Tyst som i graven från ledningen

Jag har varit på resande fot i dag. Började dagen i Malmö, åt lunch i Varberg, tog en kaffe i Göteborg och nu sitter jag hemma i soffan i Umeå.

Jag hade gärna hängt på ladan den här veckan och känt på atmosfären, men tyvärr vänder jag söderut i morgon igen och blir borta till fredag. Jag har ju fler jobb än Lövenbevakningen.

Det är intressant det som har hänt. Nu när allt är på väg åt helvetet för Löven har denna blogg blivit stället där alla får kliva fram med sina åsikter. Naturligtvis kokar även TCIM, Björklövens forum, men bloggen har fler kommentarer än någonsin.

Om vi ska sovra i budskapet så är det tre grejer som verkar vara den allmänna opinionen:

1. Jimmy Blixt –  Sportchefen bär det sportsliga ansvaret och truppen är felbygd. Det är många som vill se Jimmys avgång. Det talas till och med om att ”killarna i laget hatar honom”. Det är dock ett obekräftat rykte som ska tas med en nypa salt. Allafall gör jag det. Det är i grunden ovanligt att en klubb avskedar en sportchef under säsongen när ett lag går dåligt. Det är oftast tränaren som får stryka på foten då. Sportchefen åker oftast efter en säsong om han gjort ett dåligt jobb. Kent ”Nubben” Norberg som rök all världens väg från Frölunda mitt under säsongen är ett undantag. Sedan vill i stort sett de flesta att Jimmy ska kliva ur båset.

Trycket på Blixt är hårt just nu. Värvningarna av Lavander, Nevalainen och Sandström har inte blivit några suceér. Det är han som byggt ihop laget, men skador har slagit sönder detsamma vilket gör det svårare för styrelse och VD att värdera hans arbete. Dom tvingas alltid ställa sig frågan: Hur hade det sett ut med ett mer normalt antal skador? Detta ihop med faktumet att sportchefer nästan aldrig får gå under säsongen gör att jag ser det som i stort sett nollprocentigt att Jimmy Blixt får gå som sportchef innan säsongen är över. Det var trots allt Jimmy som byggde laget som gick upp i Allsvenskan.

2. Jens Öhman – Med tanke på resultaten och hur vanligt det är att tränare sparkas så borde Jens Öhmans jobb vara illa till, men det är inte det den stora massan skriker efter. Det är uppriktiga och ärliga svar efter matcherna. Inga bortförklaringar och inlindade svar utan stenhård uppriktighet om situationen. Personligen tror jag inte att ni kommer att få detta. Jens stil är inte att vara burdus ala Janne Karlsson och säga att ”Allt är åt helvetet. Om inte spelarna är bättre i nästa match får dom gå hem” eller ”Den här spelaren var så dålig att jag bänkar honom”. Det är inte Jens sätt att vara så det kan ingen förvänta sig från honom.

3. Ledningen – Fansen vill veta hur ledningen, alltså VD, styrelse och ordförande ser på den nuvarande sportsliga situationen. Just nu är det tyst som i graven därifrån. Delvis för att de inte valt att kommunicera ut något via sina kanaler i form av hemsida och facebook, men även för att ingen i ledningen har intervjuats sedan Erik Åström på Umeå Tidning gjorde en intervju med Fredric Åkerblom förra veckan. Dock sa han inget annat än att dom sitter lugnt i båten sportsligt då i en intervju som ganska snäll.

Är det något då som jag kan göra i den här situationen?

Självklart. Ingen har pratat med Bertil Hammarstedt, Mats Danielsson eller någon annan från styrelsen om situationen och inte heller med Fredric Åkerblom sedan laget hamnade under nedflyttningsstrecket.

Jag får ordna en intervju under morgondagen med någon av dessa.

* * *
Löven tränade i dag och det kan vara värt att meddela att Kim Karlsson körde för fullt.

Han ser ut att spela mot Rögle på onsdag, men för att citera signaturen ”Adelcreutz” på TCIM:

”Du… vi ligger snart toksist i serien, vi släpper in fem mål per match och gör inga framåt. Jag vet att du precis kommit tillbaka från skada… men vi behöver nån som vänder på detta, det fixar du på egen hand va? Du bör helst styra upp både anfalls- och försvarsspel för alla fyra femmor. Och styr upp Raycroft när du ändå är igång. Vi tror på dig.”

