Öhman ovanligt kaxig

Jag snackade med Jens Öhman efter träningen också.

Här kommer intervjun med honom:

Sandgren var inte med i dag. Är han skadad?

– Nej, han var bara borta i dag, det var ingen skada. Jag räknar med honom mot Troja om inget drastiskt händer.

Hur har ni tränat och tänkt med det under det här korta uppehållet?

– Vi körde på rätt tufft för att hålla killarna igång. Det är lätt att man kommer lite rostiga till första matchen annars. Nu möter vi ett annat lag som har vilat, men det är bra ändå att ha kört på. Vi tränade direkt efter att vi kom hem i onsdags, körde dubbla pass på torsdag, dubbla pass med ett cykelpass på fredagen. Sedan under helgen fick killarna återhämta sig litegrand.Sen körde vi faktiskt dubbla pass på måndagen igen. Ett teknikpass och ett mer spelorienterat. Inga långa pass, men med bra tempo istället.

– I dag var det mer fokus på spel, men med fart och fokus på avslut. Det var bra tempo tycker jag. I morgon kör vi lite mer inriktat på powerplay, boxplay och fräschar upp det inför matchen. Vi försöker dock att hålla uppe tempot hela tiden.

Hur har dom nya killarna kommit in i spelidén?

– Det har gått bra tycker jag. Flera av killarna har spelat i liknande spelsystem och bytt lag tidigare så det har gått fort. Det känns ändå som att ju fler träningar vi får ju bättre klaffar det för dom och känslan är att alla tre kommer att bli precis den injektion i kvalet som vi hade tänkt när vi värvade dom.

Är det någon speciell som gjort intryck på dig?

– Nu har jag inte sett DeSimone på match, men han har varit bra på träning. Visat fina offensiva egenskaper. Sedan har Thörnberg visat både på match och på träning vad han kan. Vi visste att han hade ett bra skott, bra fart och energi och det har han levererat. Jag tycker också att Sandgren kommit in och bidragit med något vi saknade på backplats så än så länge är jag nöjd med tillskotten.

Vad blir viktigast att fokusera på nu när ni går in i kvalserie för att sluta topp två?

– Vi var ju med i fjol och vet att varje match kommer att vara ett krig. Det kommer att vara kamp i varje enskild situation. Det viktiga är att vi kommer upp på den prestationsnivån som vi ska kunna göra i varje match. Då tar vi en av platserna tillbaka till Allsvenskan. Känslan är att vi har så bra kvalitet i laget att det handlar om oss och våran egen prestation, vi är inte beroende av andra och hur dom spelar. Gör vi vårt jobb så vinner vi.

Du har 28 spelare att tillgå just nu även om Linus körde i rött idag. Hur är det?

– Det är bara bra. Det spetsar till allt. Vi kan välja att ta med dom som är bäst för dagen och sen ge speltid till de som presterar bäst där och då. Speciellt under en kortare tid vill man gärna ha så många spelare som möjligt att tillgå. Det gynnar oss bara.

Nu väntar Troja borta direkt. Hur ser du på den matchen?

– Det är en tuff start, men ändå ganska skönt att möta ett lag vi har koll på direkt från start. Dom spelar med bra fart och speciellt där nere vet vi att dom är starka så det gäller att vi löser hemgången och att vi inte tappar puckar på fel ställen. Då straffar dom oss.

Ni hade problem senast därnere just med att ni tappade pucken på fel ställen. Hur känns det att komma till Ljungby där ni förlorat två gånger i år?

– Det var lite annorlunda förutsättningar då. Vi hade 15 spelare totalt, sju forwards och en division-2 målvakt i båset. Sedan var laget nere på botten då. Det är helt andra förutsättningar nu. Det går inte att dra några paralleller från matcherna vi spelat mot dom tidigare när läget var så. Man får bara kika på hur dom har spelat, inte specifikt våran insats. Över huvud taget är det helt andra förutsättningar nu i kvalserien och det är därför jag tycker att det är upp till oss och våran insats, mer än något annat.

* * *

Kommentar:

Överlag i alla intervjuer jag läst med Jens sista tiden har han varit väldigt självsäker. Jag har svårt att bestämma om jag gillar det eller ej.

Det är lite Mourinho-varning på honom just nu.

En sak är dock säker. Det är inte samma Löven som besökte Ljungby senast som åker dit den här gången. Det har han rätt i.

Det finns till och med en konkurrens på spelarsidan just nu. Sex spelare kommer att hamna utanför laget.

Mats och Linus är två av dom, avstängde Lucas en tredje, men sen jag misstänker tyvärr att Wrenman är en annan.

Ledin och sedan en back. Molin eller Neva om inte Jens väljer att köra med en extra forward och sju backar.

Det brukar gå att se på träningarna, men det var svårt på tisdagens.

10 kommentarer

  1. Mangan

    Träning är en sak. Match en annan. Att man inte bokat någon träningsmatch under uppehållet är anmärkningsvärt. Men eftersom spelarna är gjorda av porslin så hade väl bara det gett fler skador.
    Lätt att vara kaxig nu Jensa innan du står där med 1 poäng på de tre första matcherna och inser att det är kört.

  2. Olle

    Fan Mangan, du är född optimist du! =)

    Jag förstår att man tvivlar på detta lag med tanke på hur det sett ut i HA men nu är det faktiskt nya förutsättningar och får Löven med sig en eller två segrar inledningsvis så kan de bygga vidare därifrån. Man visare om inte annat detta under säsongen när man tog 12 eller 13 raka, mot betydligt vassare motstånd än Pite, KRIF, Hästen, Kalsong-laget och TAIF.

    • Mangan

      Ja du Olle. När man ser hur illa skött denna fina gamla förening är idag blir man bitter. Men efter regn kommer sol och den dagen man gör sig av med Jimmy och Jens så kommer nya positiva vindar blåsa över detta kommentatorsfält.

  3. Christer

    Som gammal Lövare undrar jag och har hela säsongen undrat vad det är för fel på Mats Lavander? Skadad mest hela tiden och en skugga av sitt forna jag när han var med, Mats är ju en supertillgång i gammal god form. Vet någon vad han drabbats av? För övrigt, klart vi hänger kvar:

    • Kasper

      Lavander har drabbats framförallt av en sak som kommer till oss alla: ålderdom.
      Även om han inte enligt passet är i pensionsåldern är kroppens hans slut, redo att gå i pension och i och med att han inte har 21-åringens läkkött ska det nog mycket till att han kommer tillbaka i gott slag.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Löven reser med samma plan som mig 09.45 till Ängelholm i morgon. Sedan busstransport vidare till Ljungby.

  4. Löve

    Jag hade ju varit betydligt mer orolig om Jens inte hade varit självsäker.
    Klart som fan att han tror på grabbarna, och tror vi är det bästa laget i kvalet.
    Visar han minsta tvivel på laget och sig själv nu kan vi like gärna lämna WO kvarvarande matcherna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.