Flera nyanser av svart

Björklövens kräftgång fortsätter och spontant skulle jag säga att jag inte sett fler så arga kommentarer i lajven förut.

Det verkar som om många av Björklövens fans/följare har fått nog.

Det är lite a samma sak de får se om och om igen.

Den här gången var det en riktigt bra start som landade i famnen på Björklöven när Gustav Hjalmarsson satte 1-0 med ett ganska distinkt skott.

Det spelade liksom ingen roll. Björklöven fick ett par indianare av Mora under matchen och förvaltade ingen av dom.

Mora fick ett par bjudningar av Löven i mitten av andra perioden och Mora tog vara på dom.

Så kan man egentligen sammanfatta matchen för det är inte så mycket svårare.

Björklövens spelare är överlag så under isen självförtroendemässigt att när lägena kommer så hittar man sätt att bränna dom och när motståndarna inte skapar några egna lägen.

Då gör man det år dom istället.

* * *

Ska man se det i detalj så gör Per Hållberg (inne på två mål bakåt) som nu har -18 i plus/minus statistik ytterligare ett hårresande defensivt misstag på 2-1 målet.

Patrik Nevalainen (inne på två mål bakåt), nu på -17,  står för ännu en väldigt platt insats och även Viktor Ekeståhl-Jonsson hade en olycklig insats och tog inte många skär rätt tyvärr.

Dessutom så är Daniel Wälitalo statistiskt seriens sämsta målvakt. jag säger inte att han har det så lätt och han gör ett par bra räddningar i dag, men varje gång han står ovasett vem Löven möter så ramlar det in puckar bakåt.

Exakt vad det beror på kan jag inte säga, men så är det bara.

Dessa rader ovan räckte för att det skulle bli 0-3 på tre minuter.

Framåt var det återigen Kim Karlsson och Lucas Sandström som var frejdiga, men vad spelar det för roll om det aldrig leder till mål.

Björklöven gör en ganska bra förstaperiod där man dock drar på sig två onödiga utvisningar och tappar övertaget något.

Sedan kommer en helt usel andraperiod där allt går åt helvetet.

Några frågor jag ställer mig är:

* Tränargänget talade före matchen om att de scoatat Moras powerplay. Hur kan då Kevin Mitchell få stå fri och skjuta?

* Varför tar inte Björklöven time-out efter 1-2 målet?

* Varför spelar Björklöven på tre olika femmor i powerplay under matchen. Är det inte rätt kalrt vilka i laget som är bäst i PP?

* * *

Kollega Tomas Ruuth pratade med Jens Öhman efter matchen i dag.

Han ville inte säga något om Wargh eller Stefan Öhman. Varken vad dom har för skador eller vilken status det är på dom annat än ”Day to Day”.

det är något slags lock på som jag inte förstår. Löven är ju så körda just nu att dom borde kunna slappna av.

Han sa dock kortfattat att:

– Vi gör det rätt bra i första, men tappar skärpa några minuter i andra och det räcker för att vi ska förlora som det är just nu. Det studsar inte med oss, vi är inte tillräckligt effektiva när vi får lägena och bjuder motståndarna på för mycket.

Som vanligt alltså.

* * *

Jag har ringt och SMS:at Jimmy Blixt för att få ställa frågorna:

Hur ser du på den här förlusten. Varför förlorar ni igen?

Vilken effekt tycker du att ni fått av tränarförändringen både sett till spelet och vad du har kunnat göra som du inte hann tidigare?

Hur går det med förstärkningarna som du fått pengar för. Det verkar finna spelare på marknaden då andra klubbar värvar just nu?

Är du besviken på några spelare i lagets insats den här säsongen utifrån dina förväntningar när du värvade dom. Är det några spelare du skulle vilja bänka om ni haft pengar att ta in ett antal nya?

Känns det som att ni får någon utveckling just nu i laget. Vad tyder på att samma tränare och spelare som förlorat 14 raka matcher ska kunna vända på skeppet?

Har du börjat arbeta för hur ni ska klara en kvalserie?

Är du orolig för att Björklöven ska åka ned i division-1?

Han svarade dock inte i telefon och svarade heller inte på SMS så det får bli en annan gång.

* * *

Acke Hellströms tackling tyckte Moras tränare en solkar avstängning, medan Jens Öhman inte ville uttala sig innan han sett den på video.

Jag säger så här: Om Timashovs var en solklar avstängning, då lär det här bli ett par matcher. Han hoppade in tacklingen så mycket man kan göra.

Näe, det här var bara en annan nyans av nattsvart. Björklövens färg just nu.

Jag vet inte hur det är med er, men för varje förlust som kommer blir jag mer och mer orolig att jag sitter i Ånäshallen i Kovland nästa säsong,

* * *

Alla pratar om att Lövens ledning inte gör något, att dom är fega o.s.v.

