Första trean efter nyår

Så kom den tillslut på 942:a försöket. En trepoängare av Björklöven.

Nej vi ska inte vara negativa här, men det satt oväntat långt inne mot Kallinge som är ett bottentippat lag i kvalserien och som saknade hela sin förstafemma i matchen.

Jag har inte tid med något långt inlägg i dag så vi tar ett par snabba puckar:

¤ Tredjefemman var rysligt bra i tredje perioden. William Quist håller på att spela till sig ett nytt kontrakt. han är Lövens bästa målskytt just nu. Helt makalöst egentligen, men ack så imponerande. Såväl Sundström som Kim sa i intervjuer efter matchen att Wille är kungen just nu.

¤ Kim Karlssons passning till Susses 2-1 mål. Snacka om hockeygodis även om han hade lite ut.

¤ DeSimone var sjutk pratsugen efter matchen. Han surrade på som en galning. Jag har material för en hel intervju och då gjorde jag en video med honom först innan han kom igång. Får lägga ut intervjun i morgon.

– Det är alltid högt ljud härinne. Jag gillar att spela här, sa han om första matchen i T3.

– Vi fortsätter skapa lägen. Jag hade tre i dag, så länge vi gör det så kan inte folk kritisera vår kedja för hårt, sa han om hur det fungerar med spelet i andralinan.

I andra perioden där Löven var bedrövliga, framförallt sista 10, var DeSimone bästa Lövare. Han flög fram efter kanten ett par gånger och var bara en axelstuds åt fel håll från att föra sin första kasse i den gröngula tröjan.

¤ Underbart på presskonferensen när Jens Öhman för första gången i år sa :”jag gjorde väl ett misstag” när Gunnar Johnsson pressade honom om det otajmade bytet i slutet på första perioden där Kallinge gjorde 1-1.

När vi stod där nere och intervjuade spelare så kom Jens igen

– Några beslut tog jag väl rätt i dag va Gunnar? Eller vill du hoppas in och visa hur man gör nästa match.

¤ Kim Karlsson är skön ibland.

– Jag förstår att publiken buar efter andra. Det hade jag också gjort. Det får inte se ut så, men det kan vara svårt att ändra under en period. Ibland behöver man en paus.

¤ Jag frågade Jens om valet att ta bort Stefan Andersson från första powerplayet. Ni hör svaret i filen från presskonferensen. Visst förstår jag honom, men nu känns det som att första PP:et inte har något hot från blå. Visst Wargh är spelskicklig, men har han inte träffat mål sen Boerkriget från blå.

¤ ”Handling the puck with the hands” 2 min. När såg man det senast på den här nivån? Domaren hade valt en intressant nivå.

– Jag tror inte att vi spelade fem mot fem över huvud taget sa Mårs om det hela.

¤ Slutligen. Om Björklöven spelare så här mot t.ex. Hästen så blir det storförlust. Dom måste upp ett snäpp så är det. Så är det bara.

4 kommentarer

  1. Mats

    Vi gör ingen bra match men vi vinner 1:a trean i år faan så schöönt. Spelet hade inte räckt till mot effektiva vita hästar mfl men nu är 1:a segern bärgad och va kul att se Wille lira som han gör. Enligt mig bästa Löv både mot Troja och ikväll. Kim, Susse och Wille där har vi kanske de som fixar kontraktet.
    Var på plats i Ljungby och den domarn tillät en hel del medans kvällens hade klåda i armhålan och höll upp armen mest hela matchen. Hur kan det vara sådan skillnad på nivå i samma serie. Förutom katastrofen Lyth i HA så har ju nivån varit någorlunda jämn. Ser fram emot onsdagen framför skärmen och framförallt fredagen på plats i Norrköping, det blir en kamp. Forza Löven

    • Mangan

      Hyfsad sammanfattning Mats. Vad det gäller domarstandarden så kan vi koka ner skillnaderna till A: Väldigt få klarar av den psykiska press det innebär när en hel arena vänder sig mot en domare som fattat ett felbeslut över en hundradels sekund i en svinviktig match. B: Det taskiga arbetsklimatet gör att endast några få vill bli domare trots häckel och hat från oförstående muppar på läktarn match efter match. C: Det är lättare att dömma i SHL med tvådomarsystem än i lägre serier där du ensam bär skulden för dina misstag. D: Av den lilla grupp som bestämmer sig för att satsa på en domarkarriär är det långt ifrån alla som är fd spelare och på så sätt har en naturlig känsla för vilket klimat som är att tillämpa på en is under match. Med klimat menas regelnivå, högt i tak när det gäller verbalitet, skärmytslingar osv. E: Brist på bättre utbildade domare är en förbundsfråga. Brist på domare över lag gör att även de mest talanglösa förr eller senare får chansen att förstöra för just ditt favoritlag.

  2. Vit Häst

    Önskar bara att kommentera din åsikt om ”Handling the puck with the hands by a player”. Jag är själv domare (på betydligt lägre nivå), men anser mig ändå ha en relativt högre regelkunskap än många andra. Själva utvisningen har egentligen alltid funnits, bara att domarna inte tillämpat regeln tidigare (förut stopp i spelet för felaktig handstoppning).

    Sedan säsongen 2012/2013 har man från förbundsnivå tryckt på det här och sagt att antingen fria eller så är det två minuter. Utvisningen kommer när du greppar pucken med handen på ett sådant sätt att du vinner fördel av situationen, exempelvis fintar en motspelare, gör pucken ospelbar för motspelare eller åker med den alldeles för lång sträcka med pucken i handen. Det är helt okej att greppa pucken snabbt och lägga ner den på isen till sig själv.

    Så jag skulle istället vilja hylla denna domare för att faktiskt göra rätt, oavsett om de flesta andra gör fel.

    Hoppas till sist på en välspelad match på fredag mellan Hästen och Löven, två klassiska lag som bägge hör hemma i HA. Välkomna till Norrköping.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.