Helt sjukt dåligt faktiskt

Att så många i grunden bra hockeyspelare efter en period där man spelar ut ett lag kan falla ihop och vara så dåliga i två perioder efter det är för mig väldigt svårt att förstå.

Vi ska ju vara positiva skrivs det. Alla behövs, även journalister, just nu för att Löven ska klara det här, men det här är bara så dåligt.

Johan Löf. Ni vet Björklövens fotograf. Han var nästan uppgiven efter matchen.

”Jag vet inte om det blir Piteå nu” sa han.

Då har det gått långt.

Jag är lite chockad faktiskt. Jag har hela tiden trott att det här fixar Löven. Det finns för mycket kvalitet i laget för att det ska finnas en risk att dom åker ut. Ett enkelt faktum är dock att:

Som Björklöven spelade i period två och tre åker dom ned till division-1. De såg livrädda ut därute. Till och med Jon Palmebjörk såg rädd ut på slutet. Han har gjort 49 poäng på 55 matcher den här säsongen, sitt livs säsong, men trots det såg han tagen ut av situationen i tredje perioden och förlängningen.

Det krävs en ruggig mentalitet för att klara det här med en negativ kvalserie när det går emot. Så är det.

Fredrik Sandgren kom till Löven och klev in som bäste back Han kom med självklarhet. Nu tvekade han, sköt i täck hela tiden och kom fel till pucken. Ni ser min intervju med Fredrik efter matchen här. Den är inte plus.

Vad är det som händer? Det är frågan alla ställer sig.

I slutändan är det huvudtränaren Jens Öhman som ska gjuta mot i laget och jag är tveksam om han kan göra det. Som jag ser det har han tappat omklädningsrummet. Det gör man lätt under en säsongen där förlusterna radas upp som de gjort i år.
Det enda som räddar Björklöven i mina ögon är att så många spelare i laget spelar för mer än sig själv.

De spelar för klubbmärket på tröjan.

Jag vill inte peka ut någon specifik i Björklöven, men det är så lätt att göra en Jordan Smotherman när allt är på väg åt helvetet i ett negativt kval. Smotherman spelade med Tingsryd i fjol och var målkung i Allsvenskan. I kvalserien var han menlös och omotiverad. Varför skulle han bry sig, han skulle ju ändå landa ett nytt kontrakt nästa säsong någon annanstans.

Visst Björklöven ligger bara en poäng från andraplatsen just nu, men nästa mening är ett jobbigt faktum.

En förlust på fredag och hemmamötet med Piteå blir så makalöst nervigt. Då kan det skilja fyra poäng till strecket och vid förlust mot Piteå kan det skilja sju med fem omgångar kvar, varav tre bortamatcher. Så nu väntar den svåraste bortamatchen i hela kvalserien enligt mig och om det blir förlust där väntar alltså en ångestmatch som heter duga inför en publik som nu i två matcher i rad buat ut sitt lag.

Det är ingen lätt situation Björklöven satt sig i.

Jag kallar i vissa kretsar ”negogurra” och nu är jag negativ för jag hade inte trott att vi skulle sitta här nu efter tre matcher och känna att varje match kan vara en förlust. Det fanns bara inte, det finns bara inte, men så är det tyvärr.

Vad krävs för att Löven ska klara det här nu?

Att ledarna i laget kliver fram och visar att det här får inte hända. Vi åker inte ur.

Vi pratar om Palmebjörk, Öhman, Hellström, Sundström  och några till.

Spelare som spelar för mer än vad som ramlar in på kontot.

* * *

Sist men inte minst funderar jag på några saker:

¤ Fanns det ingen ledig målvakt sista veckorna innan transferfönstret stängde eller var/är Björklöven nöjda med sin målvaktsduo?

¤ Gjorde Gustav Hjalmarsson en av årets sämsta insatser i Löven? Kan inte DeSimone få spela med någon annan?

¤ Hur mycket ångest har Lövenfansen just nu?

23 kommentarer

  1. SkanstullsLövet

    Om nu folk är negativa så är det ju med god grund. Jag hade tyvärr en gnagande känsla redan innan KS att det här inte kommer att gå, laget har ingen spelidé och då hjälper det inte att det finns spelare som håller allsvensk klass, laget som helhet kommer inte att göra det. Styrelsen skulle ha skickat Öhman på semester redan efter jul, nu är det för sent. Som jag ser det har vi plockat fem poäng mot de tre sämsta lagen i den här serien. Och då var det två matcher hemma. Kan inte se hur vi ska få med oss några poäng mot vare sig Hästen eller Piteå i någon av matcherna. Med nuvarande ledning kan inte Löven vända en matchbild och därför blir det sådana här tokdippar i matcherna som bara blir en spiral nedåt. Tror du har rätt i att det enda som skulle kunna göra att Löven kommer topp två är att de ledarfigurer som finns lyckas gjuta mod i de andra spelarna, för från lagledningen kommer det inte att komma.