Vem sa att Lövenfansen inte har humor.

För övrigt så tränade samtliga spelare utom Oscar Molin i dag, men ett antal i rött, men det ljusnar helt klart på den fronten.

20 kommentarer

  1. MiaMariaFR

    Troligen är ”det tyst i graven” för ämnet är inte ens värt att lyfta. M a o sitter man lugn i båten, SÅ sitter man lugn i båten och det tycker jag är helt rätt. För den som missat det upprepar jag: Jens & Jimmy tog upp laget från Div 1 till HA! Mer än hälften av spelarna från Div1 laget är med i årets trupp och gör det förbannat bra! Tillkomna hjältar som Neva, Lavan, Steffe Ö, Hållberg, Kim, Lucas, Wargh, Enström, Ray m fl sliter hund ute på isen och dessutom vid sidan om med träningar, jobb, plugg, familj, ”fritid”, vänner etc – jag undrar hur många bisittare som skulle klara det!

    Det enda som jag ser det som slår krokben för killarna nu är alla jävla skador men kanske framför allt, alla idiotiska skrik, gnäll och lynchningar till höger och vänster som en del håller på med! Allvarligt?

    Nedan finns en liten kom ihåg från våren & även Viasats inslag om klubben:
    http://m.youtube.com/watch?v=Suz3Aw-yBTQ&feature=c4-feed-u
    http://m.youtube.com/watch?v=UlaJTvRXvFg

    Hej/

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Du är en sann krigare Mia.
      Dock är jag väl inte riktigt lika säker som dig på att allt utom skadorna bara är fint fint, men du ha en eloge som står upp för laget, ledningen och klubben när så många gnäller.

    • Mangan

      Om man som vuxen, någorlunda högavlönad person inte klarar av idiotiska skrik, gnäll och lynchningar i lokal press från inbitna fans till en så pass älskad förening som Björklöven så kan man avgå frivilligt eller söka sig till andra lag som Teg, Vännäs eller LN91 där endast de närmast sörjande följer laget. Kan man inte ta kritik har man inget i Löven att göra!!!

  2. Mange

    Styrelsen bör inte kommentera resultat utåt är min åsikt och en sån policy vore ohållbar på sikt, rent utav oproffsionell. Att spelet är skit det kan vi alla se. Om någon spelare har svårt för Blixt, so what? Har lite svårt för att det ska finnas något slags konsensus bland spelare när det gäller tränaren. De ska spela hockey och sedan får de ha hur många kompisar de vill vid sidan av.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Från min sida handlar det inte om att kommentera resultat. Det handlar om att kommentera en situation. Frågor som: Vad skulle det innebära för Björklöven om ni åker ned i division-1, hur ser du på den sportsliga situationen just nu, finns det någon plan från klubbens sida när det gäller att skjuta till pengar för eventuella förstärkningar innan transferfönstret stänger och är klubben beredda att offra ett minusresultat för att stanna kvar i allsvenskan tycker jag är intressanta frågeställningar till en VD eller styrelse. Du kanske är av en helt annan åsikt.

      • Mange

        Gustav: delvis av annsn åsikt. Vill man skapa stabilitet i en förening bör styrelsen avhålla sig från att göra utspel om prestationer. Det får skötas internt om det skulle behövas. Situationen är allvarlig och det inser nog styrelsen, även konsekvenserna av att åka ned.

  3. Vecchi

    Gustav – kan inte du eller möjligen någon på VK väcka ledningen så att dom tar bladet från munnen .
    Att kommunicera med fans och sponsorer är inte direkt Lövens adelsmärke , här måste dom ta sitt ansvar och svara på Dina , våra allas funderingar och frågor . Att det är som nu kusligt tyst när det blåser på rätt bra är mycket illavarslande . Skall det vara så svårt att PRATA utåt ?? Ta gärna upp detta om du har möjlighet med VD ? Blixt eller någon ur styrelsen !!!

