Jag är ändå hoppfull

För första gången på länge kan jag gå ifrån en Björklövenmatch utan kunna hänga ut någon spelare och säga:

”Han var värdelös idag”

Det var ingen som föll ur ramen och ser vi till de fem senaste matcherna så är det en oerhörd skillnad jämför med hur det såg ut för 6-10 omgångar sedan. Det gör att jag ändå blir mer och mer hoppfull inför ett kval. Löven vet vilka dom är nu och vad dom kan göra.

Att det är kvalklart nu det ser jag bara som positivt. Det är bättre att Löven får fyra matcher att förbereda sig på än att chansen funnits hela vägen.

– Vi har pratat om det och det har varit aktuellt ett tag så det känns inte så jobbigt. Det är bara att vi ska hitta ett spel som vi känner kommer att räcka där nu de sista matcherna och det tycker jag att vi är på väg att göra, säger Viktor Ekeståhl-Jonsson.

Han har rätt. Björklöven har lagt om sitt spel och spelar både enklare och rakare. Ett spel som passar den skicklighetsnivå som Björklövens trupp innehar.

Ekeståhl satt ord på det bra.

– Vi gör inte så många mål som det är just nu och då kan vi inte släppa in så många heller om vi ska vinna.

Om vi ser till hela matchen i dag så visst, Andrew kanske borde ha tagit 0-1, Hållberg kanske borde klivit ut mot Arnesson i det läget, Kingen och Ledin blev lite passiva på 0-2 målet, men det var inte rena bjudningar och inga solklara jättemissar.

Det var …. ett fall framåt… haha

Om vi tar matchen kort.

1:a Perioden:

Galet högt tempo från Djurgården. Björklöven var tvåa på varenda puck och hamnade på hälarna.

Raycroft höll på att ställa till till det efter 5.12, men han reda upp det själv. Det närmaste Löven kom en jättemiss denna dag.

Löven första skott kom 11.30 av Jon Palmebjörk.

Björklövens andra skott efter 17.50. Jon Palmebjörk igen, ur dålig vinkel igen.

Nu blev det fyra skott tillslut, men efter 19.30 stod det 14-2 i skott.

Linus Arnesson är ute på en söndagstur (på en lördag) och får komma hela vägen fram till målet. Visserligen kliver inte Hållberg ut mot Arnesson och tar bort skottet, men frågan jag ställer mig är: Ska inte Raycroft ta den?

2:a Perioden:

Klart bättre inledning av Löven samtidigt som Djurgårdens tempo går ned något. Det är svårt när man hamnar på hälarna som Löven gjorde i fösta. Det behövs nästan en paus för att ändra på det och så blev det.

Ekeståhl får jätteläge i slottet av Palme efter 3.42, men skjuter rakt i magen.

– Jag borde nog sätta den. Siktar högt, men får inte exakt den träffen jag vill, säger Ekeståhl.

Acke är Löven mest utvisade spelare. 22 minuter tog det efter avstängningen innan han satt där igen, men annars var Acke rätt bra denna dag.

Bra powerplay av Löven, men någon måste träffa målet. Först Hållberg utanför, sedan Quist utanför, båda i riktigt bra lägen.

10.28 fick Djurgården ett PP. Mycket bra spel av Stockholmarna, men inget mål och tacka Andrew Raycroft för det. Han är lite så. Han kan släppa in någon enkel puck för att sedan ta ett par omöjliga. Steve Saviano var nog övertygad att han skulle kunna lägga in 2-0 där, men Andrew snuvade honom på det.

2-0 målet kom lite märkligt. Pucken blir lös mitt i slottet. Både Jens Ledin och Martin Johansson finns där och kan slå bort den, men tvekar lite. Det gör inte Micke Holmqvist utan han sätter pucken högt.

Störande att Jon Palmebjörk missat ett friläge precis innan även om han blev rappad och fick med sin en utvisning.

Tre powerplay för Löven, men ändå inte riktigt några superheta lägen. Det är för dåligt, men samtidigt så klev ju Stefan Öhman av och det försämrade ju powerplayet något.

Svårt att säga hur illa det är med Öhman, men nu när det är klart med kval så känns det ju inte som det viktigaste i världen att han stressas tillbaka.

3:e Perioden:

Björklöven tar över matchen helt och parkerar stundtals i Djugårdens zon. Det ska dock sägas att Djurgården gör det bra. Dom hade två 96:or, två 95:or och en 94:a på sex backar och stod ändå upp bra. Björklöven sköt en hel del, men skapade få riktigt bra chanser.

