I stort sett menlöst

Jag orkar inte med någon längre analys av kvällens match. Det är dock ganska enkelt att konstatera att Löven var helt uddlösa i den här matchen.

I stort sett menlösa skulle jag vilja säga, men vi tar det i punktform.

* 0-3 mot Asplöven. Alltså ”Fejklöven” från Haparnada med 14 000 invånare.

* Stefan Andersson. Fanns det någon som inte fick skada sig i Löven så vara han en av dom. Hoppas nu bara att knäskadan inte är för allvarlig. Först efter att han lets av isen stod han i båset och stödde sig på klubban. Det såg nsätan ut som att han skulle pröva att spela. Hoppas att det säger något åt det positiva hållet.

* Kim Karlsson hade Lövens bästa läge när han kom fri från halva banan i numerärt underläge, men får tredje gången den här säsongen lyckades KIm i ett friläge aldrig få till något avslut.Det säger något om hur uddlösa Löven var i matchen.

* Löven pratar om att minimera misstag. Då ska inte dessa två ske:

1-0: Jens Ledin fumlar med pucken bakom eget mål, Emil Lundberg tar den av honom, Oskar Nilsson sätter 1-0.

2-0: Per Hållberg slarvar med pucken, Asplöven kan stjäla den och sätta 2-0.genom Henri Snäll.

* När Marcus Lundberg är andracenter i Löven. Då är det något som inte stämmer.

* Nu är skadebördan uppe på åtta skador. Stefan Ö (hand), Stefan A (knä), Kalle (okänt, Linus (rygg), Mats (rygg), Oscar (knä), Gustav (baklår), Olof (okänt). Bra att det är en veckans uppehåll från serieavslutning till kvalserien. Har Löven borta så här många spelare blir det helt klart tufft i kvalet.

* Jag hade förväntningar på förstakedjan inför matchen med Kim, Jon och Lucas. En spännande kedja med bra fart. Resultatet. Visst dom hade fart, men var ganska omståndiga och skapade inga vassa chanser. Samtliga övriga tre kedjor skapade istället i stort sett ingenting.

* Av sju utvisningar skulle jag säga att minst fem var helt onödiga som hade kunnat undvikas med bättre smartness från Löven sida.

Näe. Det här var inget att ta med sig. Lövens enklare spel som fungerat den senaste tiden blev menlöst istället denna dag.

Den här insatsen var faktiskt inte okej, inte ens när man inte har något att spela om. Den sätter bara dåliga vanor för hur man inte ska göra i kvalet.

* * *

Jag har fått två mail i dag. ett av dom säger att Löven värvat en målvakt och en forward. Det andra att Löven värvat en back och en forward.

Intressant. Båda kan ju inte ha rätt känns det som.

Jag har följt upp båda, men ingen har bekräftat något någonstans.

24 kommentarer

  1. Löve

    Spelar ingen roll vad blixt värvar….. om det blir annat än lyxbrunkare blir jag överraskad. Blixts syn på en offensiv spelare är ju hjalmarsson så ska bli roligt att se vad han hittar som kan öka våra chanser att producera mål.

    • Simpa

      Vem har sagt att Hjalmarsson skulle va en offensiv spets?! Visst saknar Löven målskyttar, men det finns andra typer av spelare som behövs i ett lag. T.ex en ”gris” som Hjalmarsson.
      Det här felet gör 90% av lövenfansen! Så fort det värvas en spelare så kollar man statistik, ”Han gjorde bara 1 mål ifjol, AVGÅ JIMMY!”

      • Peter

        Problemet är att vi redan hade överflöd av spelare som kan utföra samma jobb som Hjalmarsson. Ändå går Blixt och bränner förtroendet genom att sälja in en sådan spelare. Dessutom skulle dessa ansträngningar sparats för att värva offensiv spets, det tjänar inget till ödsla dyra pengar på utfyllnad när laget så uppenbart behöver offensivt skickliga spelare.

  2. Big Mack

    Man har iofs sett lite OS hockey sista tiden men denna match som utspelade sig ikväll skulle man kunna tro var korphockey om man bortser från att korplagen kämpar åtministone (vilket inte löven verkade mäkta med), vilket för mig är helt otroligt då man måste vilja få tillbaka lite självförtroende till KS….. nu kan man ju slappna av och ”göra jobbet” utan någon som helst press……. Det går inte likt en strömbrytare att bara switcha om när man känner för det utan det är hårt jobb som gäller samt en riktig vinnarskalle som vi alla hade förmånen att se ”Kalla” plocka fram i OS stafetten. Känns inte rätt att nämna henne i samma sällskap men ……….. det är just ”vinnarskallen” man måste plocka fram om man vill se resultat….. Tyvärr vet jag inte om ledarstaben för detta lag har kunskaperna ”erfarenheten” att plocka fram den hos spelarna……. men man kan bara hoppas. Jag vet inte om jag eller Björklöven med fansen klarar av div 1 nästa säsong……
    Det är nu ”vinnarskallarna” måste börja visa upp sig….. så ví kan stå där efter sista matchen i KS med sträckta armar och säga ”FAAN VAD SKÖNT” och längta till nästa säsong….. revanschen….

  3. Gustav

    hoppas inte på en målvakt då vi har två som duger. Raycroft är en bra målvakt det har han visat under säsongen men det är inte lätt att vinna matcher när man ställer krav att han ska sköta försvarsspelet helt själv.

