En riktig skitmatch

Det var ingen bra ishockeymatch den mellan Björklöven och Timrå.

Jag pratar alltså inte bara om Björklövens insats utan matchen som helhet.

20-20 i skott är ju inget bombardemang direkt och de individuella prestationerna, tuffheten och intensiteten var tämligen bortblåst.

Men om vi ser till detaljerna inför matchen:

Mats Lavander kände av sin rygg på uppvärmningen. Tack för det!

Alexander Hellström avstängd för sin tackling. Bra det! Acke är en kanonkille, men just nu spelar han ingen hockey som jag vill skriva hem om.

Istället fick vi se Oscar Molin i första backparet och Emil Wrenman som något annat än extraforward.

Tyvärr så har all bänktid gjort att Oscar inte riktigt var på den nivån han var senast han fick rejält med istid. Jag vet att vissa hyllat Oscar, men ajg tycker han såg lite tveksam ut. Inga indianer dock så bara där är jag ju före vissa andra backar.

Hoppas att han är bättre mot Karlskoga och tar chansen. Acke är avstängd då med och Tommy verkar missa så Oscar spelar nog den matchen också.

Baklängesmålen:

0-1 kom precis som det så ofta gör för Löven. Det ser ut som ingenting och vips har motståndarna en två mot etta utan att man fattar varför och sen gör någon av motståndarna en individuell prestation och vips är det mål.

Sen har vi det obligatoriska. Per Hållberg och Patrik Nevalainen lyckades gå bort sig och kombinera fram ett friläge för Timrå och det tar dom vara på.

Lägena:

* Jon Palmebjörk har ett läge tidigt i matchen, men fick inte riktigt den där träffen som han borde få med tanke på att han är målskytt.

* Alexander Sundström blir framspelad av Jon Palmebjörk och visst han får ett rapp bakifrån, men visst ska det bli mål 7 gånger av 10 där en meter från målet som han är.

* Marcus Lundberg är Björklövens ordinarie straffskytt. Han får ett friläge till bjuds med minuten kvar och skjuter över.

* Olof Mårs får et kanonläge från vänster, men sätter pucken i stolpen med bara sekunder kvar.

Jag vet inte hur man ska beskriva det. Men det är nästan som om löven försöker att missa lägena. Jag vet att dom verkligen vill sätta dit dom, men allafall jag är nästan uppgiven när dom får lägena. När Olof satte 1-2 blev jag uppenbart förvånad.

Det mentala:

Det flesta av mina frågor efteråt när jag pratade med Jens, Olof, Alex S och mycket kort med Jimmy handlade om det mentala.

Hur mår ni? Hur känns det att missa alla lägen? Hur känns det att göra jättegrodor defensivt? Hur känner ni när ni står i båset och ser lagkamraterna göra allt det där?

Det vanligaste svaret:

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga.

På något sätt kan jag förstå dom.

Killarna kan inte må bra.

Det måste vara svårt att hitta glädje när det är så tätt mellan matcherna och snöbollen med förluster bara växer.

Speciellt för dom som läser på forum, i tidningar och i bloggar.

* * *

Det var ju tyst om Stefan Öhmans ”skada”.

I dag fick jag veta vad det är för något.

Han har bränt sig på armen, alltså en rejäl brännskada, när dom limmade klubbor om jag förstått det rätt.

Man fixerar ju bladet med någon slags brännare och det gick snett.

Ingen i Löven har bekräftat detta, men det är vad jag fick höra från en mycket bra källa.

* * *

Daniel Wälitalo var bra. Han ska banne mig inte ha skit för den här insatsen.

Han var Lövens bästa denna dag.

* * *

För er som undrar varför det inte händer något så rekommenderar jag min krönika i dagens tidning.

Ni hittar  den här. Den är plus och sånt så att ni vet.

Ingen kioskvältare direkt för er som läser allt i forum och bloggosfär. Ni vet i den där pappersupplagan måste man vara lite mer kortfattad och korrekt.

Här i bloggen kan man sväva ut och kapa hejvilt med allehanda motorsågar på ett annat sätt.

Man kan sammanfatta den genom att upprepar mitt mantra.

Det kommer inte att hända något.

Lövens styrelse är så ekonomirädd med tanke på klubbens historia att dom hellre åker ned i ettan än riskerar klubbens ekonomi på något sätt.

13 kommentarer

  1. Vecchi

    Förstår och respekterar deras tankesätt angående ekonomin .
    Men just nu spelar dom ett jävligt högt spel i styrelserummet om dom tänker att hellre åka ur än att göra ett minus på någon 1/2 mille .
    Spel i Div 1 innebär att dom tappar miljoner i sponsring och dom blir fast minst 5 år i ettan innan dom eventuellt kan ta steget upp .

    Samma höga spel som dom spelade ifjol när dom gick All In på att ta steget upp och satsade på den dyraste spelartruppen någonsin i Div 1 mått mätt och gick – 3 500 000 . Vad hade hänt om dom inte avancerat ? Spelat kvar i åtskilliga år i ettan … .

