Löven letar förstärkning

Jag trodde att det var mer snack med Fredric angående det nuvarande läget än vad det var i ”Bluffartikeln”.

Jag orkar för övrigt inte lägga någon energi på bluffen där någon lurat en lettisk spelare på pengar genom att låtsas va Fredric Åkerblom.. Ni får läsa om det här om ni vill.

Nu sa Åkerblom bara en sak förutom en massa snack om bluffen så jag får väl göra den där intervjun ändå.

Det han sa var att:

”det tittas på möjligheten att förstärka laget ytterligare innan transferfönstret stänger”

Det var ju intressant för i går från två oberoende källor till bloggen så fick jag veta att det mer än tittas efter en förstärkning.spelare

Sportchef Jimmy Blixt har fått en påse pengar och letar just nu efter en spelare som ska förstärka truppen.

Är det en ny spelare Björklöven behöver i nuläget?

Det vete katten. Frågar du mig kan han lätt dras med i den dåliga stämning som finns på grund av förlusterna efter några matcher. Jag tycker att det behövs en ny röst istället för Blixt i båset, men från vad jag hörde i går kan jag se i stjärnorna efter detta. Jimmy lär stå kvar i båset säsongen ut. Punkt!!

Men visst. En bra hockeyspelare med rätt karaktär är ju aldrig fel.

Björklöven har just nu (om dom skulle bli skadefria) åtta backar och 15 forwards.

Det betyder att det blir spelare utan speltid i Löven om det värvas eller om alla kommer tillbaka. Men det är inga konstigheter. Vissa är helt enkelt inte tillräckligt bra vilket dom visat under säsongen och då får dom stå åt sidan när det kommer in en ny spelare.

Blixt kommenterar ju aldrig spelarvärvningar innan de är klara så vi får vänta tålmodigt tills den här spelaren är klar innan vi hör något från honom.

Dock är den här värvningen väldigt viktig för just Jimmy.

Han har misslyckats med värvningarna av Lavander (Katatrofvärvning på tre år), Nevalainen, Sandström (visserligen skadad) och även Hjalmarsson som sedan han gjordes om från lån till kontrakterad spelare gjort en poäng och har -10 i plus/minus.

Lavander på tre år är den i särklass mest felbedömda värvningen. Mats är en kanonkille och en ledare i truppen, men som hockeyspelare är han just nu långt ifrån var han varit. Han har sämst plus/minus (-18) i hela ligan.

¤ Lyckats helt okej med Per Hållberg som har en hemsk plus/minus statistik på -10 och i mina ögon gör får många misstag, men som ändå gjort 18 poäng och klarat sig från skador trots tunga minuter på isen.

¤ Lyckats ganska bra med Andrew Racroft som var fenomenal ett tag, men nu ser ut att ha motivationsbrist nu när laget gått så tungt.

¤ Lyckats bra med Kim Karlsson som visserligen inte öst in poäng, men som varit en nagel i ögat på motståndarna och en spelare som drar publik till hallen.

¤ Lyckats mycket bra med Stefan Öhman. Det kändes som en riskvärvning, men han har varit bättre än vad någon kunnat tro.

Lånen kommenterade jag i ett inlägg förra veckan. De har varit av blandad art även de med Ahrling som topp och Gustav Björklund som botten.

Nu har han chansen att handplocka en spelare som kan se till att Löven håller sig kvar i Allsvenskan och således är med och räddar Jimmys eget jobb och även hans kolleger i båsets.

Åker laget ned till ettan är det en del som försvinner. Både från spelar och ledarhåll.

Så frågan är: Vem vill ni ha?

24 kommentarer

  1. Jb

    Måste säga att jag tycker att det är jättetråkigt att de gånger man vet att Jimmy Blixt haft en bra och billig spelare på kroken har han fått nej från styrelsen ang pengar….
    När han varnade för att spelarna inte skulle orka, så begärde dem att de skulle de fixa.. Det gick ju!!
    Det är inte förän Det blir ”kris” som man släpper till pengar..
    Nä, detta hade Jimmy kunnat förhindra långt tidigare om de hade lyssnat på honom…
    Men icke..