  4. Tyko

    Hej då allsvenskan! Snacka om att lövens styrande lider av total handlingsförlamning. Dette kommer leda till att vi lirar i ettan nästa säsong. Tack så mycket!

  5. KALLE

    nu måste blixt värva spelare eller sluta gå på systembolaget så vi se ny spelare björklöven per hållberg han duger inte till så mycket ta bott han 36 i löven ska det gå bra kvalet för i den förenigen så värvar man vitor öman bara pappa tränare i björklöven han

    • Mangan

      Se det så här Kalle. Ishockeyn är av marginell betydelse när vi kan se dina framsteg i det svenska språket. Du har kommit åt caps lock knappen. Det tackar vi för. När det gäller meningsbyggnader är du inte riktigt där än men huvudsaken att det går åt rätt håll 🙂 Håller med om att Jimmy borde hålla sig borta från Systembolaget. Minsta rapport om Jimmy med en kasse Vale de Credos tetror och vi vill ha full coverage här Kalle!

      • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

        hahaha… bästa kommentaren på länge. Det var något i liverapporten i går som klagade på Kalles språk. Jag skrev samma ska. ”Ni anar inte vilka framsteg som gjorts Här snackar vi fall framåt”

      • Less

        Ja här är vi vänliga och normala märker jag. När en läsare skriver sina åsikter och tydligen inte är så haj på språket (kanske är utländsk eller dyslektiker) så blir han helt öppet mobbad och förnedrad. Att sen dessutom bloggägaren också skrattar och klappar mobbaren på ryggen är skamligt.

        Nu tar du och ber om ursäkt annars ska jag skriva till VK om att en av deras bloggare tillåter ren och skär mobbing på sin blogg och dessutom STÖTTAR det.

        Är ni vuxna?

        • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

          Du har rätt. Jag ska inte uppvigla till något sådant.
          Jag ber om ursäkt till dig Kalle. Dåligt av mig.
          Kul att du läser bloggen och engagerar dig i Löven.
          / Gustav

          • Inte less längre

            Stort tack och väldigt bra agerat utav dig!

            Blixt kommer troligen aldrig agera innan det stänger, vi kommer få ha detta lag i en kvalserie. Jag kommer inte skratta eller gråta, utan jag tror jag kommer lita på att allt har en mening.

  6. Vecchi

    Hade en liten liten förhoppning på att Blixt skulle ta och låna Marcus Häggström från Almtuna , som i mitt tycke är en mycket bra back med rätt storlek .

    Men tji fick min förhoppning – Klar för Djurgården resten av säsongen .

    Och just det , Blixt skall ju inte värva – han tror ju stenhårt på spelarna .

  7. Matte

    Sååå Less på detta lag nu och hur det sköts. Fan att man aldrig få vara glad någon gång. Hur kan alltid vi misslyckas. Jag är också såå jäkla less på alla de fans som ställer upp på vad som helst istället för att sända signaler till ledning och laget att detta är inte ok.

    Blixt.= Har aldrig varit med om en taffatare sprotchef som inte kan agera. Vad skall till egentligen. Andra lag värvar och sänder signaler men här händer det ingeting???????????.

    Jens Öman= Ställer verkligen frågan om laget har förstroende för honom. Det känns inte så även fast man gett den signalen utåt så vette katten. Är han personen som skall leda detta lag tillbaka. Känns inte så.

    Styrelsen= Att man inte kan se vad det som håller på att hända och agera. Vilken elitklubb idag skulle acceptera 15 förluster i rad och 19 förluster på 20 matcher utan att agera. Hela hockey sverige skrattar åt Löven och dess agerande. Tro mig. Lag som Södertälje tackar och tar emot att det inte händer något. Detta har gjort att dom klarat sig. Pinsamt!
    Vad är det styrelsen rädda för undrar jag. Kan någon ge mig det svaret så blir jag överlycklig.
    Ekonomin kommer nog många svara.
    Absolut, jag förstår det.
    Men vad skulle det inte kosta att åka ner i div 1 igen??

    En sista sak:
    Löven har haft enormt mycket skador under året. Detta innbär att försäkringskassan går in och betalar deras löner efter ett tag vilket borde innebära att det finns pengar annars blir jag livrädd.
    För vad hade hänt annars? Hade dom spräckt budgeten då om alla spelare hade varit friska undrar jag? Eller är detta styrelsen sätt att spara pengar?

    Håller ni med eller vad är era synpunkter kring detta?

    Mvh

    Matte

      • Mangan

        Björklöven bildat 1970
        Asplöven bildat 1972
        Lindlöven bildat 1976
        Boklöven (obskyr fanclub till backhopparen Janne Boklöv) bildad 1988

  8. Vecchi

    Fan lagen till höger och vänster värvar men inte vi .
    Simon Olsson till Rögle
    Bibic broder till Rögle

    HALLÅ !!!!!

    FY FAN vad Styrelsen misshandlar oss fans .
    Åt Helvete med Björklöven !!!

    Så jävla less .

  9. Nisse

    Nu sitter vi lugnt i båten. Med tanke på alla skador som Löven haft är det inte konstigt att det blivit som det blivit. Även om några kommit tillbaka i omgångar så har naturligtvis träningarna blivit lidande. I stort över säsongen har de visat att de tillhör Allsvenskan. Inget lag från div 1 är i närheten av detta lag på papperet. Sen tillkommer andra saker i ett kval men det är en annan historia.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.