmarsson & Ledin gör lika många mål på lördag som de antal gång du sågat dem. Det behövs grovjobbare i ett lag också annars kommer aldrig de gyllene tillfällena andra spelare får glänsa i. Och bara som en reminder: Linus har utsetts till matchens lirare 2 matcher i rad – all heder till honom för allt slit han och alla killarna gör på isen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.