  2. Lasse

    Vem är förvånad ? Inte jag, spelade på Tingsryd seger, alltid en tröst att
    jag vann i alla fall. Nä Löven hamnar i div 1 igen fullständigt övertygad att
    så blir det. Hellström, Hållberg, Kingen, Neva, Hjalmarsson,Ledin, och några fler ja då förstår man att Löven är chanslösa att hålla sig kvar tråkigt nog. Undrar om föreningen överlever detta ???

  3. Ståplats

    Jens Öhman vänder aldrig detta. Insatsen idag var katastrofal och jag trodde aldrig vi kunde prestera så dåligt. Ångesten är total. Följt Löven både upp och ner och det känns som dom pissar på oss åter igen. Ledningen är (som vanligt) inkompetent. Det är inte mycket man har gjort rätt i år. Blixt framstår som ett större skämt som byggt upp detta. Jens Öhman skulle fått gå tidigare eftersom vi inte har haft en tydlig spelidé på nästan hela säsongen. Man mår piss. Åker vi ur är det nog inte många som orkar lägga energi på detta mer.

  4. Gröngul

    Dagen då hockeyn i Umeå dog. Poäng tapp som tyvär kan bli direkt avgörande till en degradering som kommer resultera i att Teg SK kommer få gå ner till division 1. Frågan är ju oxå om Lövens ekonomi kommer klara en degradering? Förmodligen, men på bekostnad av Teg. Näe snart är Vännäs bästa lag i ”stan”.

  5. Clabbe

    Upprepar: Öhman är en bra tränare men inte i löven just nu. Konstigt att VD inte reagerat eller rättare sagt ÀGERAT???????

  6. Gustav

    tycker det är dags att bänka raycroft och låta wälitalo ta över. wälitalo var en stor anledning till att vi tog oss upp förra året, och dessutom är han mycket stabilare och jämnare än raycroft som ger en enorm blandning mellan toppräddningar och floppar.

    sen undrar jag om den som sköter försvarsspelet läser serietidningar under matcherna. säg åt spelarna att våga behålla pucken och inte kasta bort den som att det vore en tickande bomb, sluta titta på pucken och varför i h… pressar TVÅ gubbar EN spelare och lämnar en motståndare fri. 3-4 målet skedde på det sättet.

  7. Nisse

    Kul att ni fortfarande ser en massa kvalitet i laget… Hockey är färskvara och tyvärr presterar flera spelare för dåligt. Att det är så beror troligtvis på kombinationen av att några av dem inte är så bra som löven hoppades samt att ledarskapet helt enkelt inte räcker till. Ett fåtal spelare har levererat och de tänkta ”rollspelarna” har kanske också gjort sitt. Medan några spelare som man hoppats skulle ta större roller och ansvar inte alls gjort det. Blixt känns som ett skämt på den här nivån, Öhman vekar inte ha räckt till ( den lilla auktoritet son fanns urholkade troligen ytterligare när ledarstaben ”förstärktes”) och raycrofts utveckling att döma är målvaktsträningen obefintlig. Wälitalo är svårbedömd eftersom han fått väldigt märkligt matchning. Bristen på agerande under säsongen har satt löven i den här sitsen. Nu är det nog till att hoppas på spelarnas egna stolthet och heder så att de kommer samman och höjer sig tillräckligt för att ”arbeta” kvar löven. Hoppas….

  8. Peter

    Håller med Gustav. Målvaktsbyte med en gång! Det ena billiga insläppta målet efter det andra faller in. AGERA!

  9. Mangan

    Ja vi var några stycken som inte trodde på någon vändning bara för att det skulle bli matcher mot på pappret sämre lag i KS. Gustav här tänkte med hjärtat istället för hjärnan precis som så många andra. Hur vi än vrider och vänder på det så blir det Div 1 i höst. Att inrikta sig på det är att åtminstone ha en förhoppning om en ljusare framtid på sikt för föreningen förutsatt att delar av Styrelsen byts ut och man gör sig av med Åkerblom, Blixt, Jensa Öhman, Raycroft, Nevalainen samt att om det är möjligt omförhandla, förkorta eller ännu hellre bryta Lavanders dyra kontrakt. Det man hoppas på är att Björköven får in rätt personer på ledande befattningar. Rutinerat hockeyfolk som för en öppen dialog med press och fans. Sen dör inte Löven pga en ny degradering. Vi är alldeles för många som bryr oss om det här laget för att det någonsin kommer dö. Givetvis kommer färre gå på matcherna i Div 1 utan Palmebjörk, Stefan Andersson, Kimsalabim och SSKåarna som kommer gå vidare i sina karriärer men har vi tur kanske Qvist, Ekeståhl, Sandgen och Sundström stannar och hjälper Stefan Öhman som har kontrakt ett år till att göra Löven till ett topplag i Norrettan. Om 5 år kanske med lite tur vi är i Allsvenskan igen. Förhoppnings med ledare och spelare som är införstådda med vad det innebär att spela allsvenskt.
    Och en sak till. Nej vi kommer inte greja det här. Vi kommer ta max 2-3 poäng i dubbelmötena med Pite, 0-1 poäng i matcherna mot Hästen, 0 poäng i resterande bortamatcher och 1-2 poäng hemma i sista matchen mot Troja. Inse fakta.