    Nä , Agera nu Jimmy Blixt och använd dina avsatta pengar omg så att dom nya spelarna hinner spela in sig och sparka Öhman ( vill egentligen inte det men tyvärr finns ingen annan utväg ) . Ta den kostnaden och be till Gud att han hittar något nytt jobb som tränare för något J18 lag .

    Så Jävla Besviken På Ledningens Tankesätt = Feghet Delux .

    • Clabbe

      Nja inte all om va? Blir så trist i ettan då. Tror faktiskt att spelarmaterialet håller rätt bra allsvensk klass. Det gäller bara att få de mentala spärrarna att släppa. Rekrytera en ny huvudtränare NU! Satsa pengarna på det istället!!

  2. Peter

    Vad händer med den utlovade förstärkningen??????
    Frågan fanns inte med i artikeln i VK. Kan du forska reda om det Gustav?

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Jag ska kolla det med Jimmy. Jag tyckte också att det var lite märkligt att den inte var med där.

  3. Löve

    Jävligt konstigt…. De går ut och säger att det måste bli ändring…
    De går ut och säger att det ska värvas ….
    Allt detta bara en ridå,,,, att dra för fansens ögon.
    Tror fan att var ända en av dem sitter och gömmer sig under sina skrivbord i hopp att något ska hända, och bara hoppas att klubben klarar sig kvar.
    Ruggigt dåligt och svagt av ledningen. Ta bladet från tungan för fan och säg som det är.
    Vi tror på laget, trotts 15 raka förluster TROR vi på våra ledare och vår sportchef.
    Vi kommer inte att kunna undvika kval, MEN vi kommer inte heller göra någonting för att ge laget bästa möjliga förutsättningar för att hålla sig kvar.
    Pengarna som vi pratade om var bara BS. Dom finns inte… Vi måste spara de slantar vi har så vi klarar åtminstone 2 år i Div 1.

    Nä jag har försökt var positiv, trott på en vändning, etc men jag blir otroligt less på allt spel för gallerierna.

    Hoppas att grabbarna löser detta och hoppas vi spelar i AS nästa säsong ….

    Forza löven ! (även fastledningen ska ha sin beskärda skopa SKIT)

  4. Mangan

    Ok Gustav, varför går man först ut med att det existerar kapital att förstärka truppen med för att sedan backa och tänka ekonomiskt? Verkar som Blixten är ute i godisaffären men inte inser att den dyraste och godaste chokladasken kostar mer än vad han fick av mamma i veckopeng.
    Om nu Blixt är den bästa sportchefen i Björklövens historia (som någon tyckte här på forumet nyligen) hade han landat ex antal svinbilliga Letter eller en och annan lågavlönad missnöjd utlänning med scoring-touch från ettan.
    Istället lägger man locket på och hoppas det löser sig i kvalet….eller så har Lövens styrelse fått en konfidentiell garant från Sv Ishockeyförbundet att SHL utökas till hösten 2014 vilket skulle innebära en lättare kvalserie där 4 av 6 lag går upp? Eller så är det bara så att styrelsen, ledningen och spelarna famlar i mörkret i ren apati och är för stolta eller rentav förkorkade att åtminstone ta in en leg. idrottspsykolog. Det är ju ändå macho-sport vi snackar om.
    Att folk i och omkring Björklöven inte kan ta någon som helst kritik är iaf solklart. Snacka om skyddad verkstad.

    • Mangan

      Janne Karlsson är en härligt självkritisk, passionerad människa. Han har erfarenheten som krävs att ställa höga krav på sig själv och laget. Jensa Öhman är inte där än rent erfarenhetsmässigt. Dessutom saknar Öhman temprament.

  5. Målis

    Jag funderar hur det var möjligt att bygga upp ett lag som gick till SHL kval för några år sedan med hälften av nuvarande budget för spelare. Så mycket dyrare har inte spelarna blivit. Hur gjorde de?

  6. Göte

    Om jag inte minns fel frågade Styrelsen lagkaptenerna om de var nöjda med tränarna och dom visade sig var nöjda med det som var. Utan att gå in på vilka olika bevekelsegrunder var och en av dessa kaptener kunde tänkas ha kunde man gått längre. Och frågat varje spelare (skriftligen anonymt) – en något mera svårhanterlig situation har kunnat uppstå (allt kan ju inte vara enkelt hellre) men nog så viktigt information om hur HELA laget står i denna fråga.

  7. Sjöbba

    Du har säkert helt rätt Gustav, att det inte kommer att hända något.
    Det finns uppenbarligen inget som helst ledarskap på någon nivå i föreningen,

    Visst, bristen på pengar sätter tydliga ramar. Men man kan alltid som arbetsgivare fördela om arbetsuppgifterna. Man måste ta snacken individuellt. Tror egentligen innerst inne att Jens Ö vill ställa sin plats till förfogande. Han har ingen aning hur han ska vända detta. Han borde göra det idag.

    Det måste bytas röst i båset, nu direkt. Om än så bara att man skiftar med Hämäläinen. Det är i alla fall något. Det är som du skriver att det är på det mentala planet svårigheterna finns.

    Vi har en trupp som har god chans att vinna kvalserien, men det mentala skick som laget befinner sig i blir vi 4-5:a ungefär i den serien. Du kommer att se Kovland till hösten Gustav!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.