Henry: ”Aldrig varit med om något liknande”

När det blåser hårt, när det är riktigt tungt. Då är det läge att prata med dom som varit med förr.

Jag vet inte hur många av er som känner Henry Waldell.

Henry är den kalhuvade killen som följer Björklöven överallt och han har gjort det länge.

Sedan 60-talet eller som han uttryckte det i dag:

– Sen jag fick fast jobb 1972 har jag haft råd att resa runt och se Löven (och hans älskade IFK Norrköping).

Henry har varit i samtliga ishallar söder om Dalälven som Björklöven spelat hockey i.

Ordföranden kommer och går, tränare likaså, även spelare slutar, men Henry är egentligen den enda runt Björklöven som berått genom alla år.

Henry som bor i Stockholm var naturligtvis på matchen i går och vi var två av dom som blev kvar i Ljungby efter matchen.

En tuff natt trots att jag bara försökte sova. Deltagare från Paradise Hotell var nämligen på plats på den lokala nattklubben som råkade ligga en våning under mitt hotellrum.

Klyschan alla var där, har aldrig varit mer sann. Sängen vibrerade fram till 02.30.

Hur som helst.

Jag tog ett snack med Henry när vi samåkte till Alvesta:

Har du någonsin varit med om en liknande säsong?

– Nej. Jag har aldrig varit med om att Löven förlorat elva av tolv matcher någonsin, men jag har inte heller varit med om att dom vunnit tio av elva matcher. Inte ens under guldåret. Det här är en helt galen säsong.

Vad säger du om förlusten mot Troja?

– Det finns inte riktigt den där kämpaandan och sen görs det så många misstag. Det var i stort sett ett individuellt misstag på varje mål bakåt. Det går inte. Det ser lite uppgivet ut. Sen i powerplay känns det som att Löven spelar så säkert. Dom tar inga risker, vågar inte offra något och då blir de inget.Gör Löven mål på något av sina powerplay i första perioden kan det bli en annan match.

Är det dags för Jens Öhman att få gå som tränare?

– Det är möjligt att det händer, men jag vet inte om det är lösningen på problemet. Det känns mest som att Björklöven behöver en seger. En match där första perioden går bra utan att hamna i underläge och sen kämpar dom hela vägen, täcker skott och tar en seger. Lite som mot Malmö, men även borta mot Mora den här säsongen. Det kan komma både med och utan Jens. Det jag kan känna med Jens är att han inte coachar så hårt. Han är väldigt lugn i båset och gör sällan några drastiska förändringar.

Vad tror du. Blir det kval?

– Jag måste ju hoppas att vi löser det utan kval, så det tror jag, men visst. Det ser tufft ut just nu.

Du som varit runt så mycket. Vilken är den bästa arenan och vilken resa är svårast?

– Malmös arena är helt fantastisk. Den är så supermodern och fin. Det är som att komma in i en NHL-arena. Den är bäst. När det gäller resor är Oskarshamn och Karlskoga jobbiga. Det går inte tåg dit utan man måste åka buss och sen blir det övernattning.

Berätta om två minnen från Lövenmatcher. Gärna lite udda.

– Det ena var här i Ljungby. Det var säsongen 99.00 när Löven gick upp till Elitserien. Dom hade chansen att avgöra här i Ljungby och gå upp, men förlorade. Jag skulle åka nattbuss upp till Stockholm, men fick åka med spelarbussen istället. Lövenspelarna var så missnöjda efteråt att det nästan var svårt att prata med dom. Jag fik hjälpa till att plocka ihop klubbor och packa bussen. Inger från VK som var på plats och skrev om matchen tog en bild när jag bar klubbor. Den kom med i tidningen.