    Man får jävligt dåliga vibbar från konkursen , där visste vi alla att läget kanske inte var det bästa men även där var tyst som i graven innan blixten slog ner och skickade oss till HELVETET , och tro mig – hamnar vi där igen så kommer jag och mina Lövenpolare inte orka med en resa till !!!

    Sen en liten reflektion bara , Jens Öhman skall ha sin kritik , den är befogad . Maken till flummiga och svajiga svar får man leta efter , efter senaste förlusten så återkommer det igen -” vi kommer ut bra men blir hårt straffade för våra misstag ” . Är så jävla less på att höra Jens sägs dom orden . Kan inte karln vara lite mer självkritisk ? Har han inte större krav än så ?

    Oskarshamns tränare sa efter hemmaförlusten 1-4 ? Mot Timrå senast att han skämdes för resultatet och spelet och att det var oacceptabelt att uppträda som dom gjorde i den matchen mot publik och sponsorer .
    Där är det lite mer raka puckar och jävlarannamma medans allt allt och åter ALLT skall lindas in så jävla mycket och det skall skyllas på det ena eller andra i Björklöven .

    Säg som det är Jens !! Att det är åt HELVETET dåligt och nu jävlar skall jag göra allt i min makt för att vända detta .

    Och VÅGA BÄNKA #24 #10 #36 med flera och lyft upp tex Spigerhäll någon match !! Spela trötta oldtimers ur form ger inget och sänder definitivt inga signaler om att i Löven ger dom verkligen duktiga juniorer chansen .

    Jävligt besviken supporter som stöttar oavsett men som vill ha en DIALOG från Lövens Styrelse !!!

    Fegt och uselt är orden för dagen .

    Svara

    • johnny rotten

      Det är många som är besvikna även på resultaten men främst på att föreningen, som ju livnärt sig på sina trogna fans, nu vänder ryggen till när fansen kräver svar. Mycket oproffsigt och ytterst skadligt för relationen.

      Folk har samma känslor nu som de hade under kirunamaffian-hur har man lyckats med det på 6 månader?-ren inkompetens säger jag, ren och skär inkompetens…man har i tcim ett upplagt smörgåsbord av kommunikation som man, trots uppmaningar från fansen, helt missat. Inte en tillstymmelse av respekt till de som ger sina surt förvärvade pengar till föreningen.

      Det är för dåligt, kommunikation med fansen ska vara ledord för en VD, speciellt med Björklövens tidigare historia av dåliga relationer till fansen. Nu är vi där igen, där föreningen är på väg att bli illa omtyckt av halva stan igen.

      Skäms!

    • Kristoffer

      Håller med dig fullt Vecchi!

      Jag anser att Blixt har byggt laget fel och jag hoppas verkligen på att nån ny, rutinerad tar över till nästa säsong.

      Att det inte är nån från varken styrelse, VD, sportchef som vet vad kommunikation med oss fans är för nått är ju helt sinnessjukt!

      Jävligt besviken!

    • Per

      Precis. Våga säga att saker inte är helt bra. Ingen utom möjligtvis Mia Maria ovan tror det är toppenbra. Visa lite känslor.. Wikegård, pajas or not, efterlyste häromdagen att svenska spelare och tränare måste våga sticka ut. De är tråkiga…

      Ingen behöver nödvändigtvis sparkas. Man behöver dock börja kommunicera och berätta hur man ska vända på trenden. Förlustraden är nu lång och visar inga tecken på att brytas. Allt annat än klar förlust imorgon skulle vara en överraskning. Ledningen vem det än är (styrelse, VD eller sportchef) måste berätta vad man tycker och tränaren måste våga tycka något och föreslå en lösning. Finns ingen lösning förutom att vänta så måste sportchefen agera. Det kan vara att värva eller så kan det vara att avskeda någon. Vad vet jag. Det är inte mitt jobb att lösa detta. Det är Jens Öhmans jobb. Klarar han inte uppgiften så måste frågan gå uppåt. Kan inte Jens lösa den för att han har för dåligt lag så är det Jimmy som ska göra något.

