Lövens mardrömskvalserie

Det räckte med två matcher i alla Playoff-2 serierna.

Därför är vi nu ett steg närmare att få veta vilka Björklöven möter i kvalserien.

Playoff-3 spelas på onsdag 5/3, fredag 7/3 och lördag 8/3.

Piteå – Kristianstad

Kristianstad tog två raka mot Hudiksvall, 5-4 på bortais i den andra matchen. För mig är det dock svårt att säga hur bra Kristianstad egentligen är, men visst ska Piteå slå ut skånelaget. Piteå har varit det bästa laget i norrserien genom hela säsongen. Det är bara uppehållet nu under playoff som talar emot.

Nyköping – Tingsryd

Tingsryd imponerade stort mot Kiruna. Nu har visserligen Kiruna inte varit lika bra som t.ex. för två år sedan i serie, men 6-1 i Nelson Garden Arena följdes upp med 2-1 i svårspelade Lombia. Den här serien känns helt öppen. Hjärnan säger Tingsryd, medan jag gärna ser att Nyköping vinner. Det är närmare dit. Även här har Tingsryd ånga uppe, medan Nyköping vilat två veckor. Jag tror som ”Mangan” i kommentatorsfältet gjorde redan inför Playoff-1 att Tingsryd avancerar.

Vita Hästen – Visby/Roma

Det blev knallhårt mellan Huddinge och Visby. 2-3 efter förlängning i Stockholm och sedan 2-1 på Gotland. Detta trots att Huddinge avlossade hela 75 skott på två matcher. Här ska Hästen vara favorit, men kan Visby ta första matchen på Gotland kan det stenhårt. Mitt tips går ändå till Hästen.

Sundsvall – Kallinge-Ronneby

Lär bli stenhårt. Kallingen tog sig ganska enkelt förbi Östersund i två raka 4-1, 2-0 och har ånga uppe. Sundsvall har vilat i två veckor vilket brukar vara negativt. Mycket svårt att värdera hur lagen står mot varandra, men jag har svårt att se Kallinge ta två raka i Sundsvall så dom behöver nog vinna första matchen, men det tror jag också att dom gör. Playoff-fiasko för Sundsvall igen? Jag tror det.

* * *

Om vi tittar resemässigt. Tänk er den här kvalserien. Viken mardröm:

Björklöven
Troja/Ljungby
Kristianstad
Tingsryd
Visby/Roma
Kallinge-Ronneby

Vad tror ni det blir för skillnad resekostnadsmässigt mot den här för Löven?

Björklöven
Troja/Ljungby
Piteå
Nyköping
Vita Hästen
Sundsvall

Vi pratar sexsiffrigt belopp typ.

Jaja, det kommer närmare allafall, men den här gången är jag övertygad att det inte blir klart förrän efter lördagens tredje omgång.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.