Utan Stefan Öhman så är det ingen som riktigt slår de där avgörande passningarna när Björklöven möter uppställt försvarsspel. Kim Karlsson kan göra det, men var lite överkonstruktiv, Stefan Andersson gjorde det innan sin skada, men inte nu. I övrigt är det inte så spetsigt och då blir det lätt att försvara sig mot även om Björklöven rent energimässigt åkte skiten ur Djurgården och var först på alla puckar i slutperioden.

Starkt att Löven för andra matchen i rad gör mål i spel sex mot fem för andra matchen i rad. Alla typer av självförtroenden som Löven kan får är bra även om det handlar om spelet sex mot fem.

Noterbart i övrigt:

¤ 3480 säsongens minst troliga publiksiffra. Alltså om vi ska se till hur många som faktiskt var i hallen, men årskorten räknas ju även om dom inte är där.

¤ 6.53 in i tredje perioden – ett trendbrott. Willliam Quist vek in på mål trots att det var trafik och inte ned i hörnet. Erik Åström på Umeå Tidning gjorde korstecken i taket.

¤ Tommy Wargh var riktigt bra. Jag har inte sett honom ligga bakom så mycket sedan Södertälje borta i Januari.

¤ Inga 6-700 Djurgårdare på palts denna kväll utan snarare 50. Dom hördes dock bra ändå.

¤ Inga nya skador förutom att Stefan Öhman klev av med sin gamla skada. Frågan om någon kommer tillbaka till på måndag. Gustav Hjalmarsson? känns närmast.

¤ Vad var det för man som skreks om en galning från sittplats att Jocke Eriksson är en tjockis hela matchen?

* * *

Avslutningsvis så vill bloggen gärna att Jimmy Blixt gör klart med nyförvärven han fått pengar till, men det är nog bloggen inte ensam med. NU Jimmy!!

3 kommentarer

  1. KALLE

    nu är det bara att det kval som gäller det är skeppet som har kraftg slag sida blixt sitter tittar på hittar någon spelare så björklöven på väg till div1 5 dagar kvar tills fönstret stänger vakna blixt jens öman du kan inte mycket hockey står gör inget i båset har du blivit mutade av modo för du är inte miriter att ta björklöven tillbacka till allsvensskan till nästa år upplaga den död hockey stad titta på publik siffan mindere och mindre den sämta tränaren björlöven haft klubben historia jens öman alla duma bort förklaringa gå titta på hur hockey spelas så förstår du hockey spelas luleå på brynäs skelleftå växjö frölunda där spelas ordet hockey det kultur som umeå saknar

  2. Lasse

    Tjena Gustav ! Tycker du inte att Löven borde försöka att låna Nylander under kvalet han var kung på isen mot SSK. Imponerande domar insats av dig när KFUM FL15 vann idag.
    Jag blir riktigt bekymrad när jag hör att Löven har fler års kontrakt med dom
    sämsta och högst avlönade spelarna. Som du sa finns det inte ekonomiskt utrymme för några nyförvärv till nästa säsong. Vi får nöja oss med Hållberg, Hellström, Neva, och Lavander några säsonger till fast dom kanske duger i div 1 för så blir det tråkigt nog.

  3. A

    Steg framåt kanske men knappast lösningen till Kvalserien. Vi kan knappast enbart spela tight och defensivt om vi räknar med att hålla oss kvar. Det är för stor risk att tro att Raycroft och/eller DW kan hålla ett GAA-snitt under 2.00 när de idag snittar tre resp fyra mål per match. Vi måste lära oss hålla i pucken och skapa lägen då det är den hockeyn som kommer att spelas. Motståndarna kommer att backa hem och låta oss styra spelet vilket blir svårt när vi på slutet alltid haft mindre puck än motståndarna. Att brunka sig kvar är en väldigt farlig taktik och därför förvånar det mig att man nu helt plötsligt försöker att spela efter det undermåliga spelarmaterial som Blixt skänkt oss.

    Beroende på vad vi nu tar in så vore det trevligt om vi försöker att spela en kreativ hockey där vi skapar mycket lägen. Skillnaden i motstånd mellan AS och KS är att motståndarna inte är lika bra och inte straffar oss lika illa när vi missar. Inställningen kan inte vara att kriga hem 20 pinnar i tighta matcher när vi har en spelartrupp som borde vara klasser bättre…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.