I morgon kommer jag att skriva om varför det inte händer något och det har med en enda sak att göra. PENGAR! och dess historia med Björklöven.

23 kommentarer

  1. Mangan

    Ynkryggen Blixt lägger locket på som vanligt.
    Orkade inte vänta på att du skulle publicera så jag skrev en lång harang på Löven4ever istället. Check it!

  2. KALLE

    nu ska löven ledning beta av havre så kossor det är som sitter på feta löner så tittar på deras har eller önskar in få bort björklöven från allsvenskan agera vd gå inte slipsen i T3 CENTER OCH spela vi väntar du bör vackna upp din törn rosa sömmn lön feta lön värva två spelare se till jens öman av gå eller är du kommit över upp jörlse skelletå och modo är du nytter som vd för björklöven så agera nu och tills ny år

  3. Ronny

    Nu har tåget gått för Löven, äntligen så blir det Kvalserien ned/ner till Div. 1 serien.
    Kortare resor på borta plan, trevligt. Alla Hjärtans Dag – till Alla löven supportrar från mig till er.
    Derby mot Teg igen nästa säsong, trevligt och billigt….inga höga löner i Div. 1.
    I Div. 1 vill alla spela…en mycket dålig serie tycker jag. SHL för Björklöven i framtiden tro?
    Hockeyallsvenskan är en mycket bra och tuff serie, kul med tuffa tag.
    Löven: tuffa att möta och tuffa att se?

  4. Olle

    Visst vi tycker ledningen är ynkryggar och visst, halva truppen är detsamma. Blixt borde sparkas åt helvete, liksom Jensa men klubbens agerande; att stryka lagledningen medhårs och inte låta dem stå till svars för det som de åtstadkommit är ett hån och en snorig spottloska i ansiktet på alla som bär Lövenmärket i sitt hjärta.

    Ni ska dock veta att GD bär en stor del av ansvaret för att ledningen kan lalla på så här. När man köper situationen utan att man låta de ansvariga stå till svars, då kan man ju sitta och skjuta skeppet i sank… hur länge man vill. Jag kan riktigt se ledningen sitta på sina kontor, hånleende och småskrattandes åt att vi har Sveriges mest godtrogna och konflikträdda fans.

    • Mangan

      Glöm inte att killen som kallar sig The Sandwich på Löven4ever tycker att Green Devils är Sveriges Bästa Fans! I kategorin ”vi vill inte stöta oss med Lövens ledning för dom har vart snälla mot oss och bjudit på gratis bussresor tidigare under åren” är GD absolut bäst!
      I kategorin ”vi vågar inte gå ut med några andra statements än att vi älskar Löven till vilket pris som helst” är GD solklart bäst!
      I kategorin ”vi har misslyckats med våran generationsväxling i klacken så efter det att Davva och Fredriksson försvann så har vi inte fått fram några drivna, reaktionära och intelligenta medlemmar” är GD bäst igen!
      I kategorin ”vi har bara fått fram 5 nya läktarramsor på 35 år” är GD åter vinnare! Gröna Djävlar my fucking ass!! Ni är just nu ingenting annat än ett gäng alkoholiserade nollor! Gör något för fan! Just nu framstår till och med bönderna i Tingsryds klack Gröna Brigaden som mer reaktionära och dynamiska.

  5. Ronny

    LÄSTE DETTA PÅ JOHANS SIDA PÅ INTERNET:

    14. Björklöven
    En märklig säsong. Först en dålig start och väldigt få poäng, sist i tabellen.
    Sedan en turseger nere i Malmö, och så går man och vinner 12 matcher på 13 försök, eller något sådant ruskigt vasst. Då var man uppe på playoffplats.
    Under 2014 har ett gigantiskt ras kommit. Man har nu förlorat 14 matcher av 14 möjliga under 2014. Ett bottenrekord som kommer bli svårslaget.
    Prognos: Solklart kvalspel.

    TRÅKIGT MEN SANT…det är bara att gilla läget tydligen.

  6. Per

    Orkar inte skriva något längre inlägg då det redan är gjort så många gånger. Vill bara säga att jag är enormt besviken på hur Löven hanterar (eller inte hanterar..) denna kris. Man måste försöka vända trenden och det enda man gjort är att ta in juniortränaren som ass ass coach. Tala om att måla läppstift på en gris.

    Jens är uppenbarligen slut. Han kan inte vända trenden och han sitter bara som passagerare och följer laget ner i avgrunden. Det är otur, skador och elände och det finns inget han kan göra för att ändra på det mer än att hålla tummarna och hoppas att vi snart börjar vinna igen. Detta visar att Jens inte är tillräckligt mycket ledare för ett lag i kris. Jag tror Jens är klar med Löven och jag tror inte att han är redo för seniorhockey på elitnivå. Tyvärr…

    Med Jens svagheter blottade så ser vi bara ytterligare en felrekrytering av Jimmy Blixt. På samma sätt som att Mats Lavander, Per Hållberg, Nevalainen, Hellström mfl inte räcker till så har sportchefen kastat fleråriga kontrakt på dessa. Blixt har kostat oss denna säsong och mest troligt nästa också då vi sitter på dåliga kontrakt över flera år. Jimmy måste bort bums så han inte kostar oss än mer.

