Öhman leder Löven ikväll

Jag hörde redan i går av två Lövenspelare att Öhman ledde träningen och nu på morgonen så flög han tillsammans med laget mot Karlskoga.

Det är alltså Jens Öhman precis som vanligt som leder Björklöven ikväll och konstigt vore det väl annars.

Det som kom fram i går om Kyrö var ett rykte från en källa inom Löven samt från ishockeykunnig kille med koll på Allsvenskan.

Det var ett rykte och inget mer. Jag säger fortfarande inte att det var taget ur luften.

Blixt kan ha varit i kontakt med Kyrö, hans namn kan ha diskuterats när fel person råkade höra något eller vad vet jag och sen gjorde någon det till en händelse.

På något sätt läckte det ut som det så ofta brukar göra i Löven, men helt påhittat.

Nej det köper jag inte.

Blir det av? Det är en helt annan fråga. Troligen inte nu allafall.

* * *

Erik Åström hintade i går om att Löven letar en målvakt. Jag såg det ryktet på TCIM (Björklövens forum) för två veckor sedan och det stämmer.

Det är ingen slump att Andrew Raycroft inte spelar just nu.

Han har sedan nyår och framåt stått för mycket bleka insatser och som det sett ut på slutet har Daniel Wälitalo varit den bättre målvakten.

Inte riktigt vad Jimmy Blixt hade tänkt sig och för den delen vad alla fans (inklusive mig) hade förväntat sig av en så pass meriterad målvakt.

Nu syns det dock tydligt att det är något som hänt med Raycroft runt nyår för sedan dess är känslan att han helt enkelt inte bryr sig längre.

De gånger jag pratat med honom har han varit tämligen apatisk i sina svar.

* * *

Oavsett hur det blir med ny målvakt eller ej så är den stora frågan:

Varför händer inget på spelarfronten?

Det har gått fem veckor nu.

När jag pratade med agenten Patrik Aronson för några veckor sedan i rollen som VK-reporter rent förutsättningslöst för att höra hur länge det normalt tar att plocka två spelare sa han.

– Jag har alltid ett par namn på lager, men sen om man letar något specifikt så kan det ta ett par dagar, men inte mer.

* * *

Senast när min kollega Tomas Ruuth pratade med Blixt före helgen har han fortfarande krokarna ute, men ville inte panikvärva något utan hitta en spelare som verkligen kommer in och levererar samt passar in i gruppen.

Det verkar helt klart vara svårt att hitta en eller flera sådana spelare.

* * *

Den enda jag har surrat med inför BIK-matchen är Jens Öhman och det var efter förlusten senst när vi kollade framåt.

Då svarade han på frågan:

Ni har haft ganska svårt för BK tidigare den här säsongen. Hur känns det att möta dom borta i nuvarande läge?

– Karlskoga är ett bra lag, men vi fokuserar på våran egen insats just nu och tittar inte så mycket på motståndarna. Det spelar egentligen inte så mycket vem vi möter. Gör vi en spelmässigt bra insats kan vi ta poäng mot alla.

I övrigt får jag hänvisa till Björklöven.coms intervju med Hjalmarsson som är i princip det enda som gjorts inför matchen.

* * *

Sist men inte minst.

Karlskoga borta. Hugaligen.

Det känns inte som att förlustraden bryts ikväll.

4 kommentarer

  1. Kasper

    Gustav, vad tycker du om det där mantrat om att en spelare måste passa in i gruppen? Ok om det är en gubbe som ska vara kvar hela säsongen, men nu handlar det ju om en legoknekt som ska skjuta några mål under högst två månader. Är det inte bara att gå på den man tror kan prestera bäst och så får han vara en så stor svinpäls som helst?

  2. Clabbe

    Går Öhman för 16 e raka – måste vata något av rekord eller??

    En seger med ny tränare skulle kunna kännas som starten på något nytt.

    En seger med Öhman känns mer som slumpartat eller ”ett olycksfall i arbetet kanske”….

    • Gröngul79a

      Clabbe, jag tror att Öhmans fortsatta vara eller icke vara är helt beroende av resultatet i denna match. 16 raka och det blir officiellt att Kyrö tar över! Ingen rök utan eld som sagt…
      Nu är det ju absolut ingen som tror på nåt annat än gröngul torsk ikväll vilket bör passa löven alldeles utmärkt. Mitt amatörtips är att ”vi” vinner med 3-2 Om laget står bakom sin coach!

  3. KALLE

    nu spelar björklöven i div 1 nästa år i 10 år fram över jens öman när blixt jens öman står så när varan så kan man inte sparka jens öman ni ska skämas in skitar umeås största varu märke av gå jens öman blixt vd FREDICK ÅKERBLOM DU ÄR NOLLA DU STYLSEN SPELA NER BJÖRKLÖVEN DIV 1 INGEN ANNAN LAG HAR KVAR SAMMA TRÄNARE NÄR MAN MÅL MINUS 95 GJORDA 9 PÅ 15 MATCER

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.