– Det andra var i Södertälje. Jag har sett alla matcher Björklöven spelat i Scaniarinken genom tiderna, men en var speciell. Det var tidigt 80-tal och Södertälje fullständigt spelade ut Löven, men Tore Öqvist låg hela tiden på egen blå och tjuvade i försvaret. Det fanns ju red-line offside på den tiden, så han kunde inte tjuva för långt, men när Löven vann pucken slog dom den på Tore som kom fri och han satte den varje gång. Han gjorde fem mål i matchen och Björklöven vann med 6-4. Dom förlorade skotten med 45-12 eller något sådant. Tore var en underbar spelare. Löven kommer nog aldrig att få någon som Tore igen.

Så hur ser det ut närmaste tiden för dig?

– På onsdag åker jag till Ängelholm och ser Rögle – Löven. Jag tar ut någon semesterdag där. Sen blir det Malmö på söndag. Jag missar både Karlskrona och Oskarshamns uppe i Umeå, men sen ser jag Västerås på plats.

Tack Henry och starkt jobbat med alla matcher du ser.

* * *

För övrigt:

Hur är Löven spelschema konstruerat?

18/1 Troja borta

22/1 Rögle borta

24/1 Karlskrona hemma

26/1 Malmö borta

28/1 Oskarshamn hemma

31/1 Västerås borta

Löven hinner typ träna fyra-fem träningar på två veckor i sin hemmahall reser typ mer effektiv tid än dom spelar match under samma tid.

Sist men inte minst för att ni ska ha koll.

Björklöven bussade ned till Malmö efter matchen i går och sov där (för övrigt på samma hotell som basketlaget KFUM Umeå).

I dag flyger dom upp till Umeå och tränar i morgon vanlig måndagstid 15-16 samt på tisdag 10-11. Sedan reser laget söderut igen.

Det blir som ni märker ett otroligt hattande.

13 kommentarer

  1. KALLE

    VD FÖR BJÖKLÖVEN SOVER DU SER DU INTE I BÅSET NY TRÄNARE MÅSTE IN ALLA BORT FLKLARINGAR ÄR DU NYTTER NÄR DU SE BJÖRKLÖVEN JAG ÄR DET TA RING ULF DALEN SÅ INTE TEG UMEÅ HÖGSTA LAG I DIVER NI STÅR ELLER SITTER FÖR FETTA LÖNER MED FENSEN BETALAR ERA LÖNER VANKAN DET BLIR SNART TOM T 3 CENTER VAR SKA GÅ BETALA FÖR ATT FRYSA SE NOLL MÅL AV GÅ JENS ÖMAN VAR DET DIN TUME SOM VAR SKADA SÅ RITA LÖVEN SKULLE SPELA INGA MER BORT FLKARINGAR TACK

  2. Peter

    Vilka spelare kan komma tillbaka från skador nu till matchen mot Rögle?? Kan du uppdatera skadeläget Gustav?? Henry är en riktig supporter!! Kämpa Löven!!

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Kim Karlsson är närmast att vara tillbaka. Det låter som att han är det mot Rögle.
      Sen är det Hjalmarsson som är tillbaka till Karlskrona.
      Lucas Sandström är även han på väg tillbaka. Det verkar som att han kan vara tillbaka veckan efter det.
      Sedan Olof Mårs och Viktor Ekeståhl-Jonsson är 2-3 veckor bort.

      Alex Sundström har jag ingen aning om. Han har fått problem med ena knäet.
      Detsamma med Quist. Där har jag dålig koll.

      • Kratz

        Tack för uppdateringen!
        Det är iaf en tröst att vi får tillbaka allt fler spelare från skada. Personligen tror jag Kim kommer lyfta laget mycket!

        I för övrigt bedrövlig tillställning i Ljungby var det trevligt att ses efter alla år Gustav.

        Bloggen är ovärderlig och är näst intill min startsida!

        Bra jobbat!

  3. Zarley Zalapski

    Kan du inte vara snäll och ge Jens en stor kram vid nästa PK, han ser ut som om han behöver det.
    Tycker det är konstigt att det är backspelet som brister nått kopiöst, där har vi väl haft i princip fullt gäng mot slutet.

