Live to die another day

Björklövens chans att undvika kvalserien lever fortfarande, men självklart blir det ju kval.

Hur som helst var det bra att Löven fick vinna, IGEN, även om det inte var vackert.

Sällan har jag skådat så många tankelösa ingripanden från två lag på den här nivån.

Som Oscar Molin sa:

– Vi sa att bi skulle spela som mot Karlskoga, men timingen var absolut inte bra i dag.

1:a Perioden:

Bra start av Löven där Olof Mårs kanske borde ha satt sitt friläge, men det kom nästan lite väl tidigt innan man är helt inne i matchen.

Björklöven har pratat om att inte får studsarna med sig. Tommy Wargh lägger på mål, vallar via Victor Öhmans skridsko till Wille Quist som får öppen kasse.

Hörde jag medstuds?

Sen tog dock Södertälje över fullständigt.

Björklöven hade inget organiserat anfall mellan 4.17 och 13.15….

1-1 kom efter en så kallad lekstuga från William Nylander. Vad jag sett av honom i år är han en av seriens bästa offensiva spelare.

Hur kan inte Victor Öhman göra mål efter 13.15. Han har helt öppet mål från 30 centimeter. Dock får han inte rätt på puckfan.

På något sätt kom ändå Björklöven in i spelet efter den chansen.

2-1 är inte rättvist, men ändå. Vad är rättvist just nu?

Stefan Andersson som varit bra sista matcherna skjuter från blå, returen rakt ut via Olof Mårs till Jon Palmebjörk som trycker upp den i krysset. Precis ett sånt mål som han ska sätta dit målskytt som han är.

2:a Perioden:

William Quist har inte producerat siffror i år, men sista tiden har han sett bra ut på isen. Hans pass till Patrik Nevalainen är asläckert, men Neva gör inte mål. Så är det bara.

SSK:s 2-2 mål. Ja vad ska man säga. Emil Wrenman, där får du inte slå bort pucken. Alla har farten framåt och det blir ett numerärt underläge varje gång man tappar puck i den delen av uppspelsfasen.

Sen är Södertälje rysligt effektiva måste jag säga. Det säger bara pang så är det 2-2 från att Wrenman tappat pucken.

SSK:s miss efter 7.35. Jason Gregorie får helt öppet mål, men ramlar när han ska skjuta. Det kan alltså hända andra än Löven också.

Lucas Sandström har sett bra ut på träningarna på slutet. I onsdags flög han fram praktiskt taget genom tre spelare. Lite så gjorde han i går också i slutet av andra perioden.

Dock är det bara att konstatera. Det spelar ingen roll att Lucas fixar utvisningar på såna räder. Utan Stefan Öhman och Kim Karlsson ser Lövens powerplay ut som ett trams.

Det kan inte var så att Nicke Johansson skrämmer motståndarna.

Liverapporternas vanligaste kommentar från matcher med Löven är:

”Nicklas Johansson skjuter och missar”

3:e Perioden:

Ekeståhl får ett friläge efter 6.24 efter en märklig miss från SSK-backen. Men skottet går rakt i magen.

Lite så var matchen hela tredje kändes det som. En bjudningsfest.

Makalöst slarvigt spel. Stefan Andersson prickar benskydd, alla bara slarvar och tillslut så kommer baklängesmålet efter att det blivit total hönsgård i egen zon. Desmoine var framme igen. Var Raycrfot skymd eller för det såg ganska billigt ut.

Jag trodde att det var slut här, men det var ju bara början.

Makalöst dåligt försvarsspel av SSK när Olof Mårs får stå helt utan att någon bryr sig mitt i slottet. Fin pass dock av Viktor Ekeståhl-Jonsson. Jaha 3-3 alltså. Blir det förlängning?

Då kom en spelvädning med 2.11 kvar och William Nylander smög upp på vänsterkanten. Det kändes som spiken i kistan och klart för kval när han kallt lyfter in 4-3 ovanför en simmande Raycrfot.

Sen pressat Löven på riktigt bra, tar ut Raycrfot och Per Hållberg av alla sätter 4-4.

Hans andra mål för säsongen. Helt makalöst.

– Jag tror att segern i måndags betydde mer än vi kunde ana, sa Oscar Molin.

Efter vändningen till 4-4 kan jag hålla med. Sjukt starkt faktiskt,

Förlängningen och straffar:

Att Löven inte vinner den här matchen i förlängningen är helt otroligt. Jag hänvisar till att dom två playmakers som finns i laget (Kim & Stefan) saknades denna match.

Först kommer alltså en tripping på SSK, sen en puck-out och Löven parkerar i stort sett hela förlängningen i Södertäljes försvarszon.

Något mål blev det dock inte….

Sedan måste man bara ta av hatten för Stefan Andersson.

Inte ens Wille Nylander kunde sätta två straffar, men det gjorde Stefan Andersson. Grymt jobbar även om det här sett till misstagen inte var Andersson bästa match i karriären. Matchhjälte blev han dock.

* * *

Fem matcher kvar nu. Fem chanser att bygga form inför kvalserien.

Men också fem chanser att få nya skador för det verkar ju komma minst en varje match.

Det är banne mig som en kronisk sjukdom det här med Lövens skador.

* * *

Övrigt noterbart:

¤ Livet är i ständig förändring. 2007 spelade Alexander Sundström JVM i samma kedja som Niklas Bäckström. I kväll lirade han med Jens Ledin och Daniel Spigerhäll. Jag tycker nästan lite synd om honom.

¤ Det här var första gången sedan Umeå Hockeycup som Löven hade under 3000 åskådare på en match. Senast utsjungna av Timrå. Nu säsongens sämsta siffra i seriesammanhang. Ingen bra trend det.

Till sist:

Ni har väl inte missat dagens nyhet.

Min grej om att William Nylander kunde spelat i Löven men valdes bort för att han var för dålig bakåt.

Ni hittar den här. Den är VK-plus.

Min favorit är:

– Alla som jobbar med det här ser att det är en superspelare, säger Andreas Johansson.

Tydligen inte…..

3 kommentarer

  1. Erik

    Fan håller blixt på med?? Tacka nej till Nylander! Så uselt, och skylla på hans defensiv. Vi har minst 10 spelare som har sämre defensiv än han. Kolla i plus/minus statistiken blixt!

  2. Mogge

    Läste precis en SSK blogg. Det kan vara bra om spelarna läser den med om de behöver tändvätska inför resterande matcher. Bloggaren ser inte Löven som nåt hot utan bara Troja. Visa nu SSK att det inte varit några tillfälligheter som gjort att vi vunnit de senaste två matcherna.

  3. Stefan

    Så himla pissdåligt Blixt!, det finns inte ord…. 🙁 !! WN har 19p på 16 matcher och +1 i SSK, 19p det hade nästan varit topp-5 i Löven och då får man betänka att de som legat före honom spelat mellan 36-47 matcher…!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.