    Styrelse och VD har nu ytterligare ett jätteproblem att ta tag i. Man måste rekrytera en ny sportchef relativt omgående och man måste ta tag i alla dåliga avtal som Jimmy Blixt skapat. Det är ingen rolig uppgift att gå till killar som verkligen brinner för Löven och försöka övertyga dem om att lämna självmant. Det kommer självklart också att kosta att lösa Mats Lavanders miljonkontrakt i förtid och samma gäller även de andra även om det är något mindre pengar. Oavsett så har flertalet av de vi har i laget idag en lön som är högre än vad de någonsin kunnat få på annat håll. Det och det faktum att de trivs i Umeå gör att de förmodligen inte vill bryta sina avtal. Här måste Löven visa styrka och göra som Modo gjorde med Starkbaum. Vill de prompt sitta av sina guldkantade avtal så får de göra det samtidigt som de förstör sin karriär genom att inte spela.

    Ta tag i detta nu snälla, rara Björklöven. Visa lite auktoritet och gör klart att misslyckanden av denna grad inte accepteras. Det är inte för mycket begärt i dagens läge. Situationen är inte bekymmersam. Den är nattsvart.

    Är inte Fredric Åkerblom kapabel att ta tag i operativa problem så förväntar jag mig att Bertil Hammarstedt är. Då måste han skicka hem VD också.

  7. KALLE

    UMEÅ KOMMUN ÄR SVERIGES SÄMSTA KOMMUN PÅ att manrknas föra sitt varemärke björklöven se på skellefteå modo luleå där så mer man det är hockey stad vackna umeås lennart holmund m c v fp mp kd ni sover en fall färdig arena har in varit där så gå dit fryss vackna så erat varumärcke dör ut piteå har snart gå om umeå happaranda har redan jort det från som gå på alla björklöven macter se inte så mycket se jens öman står bleklgar att vi gör mål

  8. Matte

    Allvarligt så skit jag i detta lag nu. Är så jävla less och jag förstår inte alla som gång på gång säger att vi skal stötta och stötta hela tiden. Det kanske är det som är felet. Det spelar ingen roll vad dom gör dom har ändå vår stöttning. Se som Södertälje och Djurgården med flera. Vi kan inte acceptera detta helt enkelt för att sända signalen till laget och styrelsen att detta är inte okej det som sker. Så länge de känner att fansen stöttar så kommer det bara att fortsätta.
    Fy faaan!

  9. Kid A

    Håller inte med Olle!
    Visst vi är alla besvikna men GD gör mig som söderlövare stolt! Aldrig några bråk. Bara stöd. Det är rätt. Sedan kan alla vi som älskar Löven känna ångest nu Men: jag vill aldrig se rubriker om att Löven fans hotar ledare och tränare. Det ser vi Stockholmslagens och Johan Tornberg blev mordhotad i VIK. Det skall vi aldrig ha i LÖVEN!

    • Olle

      Skrev jag att man skulle hota sig fram till en ändring? Om du läste detta mellan raderna säger det mer om dina begränsningar som människa än om mitt inlägg…

      Man kan nämligen agera utan våld men med önskad tydlighet att man inte tänker acceptera att laget/klubben sviker. Tomma läktare, protester, välvalda sånger eller vad som helst. Allt förutom att bara stå där med mössan i hand…

  10. Luttrad

    Björklövens varumärke som många i Sverige känns vid håller sakta men säkert på att urholkas.

    Förluster och svackor drabbar alla lag förr eller senare. Det är då styrkan, modet och skickligheten hos både spelare och ledare prövas under mörka moln av motgångar. Styrelsens kompetens, strategi och ansvar prövas och granskas. Björklöven befinner sig i den situationen just nu och det är inte mycket som tyder på att man reder ut situationen. Den totala mentala kollapsen verkar ha drabbat både spelare, ledare och styrelse.

    De som har ansvar och ska träda fram som ledargestalter i svåra situationer både bland spelare, ledare och styrelse lyser med sin frånvaro och tycks naivt tro att det ordnar sig på något sätt.
    Framgångsreceptet är att fortfarande inte agera. Tystnad råder medans tiden sakta men säkert fortsätter att urholka varumärket och självförtroendet hos spelarna. Men tiden kommer obönhörligt att avslöja var inkompetens och svaghet råder, det gäller på alla nivåer.
    Om det varit ett företags varumärke skulle detta aldrig accepteras men här verkar det inte spela någon roll att det dras ner i skiten.

