”Svårt att sätta fingret på”

Jag var faktiskt inte på plats ikväll. Jag jobbade som allmänreporter på VK och skrev om dieselläckage i grundvatten och annat roligt. Däremot var kollega Otterhall på plats på hallen och han bjöd på en intervju med John Lind för bloggens räkning.

Detta sa John efter matchen:

– Det är frustrerande givetvis med tanke på det spelet vi trots allt prestera i dag och i den situation vi är. Alla vågar spela ut, hålla i pucken och vi skapar målchanser. I slutändan är det ändå resultatet som räknas och det blir en förlust. Det är väldigt frustrerande.

Hur kan det vara så svårt att göra mål?
– Bra fråga. Hade vi haft svaret hade vi rättat till det. Det är svårt att sätta fingret på efter en sådan här match.

Sitter det i skallen?
– Givetvis är det så. Jag menar, hade man kommit från en helt annan bakgrund så hade man vunnit en sådan här match. Så är det givetvis. Det är en olycklig situation, det är det.

* * *

Vi konstaterar att Löven hittade ännu ett sätt att förlora på.

Jag pratade med redaktionschef Gunnar Falck på VK:s redaktion angående Bjröklövens förluster.

Gunnar är gammal sportmedarbetare och sportchef. Han berättade en historia för mig.

Säsongen 1998-99 spelade Björklöven i Elitserien och dom förlorade 31 matcher och åkte ur.

Efter en av förlusterna intervjuade Falck Jens Öhman som då var spelare i laget och frågade:

Ja Jens, vad säger du om den här förlusten?

– Imorgon när dom vaknar är det allafall 200 miljoner kineser som inte har en aning om att Björklöven förlorade igen!

* * *

Då jag inte såg matchen lämnar jag den därhän.

Nu kliver alltså Löven in i ett sju dagar långt uppehåll.

Det är inget jätteuppehåll, men det ger Jimmy Blixt lite tid.

Tid att leverera.

Han måste levererar nyförvärven nu annars blir det för sent.

Det är tio matcher kvar och Löven möter i ordning Almtuna, Mora, Timrå, Karlskoga och Södertälje.

Dessa fem matcher är oerhört avgörande för Lövens chans att undvika kvalserien.

Jimmy Blixt sitter med sin karriärs två viktigaste nyförvärv.

7 kommentarer

    • Enrico

      Nej tack och nej tack.

      Banham är visserligen just det jag efterfrågar, en renodlad sniper och högerskytt, men han har alltid varit lat och nu hänger han inte ens med längre. Killen är i min ålder och har inte gjort ett defensivt jobb sedan han fick sin första klubba. Det finns alternativ som kan hänga pucken i mål utan att vara latheten personifierad i defensiven. En riktig högriskvärvning skulle jag kalla det, då sådana spelare även kan sänka moralen rejält i laget. Nä, in med en högerfattad sniper med ödmjuk inställning till defensiven. Vill vi ha fler felpass i offensiv zon än de som Palmebjörk står för i varje match, då är Banham rätt, men jag tror att det är lättare att finna rätt spelare i AHL än i de europeiska ligorna.

      Raycroft har jag ifrågasatt sen värvningen, och största anledningen till det är att han alltid varit som bäst när hans lag varit bra. Inte målvakten som står på huvudet i match efter match när laget är utspelat, som exempelvis Alsenfeldt i Leksand. Däremot är det dags att ställa in siktet där det borde ha varit hela säsongen, på kvalserien, och där tror jag att Raycroft är bland det bästa Björklöven kan ställa i kassen.

      Vad löven behöver i första hand i mina ögon är en stor stark back som kan flytta på motståndare som står där vi inte vill ha dem, framför målet, och spela i varenda jävla boxplay vi får där han inte själv sitter i fel bås. det är ju fullständigt vansinne att se spelare som Nevalainen eller Andersson sköta den sysslan. Dom ska vara offensiva krafter och inte tvingas ödsla kraft på att göra sånt de inte är skapta för. Han behöver vara bra på att åka skridskor eller sköta uppspel, bara kunna flytta små irriterande spelare framför eget mål och inte dra på sig korkade utvisningar eller slå indianare.

      • SkanstullsLövet

        Håller med Enrico, vad vi behöver är just en stabil, fysisk back som kan rensa framför eget mål. Speciellt med tanke på att Raycroft är en puckmotare som släpper något djävulskt många returer rakt ut i banan. Den andre spelaren måste ju bli en poänggörare och jag har inget bra namn att slänga fram men en tvåvägsspelare för centerpositionen vore drömmen. Alltså den funktion som det var tänkt att Lavander skulle fylla, innan det blev uppenbart att han hållit på ett par år för länge.

  1. Mangan

    @Enrique: Banham levererar duktigt i Österrike. Han är en renodlad sniper, har spelat i Europa några år och är således van vid big ice vilket en AHL gubbe oftast inte är. Att han är lika gammal som dig och mig och t.o.m Stefan Öhman ser jag inte som något problem då det isf rör sig om ett korttidskontrakt. Att han saknar tvåvägsegenskaper är kanske heller inte så viktigt då han isf skulle värvas som en renodlad spjutspets. Att han däremot har ett rykte om sig att vara lat är givetvis ett dåligt tecken. Vad det gäller Lassila så är han för det första en toppklass målvakt som jag gärna skulle se i Löven under några år. Målvaktskonkurrensen i Växjö är tuff, därmed är han kanske möjlig att värva alt låna till att börja med. Den psykiskt svage Raycroft behöver konkurrens av en bättre målis än Wälitalo för att ev kunna liggs på en hög nivå i KS. I övrigt så måste alla naiva Lövenfans som tror att det kommer gå så jävla lätt i kvalserien mot vinstmaskiner från ettan ta sig en rejäl funderare. Ju längre tid det tar innan Löven får igång ett vinnande spel. Desto svårare blir kvalserien. Med Lövens dagsform är den sista platsen i KS vikt åt grabbarna från Umeå. Så små är marginalerna! Till alla enögda Lövare som tänker med hjärtat istället för hjärnan – Vidga era vyer – Tänk objektivt !

    • Enrico

      Att gå in på Elite Prospect och läsa sig till att Banham samlat poäng i många andra ligor är inte svårt, men jag hoppas och vet att J. Blixt inte går den vägen. Att veta vad en sådan spelare har för förmåga att vända trenden för ett lag är viktigare. Banham, en erkänd diva skulle gå till ett i hans ögon bottenlag i en skitliga, från ett annat skitlag i en annan skitliga, men som trots allt går bättre än väntat och fått en bra start på våren inför slutspelet. Ska nåt plockas in från den ligan bör man se lite till spelarnas historia och gärna få information om deras inställning. Dessutom bör man hellre plocka in spelare från lag som går lite sämre. Dels är de lättare att få loss för pengar som är relevanta, och dels ser personen saken mer som en nytändning än om man tar ifrån dem chansen att slåss om ligatiteln i ett land till att kriga om sin existens i den svenska andraligan. I bottenlaget Villacher spelar tvillingarna Donati, som ryktats till Sverige varenda säsong, som jag säger är bättre alternativ om man nu ska kolla i Österrike, men jag är tveksam där oxå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.