  2. Tobias Sandström

    En spelare som hittar av målet samt har samma jävlaranamma på isen som Tylor Michel. Det skulle vara något 🙂

  3. MiaMariaFR

    Jag tycker inte alls att Blixt misslyckats med värvningarna. Lucas har t ex varit skadad ett bra tag och inte riktigt kunnat bevisa sig och Lavan har även han fått vara borta en hel del i början av säsongen så att säga att Blixt har misslyckats då förutsättningarna inte varit optimala tycker jag är att ta i. Vad gäller Sniper som Erik talar om ovan samt som det skrikits över förra motgångsperioden så kom vändningen utan Sniper även då och kommer göra det igen – med start ikväll. Sen tycker jag i o f s att det är bedrövligt att riva upp saker om och om igen – vi har det lag vi har och vi får låna spelare vilket är både en fantastiskt grundtrupp och väldigt generöst av kringliggande klubbar, så lite lugn och lite tacksamhet skulle jag nog förorda.
    Hörs,

  4. Jonny

    Förstår inte hur du kan räkna in Lucas som ett misslyckat nyförvärv. Är nog en av de bättre i den här truppen om han fått varit hel. Han blev ju skadad alldeles för tidigt på säsongen, och att kalla det för en misslyckad värvning är väldigt missvisande. Skulle istället vilja säga att hans omgivning var dålig när han väl fick spela.

  5. Tompa

    En tung hårdför kanadensare som aldrig kliver undan och kan driva igång laget. Något liknande som Abbot-bröderna eller Per Ledin!

  6. Per

    Grejen är att denna värvning skulle ha kommit redan under juluppehållet och på så vis förhoppningsvis kunnat bromsa fallet. Nu är det vansinnigt mycket svårare iom alla spelare känner en enorm prestationsångest. Det går absolut att vända men frågan är om värvningen i sig är det som gör det. Gruppen måste få ordning på skiten och komma igång.

    Självklart hjälper en värvning men det hade varit otroligt tacksamt om den kommit för en månad sedan. Då hade vi kanske kunnat vända trenden tidigt och fortfarande haft en chans på en playoff-plats. Så små marginaler är det.

    • enrico

      Patrick Kane kanske? Skämt åsido tycker jag att kravspecen ska innehålla ord som bra karaktär, målfarlig och högerfattad. Chris DiDomenico kanske, men har ingen koll på om han skulle ta på blåstället i ett lag i lövens situation.

  7. Mangan

    Med alla spelare som nu kommer tillbaka behövs ingen ny spelare. Däremot behövs en ny ASS Coach i båset som kan ta lite obekväma beslut. Bänka spelare som inte levererar. Slita kaptensbindeln av Lavander och ge den till Stefan Öhman som är den verkliga ledaren. Ingen vill se den taktiskt inkompetente Blixt i båset. Jensa behöver en kompetent hårdför räv att bolla med. Typ Uffe Dahlen. Slettvoll, Flygis, Bäckman etc Om man nu ska göra ytterligare ett felbeslut och plocka in den 108:e spelaren denna säsong och tro att ett ynka nyförvärv kommer vända på skutan är man på imbecill nivå i styrelserummet.

  8. Vecchi

    MiaMaria

    VAKNA !!

    Det är väl klart att Blixt har misslyckats . Om vi räknar bort Kim och Öhman så har i stort dom andra inte levererat . Vi måste även ifrågasätta våra egna hjältar som Bosse , Ledin och Mackan . Dessa har gjort mycket för löven i träsket men med facit så håller dom inte i allsvenskan – Blixt Ansvarig ? Yepp .
    Sen är det ju så att sätta ihop ett lag med hyfsade begränsade resurser är f.n inte lätt men visst måste man få KRITISERA ?? Tycker att du allt för ofta tar ledningen och spelarna under ” försvar ” i många inlägg – det är bara att inse att vi är på ett fritt fall mot Kvalserien !!

    Går vi in med en förlorarkultur där såsom Tingsryd ifjol så ….. , ja då är möten med Vännäs runt hörnet och IF Björklöven som förening snart historia .

    Agera nu !!

