Gårdagens smäll!!

Bloggen har varit på vift (som vanligt) på en jobbresa till Stockholm och missade därav gårdagens träning.

Det som gäller inför matchen är dock:

Linus Boström och Mats Lavander fortfarande är skadade samt att Lucas Sandström fortfarande är avstängd.

Enligt rapporter till bloggen hamnar även Molin, Nevalainen och Wrenman utanför truppen och Nicklas Johansson tar Wrenmans plats som exraforward. Thörnberg flyttas till förstakedjan och ersätts av Viktor Ekeståhl-Jonsson. Olof mrås tar plats i fjärdefedjan med Ledin och Lundberg. Backarna är intakta.

– Vi har kollat Tingsryd. Det är ett bra lag, inte minst offensiv.

– Konkurrensen i truppen är mycket bättre nu när vi inte har så många skador. Det ger oss fler alternativ under matcherna, säger Jens Öhman till kollegorna på VK/Folkbladet.

* * *

Som jag skrev tidigare fick jag en pratstund med Philip DeSimone efter matchen mot KRIF.

Alltså utöver det som kom med på videointervjun på VK/Folkbladet.

Den är några dagar gammal nu, men ändå aktuell.

Det här var vad han sa som var mest intressant.

Du har placerats med Thörnberg och Hjalmarsson. Hur tycker du att det funkat så här långt?

– Jag har spelat med ”Thörna” tidigare och det gillar jag. Jag tycker att hela formationen fungerar bra. Vi har fart och skapar chanser. Jag var inte så bra mot Troja, men bättre in dag. Jag kunde skapa ett par lägen även om jag borde satt dit något av dom. En av skotten tog på målvaktens axel, studsade rakt upp, tog i axeln igen men studsade inte in. Den hade lika gärna kunnat gå in, men jag får vara ännu mera ”crisp” framöver i mina avslut. Så länge vi skapar lägen känner jag mig trygg. Då vet jag att vi kommer att sätta dit dom snart allafall. Det hade. varit värre om vi inte skapade något alls eller om det går många fler matcher där vi inte sätter dit puckarna. Då ska folk klaga och kritisera oss.

Vad säger du om Lövens chanser i kvalserien?

– Det här ska vi bara klara, När man tittar på laget så är det otroligt att Björklöven är i kvalserien. Med det laget vi har i dag och alla spelare friska borde vi kvala mot serien uppåt istället. Dom tre första kedjorna har spelare som är bland de bättre i Allsvenskan. Vi borde inte vara här egentligen, men nu är vi det. Då får vi inse att laget inte kommit upp till den nivå som spelarna kan så då är det dags att göra det nu. Jag har ju inte varit med så länge, men det känns som att alla är helt inställda på att vi ska göra vad som krävs för att klara det här oavsett.

* * *

Sist men inte minst för er som kanske lägger en slant på hockeyibland eller bara följer kvalserien.

Sju!! gånger pengarna fick man på att Piteå skulle slå Troja borta i går.

2-5 slutade matchen efter två mål och ett ass från ”Ragge”.

Jag tippade Troja fyra inför seriestarten och jag håller fast vid att Troja/Ljungby spelar inte i HockeyAllsvenskan 2014-2015.

Det gör Vita Hästen och Björklöven.

En kommentar

  1. Löve

    Bra att de ska göra vad som krävs, synd att vi är så JÄVLA DÅLIGA!
    Ja någonstans måste man få ut ångesten man känner efter Tingsrydsmatchen…
    SATAN! ja ja 7 matcher kvar är bara att hoppas troja vinner sina mot pite och hästen samt att vi vinner mot pite och hästen…….. men med detta spel ?????
    tycker ändå vi spelat hyfsat på bortaplan so hoppas vi kan ta ett par skalper där. (lär ju inte få hjälp av kallinge iaf)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.