  11. Anders

    Lavander, Hållberg, Nevalainen, Hellström och Raycroft har ju, som alla kan se, mer eller mindre underpresterat med tanke på vad man kunde förvänta sig. Men att de skulle vara så dåliga kunde väl ingen ha förutsett, så man får konstatera att det rör sig om maximal otur och att det inte är något som sportchefen kan lastas för. Att en så stor del av spetsförvärven blivit floppar är förstås en del av förklaringen till läget nu. Utan de ovan nämnda namnen är ju Löven ett Division 1-gäng till stora delar, och det märks förstås. Varför lyckades man då vinna tretton matcher i rad? Ja, när man har flyt och är inspirerad kan det gå, men truppen måste vara tillräckligt stark för att vinna matcher också på rutin och inte bara på inspiration, och sådan kvalitet har inte laget.

    Löven har också varit otroligt ineffektiva och skulle ha haft åtminstone tio poäng till om de hade kunnat hålla nerverna i styr i avgörande lägen. Men det är en sorts krampaktighet som präglar killarnas agerande, och en stress som på många sätt är både begriplig och tragisk. Inte heller detta kan man lasta tränarstaben för, anser jag.

    Det finns dock ett par saker som irriterar mig alldeles otroligt, och som tränarna måste lastas för, och det är (till att börja med) att Löven så ofta spelar runt på alla femmorna, både i fem mot fem och i PP. Det är särskilt obegripligt med tanke på hur stor kvalitetsskillnaden mellan femmorna är, där förstafemman nästan håller låg SHL-klass i sina bästa stunder, medan tredje -och fjärdefemman snarare delvis håller hög Division 1-klass. Det gör ett intryck av pojklag, där alla ska få vara med och leka medan skutan sjunker allt djupare.

    En annan irriterade sak är uttagningen av målvakterna. Raycroft är en besvikelse med tanke på att han spelat nästan 300 matcher i NHL, och han bör knappast behållas nästa säsong om nu Löven klarar sig kvar i HA, och man kan bli av med honom (jag känner inte till hans kontraktssituation). Men han är att föredra framför Wälitalo åtta dagar i veckan. När Raycroft gör en plattmatch har han ungefär samma räddningsprocent som Wälitalo har en normal dag. Men så fort Raycroft gör en tveksam match petas han till förmån för den lokala killen, och det är säkert en del av förklaringen till hans stundtals oroligt slappa och oinspirerade spel. Han måste ju undra över tränarstabens professionalism, och om de alls har viljan att klara sig kvar på elitnivå.

    Till sist en lite bitter fundering över delar av den lokala hockeykulturen i stort i Umeå. Kräftgången skulle kanske kunna hejdas om man kunde förmå sig att samarbeta mer med SAIK. Nu känner jag inte till den klubbens talanger så bra, men nog borde det finnas juniorer o.s.v. däruppe som inte riktigt platsar i A-laget och som gärna skulle spela för Löven ett tag? Man försökte ju med Edström, men vad blev det pinsamma resultatet? Han möttes av total tystnad av hemmaklacken i sin debut därför man ville markera nån sorts missnöje. Nu spelar han i Piteå! Det är nästan så jag önskar att han straffar Löven riktigt hårt i det kval som snart börjar.

  12. Clabbe

    Jag tycker att Jens borde avgå självmant. Han är värd bättre än så här.

    Ser inte V D att vi förlorar?

    utbytet av Blixt gjordes för sent – agera i tid denna gång!

  13. Mårthen

    Jag hoppas verkligen att Björklöven har skrivit in klausuler i kontrakten med de dyraste spelarna ifall de åker ner till division ett. Så att de kan bli av med dem, annars kommer de tre dyraste spelarna kosta lika mkt som hela laget kostade i fjol. Som de spelar nu så behöver motståndarlaget knappt ställa ut skridskorna på isen så vinner motståndarlaget ändå. Nä, motståndarlaget behöver inte ens ställa ut skridskorna, det räcker med att ”lämna walk-over” så kommer motståndarlaget vinna ändå….. Så dåliga är Löven nu.

    Det värsta i mitt tycke är dock styrelsen som har det yttersta ansvaret. Det finns INGEN styrelse bland alla hockeylag i Allsvenskan som är så extremt handlingssvaga som Björklövens styrelse.

    Jag tycker oerhört synd om alla Löven-supportrar som lider.

  14. wilas

    I detta status qua läge som nu löven hamnat i där spelare, tränare, sportchef,styrelse bedömts som oförmögna att förändra läget till det bättre, måste väl högsta ansvariga göra nånting åt det hela. Tänk på alla fans och sponsorer som bygger löven år efter år. De kräver att det NU görs något radikalt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.