    • MiaMariaFR

      Vecchi: jag är klarvaken :). Att jag tar klubben och ledningen i ”försvar” är för att jag dels tycker att lagbygget & tanken med hemvävt är helt rätt samt att jag tycker att kritiken som riktas dels mot ledninges som enskilda människor & spelare är väl hård! Sen tänker jag att Björklöven faktiskt är ett Aktiebolag som inte har någon ”skyldighet” eg att lämna ut strategier och planer till allmänheten. Dessutom tror jag helt och fullt innerligt att de är inte så jäkla dumma i huvudet att de riskerar åka ur nu när de satsat så mycket – det skulle kosta klubben, spelarna, ledarna, staden och fansen för mycket! Men vad vet jag – jag är ju inte vaken :). Så jag tänker fortsätta vara positiv och jag HAR fortfarande tilltro och tillit till klubben, ledarna och spelarna och jag tror fortfarande att Björklöven når målsättningen att etablera sig i Hockey Allsvenskan och är det då en dröm (för jag är ju inte vaken) – ja må det då vara en sanndröm! Kommentera inte till mig nå mer är du hygglig – jag sover!

    • Gustav

      Håller med om att man måste få kritisera. Detta är trots allt proffsidrott och klubben sjunker just nu som en sten.

  9. Tobias

    MiaMaria: Du verkar vara en fundamentalist vad gäller tron på föreningens kompetens. Det är dags att ta sig en titt på hur verkligheten faktiskt ser ut. Givetvis ska laget stöttas, och det gör dom också. Men det går inte att blunda för de uppenbara brister som finns i Blixts lagbygge, i kommunikationen med fans samt hur underligt det är att först nu leta fram pengar till en ny spelare, när vi är i en usel sits med ett lag helt utan självförtroende. Jag måste dock säga att jag imponeras över ditt tålamod. Själv är min relation till löven genom åren så pass svängig att jag nog inte orkar med ett till fiasko. Åker vi ur i år innebär det denna klubbs död, tro inget annat.

  10. Lasse

    Det är fram för allt inte en sniper dom behöver utan 4 st bra backar, sen kan dom skicka iväg Hellström
    Nevalanine,Johansson,Hållberg till Teg det fattar väl vem som helst som kan lite hockey.

    • Åskådare

      Har sett Teg i några matcher och tänkt att man skulle kunnat testa någon match med den tidigare ratade hårdskjutande ritghtbacken.

  11. Mangan

    Signaturen MiaMaria måste tillhöra en spelarfru alt någon spelares morsa. Om inte så är det Jimmy Blixt själv som döljer sig bakom detta alias. Citat ”Björklöven är ett aktiebolag som inte har skyldighet att gå ut med strategier” låter som en plädering från en människa med absolut närhet till klubbens innersta krets.

  12. Vecchi

    Tanken är bra , men fungerar inte i praktiken – tyvärr . Hemvävt fungerar inte helt fullt ut 2014 , pengar styr som bekant . Skulle kanske fungerat bättre om vi bytte Nevva , Acke , Ledin Lavander med flera mot Rahimi , Nisse A Och Wallmark . Tanken är så sund och fin men dessa 3 ex ovan kommer säkert in med massa hjärta men med för lite kunnande och skils på denna nivå .

    Kritiken är inte väl hårt , utan mer befogad som tro mig , blir betydligt mer hård om inte dom börjar kommunicera med sponsorer och fans .

    Sen kommer Löven att agera , det är jag helt övertygad om MEN – försent är jag rädd för .

    Byt ut Jensa ( gör ont att säga ) men det är lösning som jag tror mest på , kanske kanske kryddad med en jänkare som kommer in med attityd och sätt Lavander att rehab träna resten av denna sässe så kanske kanske han kommer tillbakas i närheten av en hyfsad allsvensk spelare till hösten . Just nu är det mest pinsamt att se honom på isen men aldrig att dom skulle våga plocka bort honom .

    Det har blivit så många felbeslut denna säsong och fler lär väl komma .

    Men …… för evigt för alltid !!!

    ( vändningen kom visst inte mot Rögle som någon sa )

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.