      Löven måste iaf försöka förändra något. Det man testat hittills under denna långa förlustrad är att stoppa in Wälitalo i mål istället för Raycroft. Det ledde till 0-7 på Hovet. Vad kan man testa mer? Förslagsvis att bänka de som inte håller måttet och släppa fram Ahrling och Molin som stundtals gjort det bra. Spela bra spelare oftare.. Tex så var Wrenman lagets bäste under en lång tid och det var först efter 5-6 matcher som han fick mer förtroende. Våga gå ut och kräva mer av Lavander och ta kaptensbindeln från honom temporärt till han visar att han kan leda laget. Just nu klarar han inte ens nästan att leda sig själv på isen.

      Jag är jävligt orolig men jag tror vi klarar oss kvar via kval. Risken är väl att vi åker ut om någon av våra tre nyckelspelare går sönder igen. Vad händer då? Kims skada visar att otroligt mycket står och faller på honom. Vad gör vi när/om Palmebjörk och/eller Stefan Öhman går sönder i en Kvalserie? Att tycka synd om sig själv kommer knappast att rädda oss kvar i Allsvenskan.

      Löven måste som sagt agera. Det kan vara att man sparkar någon eller värvar nytt. Det kan också vara att man använder det man har och gör förändringar. Är lösningen att bara vänta på att allt vänder så är vi jävligt illa ute. Det måste alla förstå.

  4. KALLE

    BJÖRKLÖVEN STYRLSEN I LÖVEN HAR INTE NYTERA TILL SÅ PÅ MÅNDAG MED DIV 1 STÅR PÅ GÅ ÄR INET SOM TALAR I MOTT SÅ TACK FÖR ETT ÅR ALLSVENSKAN JENS ÖMAN OCH BLIXT BÖR AV GÅ HAR FÖRNEDRAT VARUMERKET BJÖRKLÖVEN

  5. Janne

    Kan vara viktigt att poängtera att TCIM inte är Björklövens forum, utan en privatpersons forum för folk med lövenhjärta (en obotlig sjukdom, dessvärre).

  6. Claude Julien

    Det första du kan göra är att inte ta dig själv på så stort allvar om det går ?

    Dont worry be happy 🙂

    /CJ

  7. Patrik

    Föreningen har i många år haft barnsjukdomar och nu går klubben igenom ett stålbad, när man tagits igenom detta kommer klubben stå stadigt och starkt. Utse syndabockar för att rädda sitt egen skin kommer inte gagna föreningen. Jag tycker att de gör helt rätt nu att de står upp för varann och visar att de inte kommer att byta spår…..

  8. Tore

    Måste bara uppdatera mej om jag missat något?Har vi ändrat målsättning så det var i år vi skulle gå upp? Vi har ju fortfarande bästa chansen på nytt kontrakt så varför är vi inte bara lite lugna i båten .Har fullt förtroende för grabbarna löser detta! Håller med dej Mia ! Mange är också rätt ute. Kolla på klubben som råkar leda Shl, hur mycket läcker det ut från denna förening? Inte ett snack! Även fast människorna i gruvan blir ledsna

    • Per

      Lasse Johansson kommunicerar enormt mycket jämfört med Blixt. Tror PeA också syns betydligt mer än Åkerblom.

  9. Olle

    Tore: Du är nog rätt ensam om att ”sitta lugnt i båten” efter tio raka torsk… Oavsett målsättning innan säsongen.

  10. Luttrad

    Undrar vad MiaMariaFR och en del andra har för kopplingar till Blixt och ledningen eftersom ni alltid behöver försvara dessa och en del av spelarna de så kallade stjärnförvärven. Sitter still i båten gör man kanske om det stormar på havet. Men i detta bakvatten när båten i princip gått på grund och snurrar runt, runt. Behövs det några som förstår att man inte kan fortsätta med det om man ska nå fram till något mål. Då är det dags att hiva en del av barlasten överbord som inte ger någon fart och inse att i båten måste hissas en del segel och se till att manskapet som vill och vågar jobba gemensamt får göra detta. De som bara åker snålskjuts pga sin så kallade erfarenhet men inte kämpar kan ta jollen till stranden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.