Kvalserieguiden – Lövenbloggen del 3

Kvalserieguidens tredje avsnitt.

Den här gången med torsdagens motståndare Troja/Ljungby

trojalogga

Så tog de sig hit:

¤ Troja/Ljungby slutade näst sist i Allsvenskan efter 51 poäng på 52 matcher. Detta ed facitet 8 segrar, 18 oavgjorda och 26 förluster. När det kommer till målen så har Troja gjort 111 (2,13 i snitt)  mål och släppt in 166 (3.19 i snitt).

Spelare att se upp med:

¤ Tomislav Zanovski – Ingen i Troja har egentligen öst in mål eller varit riktigt så där produktiv framåt, men Zanovski som värvades strax innan transferfönstret stängdes har producerat i många av sina 10 matcher i klubben. Han har noterats för 6 (4+2) poäng. Kroatkanadicken har gjort en del mål på lägre nivå i Kanada, men har dock aldrig levererat i AHL på riktigt. Ändå en av spelarna som Löven ska hålla lite koll på då han är avig och ganska hal som spelare.

¤ Henrik Eriksson har rutin från spel i SHL och sju säsonger i Allsvenskan. Eriksson har bra fart och spelsinne. Han har noterats för 15 mål under säsongen för Troja och har ett bra skott. Spelar powerplay och skjuter gärna från sin kant där.

¤ Den utländske backduon Zach Tarkir och Ziga Pavlin är båda dugliga hockeyspelare och Tarkir hade en kanonmatch mot Löven senast de gröngula besökte Ljungby. En till som är hyfsat bra är Vince Rocco, även ha hade en grym match med 3 poäng mot Löven den gången i Sunnebohov. En avig spelare som har ett bra avslut.

Möten med Löven:

Troja och Löven har möts fyra gånger i år. I T3 Center har det slutat 4-0 till Björklöven under deras absolut bästa del av säsongen och 4-3 efter förlängning i andra matchen. I Sunnebohov föll Björklöven tidigt på säsongen med 1-2 och sedan när allt var som allra svartast den 18 Januari slutade det hela 1-6.

Noterbart är att Björklöven på de 10 matcher som lagen möts i kvalserien vunnit två, spelat en oavgjord och förlorat hela sju stycken.

Totalt har lagen möts 35 gånger med resultaten 14 Lövensegrar, 4 oavgjorda och 17 Trojasegrar. På bortais har Löven endast lyckats vinna 4 av 17 bortamatcher. Ingen rolig statistik alltså

Hur bra är Troja?

I mina ögon är Troja inte alls något märkvärdigt lag. Spelare för spelare ska Björklöven slå Troja alla dagar i veckan, men både historiskt och i verkligheten är Troja svårspelade och speciellt i Sunnebohovshallen.

Djurgården t.ex. har inte vunnit i Ljungby sedan de åkte ned till Allsvenskan.

Troja spelar snålt, men med bra fart i spelvädningarna och kan vara jobbiga att möta om du tappar pucken fel.

Däremot saknas den absoluta spetsen i truppen vilket gör att om du spelar konsekvent och inte gör några misstag ska du vinna mot Troja. Det tror jag Löven gör två gånger om i kvalserien.

Kvalserierutin:

Här har Troja en styrka. Historiskt har Troja spelar massor med kvalserien, men just till Allsvenskan har det blivit x stycken.

Senast 2010-11 när Troja vann hela kvalserien efter 7 segrar, en oavgjord och två förluster vilket gav 23 poäng. Seriesegern togs med hela fyra poäng före Tingsryd på andra plats.

2007-08 var gången före och även då vann Troja kvalserien som spelades med fem lag. 5 segrar, 2 oavgjorda och 1 förlust gav då 17 poäng och förstaplatsen en poäng före Mariestad.

Så två kvalserier sedan Allsvenskan fick sitt nuvarande format och två seriesegrar. Jisses anamma. Det är väl det som talar för Troja.

Sagt inför kvalet:

– Vi har fått tillbaka en hel del skadade spelare och jobbat på powerplay och boxplay under uppehållet. Vi känner oss väl förberedda inför kvalserien. Nu gäller det att fokusera på rätt saker. Vi kan inte flyga iväg för att vi inner en match och inte deppa ihop om vi förlorar en match. Jag håller Björklöven som den bästa truppem även om dom haft sina problem under säsongen. Dom är lite favoriter i kvalsreien, men vi har ändrat om lite i laget, känner att vi har hittat rätt och siktar på att tvåla dit dom nu i första matchen, sägerassisterade tränaren Jerry Andersson

Hur går det i kvalet?

Troja/Ljungby slutar på fjärde plats i kvalet

4 kommentarer

  1. sydtobba

    Tror att vi förbättrar statistiken mot Troja på torsdag. Åker i vart fall dit för att på Sunnebohovs H-läktare (borta stå) utgöra en liten Lövenklack (blir nog jäkligt liten). För säkerhetsskull tar jag med mig Pontus (tyvärr Södertäljesupporter), men med honom i sällskap brukar vi vinna borta. SödertäljePontus var med i Malmö före jul när vår långa vinstserie startade. Dessutom har jag stöd från alla TAIFare i Växjö med omnejd som hoppas att vi krossar Troja. Vi tar minst en poäng!

    • Mangan

      Ja hela ishockeyrörelsen är ju uppbyggd av skrock och lyckoamuletter. Hela Kronoberg hoppas på Lövenseger. Då blir det ju så. Det säger sig självt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.