  4. Mats

    Patrik Sundström till båset låter som en bra ide, det är ju helt klart mentalt det låser sig. En idrottspsykolog som du föreslog och varför inte låta laget jobba som volontärer på ett barnsjukhus eller vad som helst som bryter av rejält från vardagen och kan ändra perspektiv och lossa den mentala spärren. Vi vet ju vad laget kan , spelet från Asplöven matchen hade nog räckt till seger mot Troja nu gav vi upp efter 1-0 och det såg viljelöst ut.
    Henry heter förresten Waldell i efternamn. Jag har åkt på många matcher senaste 20åren i mellansverige och Henry är alltid på plats med rapport om vad spelarna sagt på väg in till arenan.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Tack Mats.
      Jag måste ha hört fel när jag hörde Brandt.
      Waldell stämmer.
      Jag har ändrat nu.

  5. bror

    Bara hoppas att vi har ett.komplett lag till kvalet och att vi fått smaka lite segrar innan dess. Då kan vi hålla oss kvar! Men ack så nervöst.

  6. KALLE

    NÄ JAG HAR SETT LULEÅ FÄRJESTAD SKELLEFTEÅ AIK SÅ DET ÄR ISHOCKEY KULTUR INTE PRO PÅ PLANEN Y TRÄNARE I BÅSET ÅK TILL NÅGRA AV DOM LAG SÅ FÅR DU SE ISHOCKEY KORPPEN

  7. Vecchi

    Gustav – kan inte du eller möjligen någon på VK väcka ledningen så att dom tar bladet från munnen .
    Att kommunicera med fans och sponsorer är inte direkt Lövens adelsmärke , här måste dom ta sitt ansvar och svara på Dina , våra allas funderingar och frågor . Att det är som nu kusligt tyst när det blåser på rätt bra är mycket illavarslande . Skall det vara så svårt att PRATA utåt ?? Ta gärna upp detta om du har möjlighet med VD ? Blixt eller någon ur styrelsen !!!

    Man får jävligt dåliga vibbar från konkursen , där visste vi alla att läget kanske inte var det bästa men även där var tyst som i graven innan blixten slog ner och skickade oss till HELVETET , och tro mig – hamnar vi där igen så kommer jag och mina Lövenpolare inte orka med en resa till !!!

    Sen en liten reflektion bara , Jens Öhman skall ha sin kritik , den är befogad . Maken till flummiga och svajiga svar får man leta efter , efter senaste förlusten så återkommer det igen -” vi kommer ut bra men blir hårt straffade för våra misstag ” . Är så jävla less på att höra Jens sägs dom orden . Kan inte karln vara lite mer självkritisk ? Har han inte större krav än så ?

    Oskarshamns tränare sa efter hemmaförlusten 1-4 ? Mot Timrå senast att han skämdes för resultatet och spelet och att det var oacceptabelt att uppträda som dom gjorde i den matchen mot publik och sponsorer .
    Där är det lite mer raka puckar och jävlarannamma medans allt allt och åter ALLT skall lindas in så jävla mycket och det skall skyllas på det ena eller andra i Björklöven .

    Säg som det är Jens !! Att det är åt HELVETET dåligt och nu jävlar skall jag göra allt i min makt för att vända detta .

    Och VÅGA BÄNKA #24 #10 #36 med flera och lyft upp tex Spigerhäll någon match !! Spela trötta oldtimers ur form ger inget och sänder definitivt inga signaler om att i Löven ger dom verkligen duktiga juniorer chansen .

    Jävligt besviken supporter som stöttar oavsett men som vill ha en DIALOG från Lövens Styrelse !!!

    Fegt och uselt är orden för dagen .

  8. Mangan

    En av de få positiva biverkningarna av detta hockeymörker är den rabiata caps-lock dyslektikern Kalles kommentarer här på bloggen 🙂 Go Kalle Go !!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.