Lite svårare än jag hade trott

Var jag naiv? Säkert!

Jag trodde att Löven skulle vinna ganska klart mot Troja.

Jag struntade i det faktumet att Löven aldrig vinner i Ljungby och det faktumet att Löven inte tagit en trepoängare på den här sidan om nyåret. Jag trodde att det skulle gå ändå, att Löven har så mycket kvalitet nu att allt det där inte spelar någon roll.

Jag hade fel.

Att vinna mot Troja skulle visa sig vara ganska svårt.

Man skulle kunna säga att det mesta var som vanligt igen.

Ja Björklöven har nästan inga skador.

Ja Björklöven har tre nyförvärv med bra meriter

Men Björklöven bjuder fortfarande på mål.

1:a Perioden:

Det var inte några indianare den här gången utan det var två utvisningar och som Jon sa:

– Man kan kalla dom billiga, men jag och Wille ska inte vara där och ta dom där utvisningarna. Vi sa det inför tredje perioden. nu är det slut på den här skiten. Nu tar vi inte onödiga utvisningar. Vi kanske skulle ha sagt så från start.

Sedan är Björklövens boxplay väldigt passivt och som någon skrev i lajven.”Varför spelar Olof Mårs boxplay ibland”?

Hur som helst så hade Björklövens boxplay blivit klart bättre mot slutet av serien. Detta var ett steg tillbaka.

2-0 var inte direkt något rättvist resultat. Sett till spelet i hela perioden och framförallt de sista sex-sju minuterna var Löven klart bättre. Därför kom Wille Quists 2-1 mål rättvist och mycket viktigt.

Willes femte mål på åtta matcher. Jag har klagat mycket på Wille i vinter, men just nu är han en av Lövens bästa målskyttar.

Galet läcker pass av Kim Karlsson dock. Det ska han ha.

Jag ville intervjua Wille efter matchen, men han hade inte tid.

– Jag har bråttom, ska träffa en del folk och måste jogga ned innan dess. Sorry kan vi ta det en annan gång, sa Wille.

Han är alltid artig, även när han nekar en intervju.

2:a Perioden:

Jag har inte sett några repriser så jag vet vad som går fel, men hur kan Mattias Åkesson få stå så fri på bortre stolpen?

Som att Löven inte var med.

Jaja, sen gjorde faktiskt inte Löven någon bra period. Ett par utvisningar trasade sönder den, men som helhet var den inte vacker spelmässigt.

Jon och Stefan Öhman var tillsammans med Wargh och Quist bästa Löv i dag och det går inte att komma ifrån det jag skrev i ”4 snabba”. Vi kan prata hur mycket vi vill om nyförvärven. Det är Stefan Öhman och Jon Plamebjörk som gör det för Löven den här säsongen. Fin pass av Jon till 2-3 målet, bra avslut av Stefan även om det fanns mycket att sikta på.

3:e Perioden & Förläningen:

Björklöven var bra i tredje och det blev tydligt vilken speltekniskt skillnad det är på Löven och Troja.

15-5 i skott var ganska rättvisande. Dock känns det som att Löven borde sätta dit någon fler puck.

Jon sätter dit 3-3 målet, men Olof Mårs har två returer där han borde rakat in någon av dom, Wille Quist har ett läge, men får inte tag på pucken.

I förlängningen där Löven får spela 4 mot 3 ska dom ju göra mål, men en detalj just nu är att Löven inte är lika farliga när det kommer till backskotten. Stefan Andersson som var så het tidigare på säsongen är inte det längre (även om han var helt ok tillbaka från skada), duon Wargh/Sandgren kändes lite som knallpulverpistoler. Backskotten måste vara ett större hot för att öppna upp powerplayet bättre.

Kanske bara en tillfällig ”glitch”. Stefan Andersson har ju ett bra skott, Sandgren var bra i sin debut i PP och Wargh har gjort bra matcher i PP. Vi får se helt enkelt.

Spelmässigt känns det ändå bra. Kan Löven spela med den intensiteten mot lag i kvalserien ska matcherna vara döda efter en period i stort sett.

Straffarna:

Inte så mycket att säga.

Löven skickar fram tre bra namn.

Macke är första straffskytt, Stefan A pytsade två gånger om senast han fick chansen på straff och Thörnberg har ett grymt skott.

