Då vet vi Ackes lön

Alexander Hellström fick sitt besked i dag från Svensk Hockeyförbundets disciplinnämnd.

4 matchers avstängning där en omvandlas till böter a 6000kr.

Bötern avslöjar också vilken lön Alexander Hellström har.

Det har pratats om 60 000 kronor i månaden för Acke, men utifrån den böter han fått har han 35 000 – 50 000 kronor i månadslön.

Acke har redan missat en match så han missar fighterna mot Karlskoga och Södertälje, men är tillbaka på lördag mot Djurgården.

Så här lät DP:s utlåtande:

Disciplinnämnden gör följande bedömning. Av filmsekvenserna framgår att Alexander Hellström har utdelat en tackling med armbågen mot huvudet på en motspelare. Alexander Hellström har i tacklingsögonblicket haft en uppåtgående rörelse och tacklingen har skett mot plexit. Tacklingar mot huvudet är generellt farliga och medför regelmässigt avstängning. Med beaktande av Disciplinnämndens praxis anser nämnden att påföljden ska motsvara totalt fyra matchers avstängning, varav en match omvandlas till böter.

* * *

Själv tycker jag att det var ett väntat beslut. När jag pratade med Jens Öhman tippade jag själv på fyra matcher och han sa då.

– Men en lär väl omvandlas till böter.

Tacklingen var inte vacker, speciellt när han hoppade in armbågen, men att som Moras assisterande tränare tjata om 15 matchers avstängning som han gjorde efter matchen när han talade med min kollega Tomas Ruuth är bara nonsens sett till vad andra spelare fått för straff i år.

* * *

Sen till dagens bomb.

Rykten florerar att Jens Öhman får sparken från Björklöven och att ex-lövet Roger Kyrö tar över.

Samtliga jag har talat med i Björklövens omgivning har dock sagt att det inte ligger någon sanning i detta.

Vad är det man säger. Ingen rök utan eld även om det skulle betyda att jag haft fel i mina förutsagor att inget kommer att hända om det visar sig ligga något i det hela.

8 kommentarer

  1. NiW

    Gustav,
    Du som sitter med Slettvoll som oftas på läktaren, skulle han vara intresserad av att ta över och vända detta?
    Slettis är den som KAN vända detta! Han skiter högakningsfullt i ledningen (kanske just därför han inte blir erbjuden något, vad vet jag?), går den vägen han stenhårt tror på och drar sig inte ett skit för att säga vad han tycker och tänker.
    Herregud, ge karln ett kontrakt som löper resten av säsongen!! Ge han vad han vill ha. Punkt slut!

    Att ge JÖ sparken och tillsätta RK kommer högst troligt inte alls ge den effekten som önskas. Han besitter vare sig den erfarenheten eller kunskapen att vända runt detta på rätt köl.

    Tack för allt du gjort Jens. Avancemanget till HA och en fantastiskt första hälft av denna säsong. Men det har låst sig ”big time” och det är dags att gå vidare nu!

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Jag tror inte att John är intresserad av att ta över. Jag har frågat honom och han säger att han är för gammal. Han har slutat med det där nu, men det är klart om Löven kommer och bönar så tror jag att han skulle göra det, men bara en kortare period som över en kvalserie.

  2. Vecchi

    Hoppas , Jensa har kört fast Big Time och han INGEN aning hur att vända detta .
    Hoppas ryktet stämmer , vet dock inte mycket om Kyrö men jag lovar – det kan bara bli bättre med den situation som Löven nu är i .

  3. Gustav

    Jag tror inte det blir något tränarbyte först ev. efter säsongens slut. Ifall dom imte kickat öhman än så lär dom inte göra det nu

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      JAg tror inte heller det.
      Jag skrev ju en krönika i tidningen så sent som i lördags om att inget kommer att hända.
      Men ett rykte som florerar kan alltid vara kul att slänga ut.

  4. Link

    Vem säger att vi måste välja mellan dem. Slettvoll – Kyrö som tränarduo?

    Långsiktighet är ju bra i de flesta branscher. Men hockey är inte en sport som tillåter det, åtminstone inte i år. Löven har bara några veckor på sig att få ordning på grejorna. Nu kan vi inte tänka på vem som ska leda gänget och vem som ska vara med nästa säsong. Vi måste klara kontraktet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.