”Det ska bli en skön måstematch”

Jon Palmebjörk leder Björklövens interna poängliga tillsammans med Stefan Öhman.

39 poäng på 46 matcher har det blivit och 20 mål.

Dock har det gått lite troll i Jons målskytte under dessa 20 förluster på 22 matcher.

Jag snackade med Jon efter träningen i dag inför Södertäljematchen i morgon.

Hur skönt var det att vinna senast efter alla förluster?

– Det var helt magiskt skönt. Hela laget sken som en sol efteråt och det satt i till dagen efter. Det har varit en oerhört tung period och det har tärt på oss spelare mentalt, men också på fansen. Vi är många som verkligen vet vad det här laget betyder för dom och då vill vi ge fansen lite hopp tillbaka. Därför var det så skönt att äntligen få ta en seger.

Vad var det egentligen ni gjorde rätt?

– Vi minimerade misstagen. Vi har fortfarande problem med målskyttet och bränner en hel del lägen, men i den här matchen hade vi inga stora dippar där vi gjorde jättemisstag och bjöd motståndarna på mål. Sen var Raycroft riktigt bra i målet. Så länge vi inte är heta i målskyttet kommer det att krävas att vi tar bort misstagen helt för att vinna.

Du har själv haft lite troll i målskyttet sista 20 matcherna även om det blivit någon strut här och där ändå. Vad är det som klickat?

– Delvis har laget spelat sämre en tid och vi har skapat färre chanser. Sedan så började jag missa en del lägen som jag normalt sätter. Då är det lätt att man börjar tänka och det gör inte saken bättre.

Vad gör du när det blir så?

– Jag försöker att bara skratta åt det. Jag vet ju att jag kan göra mål så det handlar om att skaka av sig det och fortsätta skjuta. Det dummaste man kan göra är att börja söka en extrapasssning istället för att skjuta då man känner att man är kall. Då blir det bara värre. Det är bara att fortsätta så kommer det ett mål eller två och sen släpper det oftast.

Du har spelat med Kim Karlsson de senaste matcherna då Stefan Öhman var borta. Hur trivs du med KIm?

– Kim har visat under säsongen att han är en riktigt bra hockeyspelare som kan göra otroliga saker på små ytor. Det är lite annorlunda att spela med Kim, men jag gillar det. Han ser alltid till att det händer något.

Hur ser du på att fortsätta spela med Kim?

– Det är upp till coacherna hur dom tycker att vi ska göra när Stefan kommer tillbaka. Jag har funkat jättebra med Stefan i år. Vi har producerat mycket, men jag spelar gärna med Kim framöver om det är vad dom vill. Jag vill spela i en kedja som producerar framåt och som har ett offensivt fokus. Det är det viktigaste för mig. Så länga jag har skickliga offensiva spelare runt mig är det bra.

Om ni ska slippa kval är det en måstematch mot Södertälje. Förlust och det är klart med kvalserien. Seger och ni är kvar i kampen. Hur ser du på den matchen?

– Ja det är en måstematch. Vi måste vinna och får inte förlora, men det ska bli en ganska skön måstematch faktiskt. Nu kommer vi till den med en seger i ryggen och sen vet vi att vi har slagit Södertälje två gånger i år. Vi vet att vi kan göra det igen. Jag hoppas att det kommer mycket folk och att det blir bra tryck. Det vill man ha i matcher som den här.

Vad blir viktigast för att vinna?

– Det är det jag sa i början. Att vi minimerar misstagen och inte bjuder dom på något, sen att vi sätter dit ett par lägen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.