Jag blev lite ”carried away” i lajven och kallade Henrik Erikssons straff ”Den sämsta jag sett”, men karln åkte bara fram och tappade pucken rakt på Andrew utan att varken dra eller skjuta.

* * *

Övrigt noterbart:

¤ Borde Andrew ha tagit 2-0 målet? Bartalis kladdade grymt mycket med pucken, men Andrew simmade på tills han fått tag på trissan och satt den i nät. Annars var Andrew bra.

¤ Jag hade förväntningar på 2:alinan med DeSimone, Thörnberg och Hjalmarsson. Dom var inte direkt dåliga, men om jag ska välja så var dom bara tredje bäst av fyra linor. Quist, Kim, Susse var bättre.

– Ge oss några träningar till så hittar vi varandra bättre, sa Thörnberg i min videointervju. Jag hoppas att han har rätt.

¤ 2-7 i Piteå??!! Är Piteå så dåliga eller Vita hästen så bra?  Känns lite jobbigt med det resultatet.

¤ Den coachning jag såg i dag har jag inte sett på hela säsongen. Jens varierade, gick ned på folk, toppade och verkligen förändrade hela vägen.

¤ Det gäller att ha rätt fokus och jag tycker Jon har det.

– Kvalserien handlar om att ta poäng och framförallt försvara hemmaplan. Troja tog bara två poäng hemma i dag. Det är nästan lika viktigt som våran poäng.

Nu handlar det inte om att fokusera för mycket på hur bra Löven borde kunna vara eller så. Det handlar om att ta tillräckligt mycket poäng för att komma topp två. PUNKT. Hur det än går till och ser ut.

¤ Sist men inte minst så tog Björklöven i fjol 0 poäng borta mot de Allsvenska lagen i kvalserien. Nu har dom en allafall.

3 kommentarer

  1. Mangan

    Tack Gustav för din brutala uppriktighet. Du är dock inte ensam i din naivitet. Nu är dock den på pappret svåraste bortamatchen avklarad, Löven gick iaf inte poänglösa och lyckades med konststycket att hämta upp ett 2 måls underläge.
    Vad det gäller nyförvärven och framförallt DeSimone så visar det sig nu precis som vi befarade att dessa värvningar kommit försent. När Thörnberg uttalar sig att de behöver fler matcher i andralinan för att ”hitta” varandra förstår jag honom. Det jag däremot inte begriper är varför Idioten till Sportchef väntade så länge med att värva. Han trodde väl i sin naiva förhoppning att det skulle funka direkt. Suck!
    När målen började rassla in uppe i Piteå visade Vita Hästen att de blir att räkna med på fullaste allvar. Förmodligen tar de en av de två platserna till HA. Löven eller Troja med stor sannolikhet den andra. Nu väntar vinster mot KRIF, TAIF och i dubbelmötena mot Piteå. Hur nu det ska gå till?!? Räknar med förlust mot Hästen däremellan. Det skulle innebära 13 poäng innan de avslutande 4 matcherna där det troligtvis kommer bli 3 bortatorskar och lite beroende på hur de andra lagen slår varandra inbördes bäddar för en ren uppgörelse om andraplatsen hemma mot Troja i sista matchen inför en utsåld T3 Arena. Väl där kommer Troja ge igen för gammal ost lagrad från våren 93 då Sasja sköt Löven till ES bakom en förgäves flaxande Henrik Arvsell. Hämnden är ljuv för somliga.

  2. bror

    Alltså ..jag såg matchen på datorm..kan inte hålla me om att Andrew gav något stort förtroende i målet..såg skakigt ut varje ingripande..nästan..inte bra

    • Mangan

      Andrew har varit skakig de senaste 4 månaderna men den oerfarne sportchefen ville inte ta in någon ny målvakt inför KS utan har ff fullt förtroende för denne NHL meriterade legoknekt som inte kan absorbera skotten utan släpper retur på i princip allt. Det i kombination med en mycket svag back up målvakt i den övermodige Daniel Wälitalo gör läget svårt för Löven att vinna matcher. Hade vi haft en annan ledning så hade vi haft en annan spelartrupp idag och även en mer rutinerad Coach som varit uppdaterad i den moderna ishockeyn och hur den ska spelas. Ett bra lag bygger man bakifrån! Klassisk doktrin för alla som gått steg 1 och 2 ute på Bosön. Jimmy och Jens sov väl sig igenom de lektionerna kan man anta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.