  10. Ronny

    Vad hände i tredje perioden tro?
    Ny match på fredag i Norrköping, minst en poäng från den matchen kanske?
    Sju matcher kvar innan vi vet vilka som tar klivet upp i hockeyallsvenskan?
    Div. 1 är ingen serie Björklöven vill spela i, samt att Teg måste kliva ned till Div. 2?
    Behöver dom någon hjälp killarna i laget – Löven (prata med någon läkare eller inte)?

  11. Tyko

    Vilket skämt!! Och allt detta pga att dom inte agerade å gjorde sig av med Öhman under förlustsviten i allsvenskan. Han kan inte vända detta!!!

    Hej division ett. Allsvenskan vi ses aldrig mer…

  12. Tobias

    På fredag blir det storförlust mot Hästen (ca 7-2) och av bara farten kommer vi sedan torska hemma mot Piteå på söndag inför en halvtom ladan och sedan är division 1 tyvärr ett faktum..

  13. bror

    All kritik som givits om laget i vinter har mer än väl varit befogad. Nu trodde jag innan kvalet att löven skulle bli 4a och nu ser det ju troligt ut. Och som dom spela igår och hela vintern så är det godnatt löven …fan så jävla dåligt av avdankade föredettingar ..samt blixt o co..dom verkar köra klubben i surhålet

  14. Matte

    Alltså det största ansvaret måste väl ändå Jimmy Blixt har. Är såå jäkla besviken på vad som händer just nu och alla fans som bara stöttar och stöttat. Fan sätt ner foten och visa att detta är inte accptabelt. Jag hade tänkt åka till Norrköping på Fredag och se matchen men jag skiter i det nu. Så jäkla less. En sista sak. Vad fan såg man i Hjalmarsson. Hur kan man förlänga hela säsongen med han. In med Wrenman istället som visar hjärta och Karraktär.
    Den enda som kan vända på detta nu är Slettvoll helt övertygad. Gör något nu!!!!

  15. Söderlöv

    Detta var droppen………..orkar inte längre!! Det kan inte ens få vara i närheten så här dåligt. Alla twitterkonton bortplockade och allt annat i grönt och gult uppställt på vinden. Tror inte ens laget fattar hur mycket dom berör, men nu kvittar det för jag stänger av mitt Löven hjärta och skapar andra intressen istället. Lycka till i ettan!!!

  16. Bertil Boo

    Skanstullslövet skrev ovan att ”laget har ingen spelidé”. Det är ett påstående som jag verkligen håller med om. Löven har under denna säsong i princip helt saknat snabba spelvändningar och kontringar. Försök komma ihåg fler gånger än fingrar på en hand när du sett Löven komma i två mot en eller tre mot två! Man får också mkt sällan till långa pass från back till fiskande forward på bortre blå och inte heller har vi sett många snabba uppspel, vilket innebär att allt framåt måste göras mot ett samlat försvar (eller i PP). Det är jobbigt, för det blir då inga enkla, snabba eller slumpartade mål framåt, något som många motståndare (som verkar spela med en annan spelidé) dock får. Kanske saknar Lövens spelare också farten för att spela med en annan spelidé?

    Har man svårt att göra mål så är defensiven desto viktigare. Löven har i mina ögon ett hyfsat försvarsspel i mittzon (checkande forward styr ut puckförare, laget står upp i mittzon eller vid egen blå och vinner ofta tillbaka puck), men väl i egen zon kan det se ut lite hur som helst. Mycket titta på puck när motståndarna har den eller schabbla med pucken när den tagits tillbaka, missade rensningar osv och som sagt inga snabba vändningar eller första pass.

    Tidigt under säsongen (under den korta period då Löven vann) var det en motståndarspelare som i en intervju sa att Löven spelar en gammaldags hockey, men gör det faktiskt ganska bra (just då var defensiven så stabil att det gick att vinna trots en tam offensiv).

    Visst, Lavander, Hjalmarsson, Lundberg, Ledin, N. Johansson, Ekeståhl-Jonsson, Nevalainen, Hellström är verkligen inga stjärnor, men jag undrar om inte skälet att så många (trots allt) hyfsade spelare kan prestera så dåligt ändå i mångt och mycket måste bero på en dålig spelidé?

  17. Magnus

    Finns det någon självbevarelsedrift i Jens och ledningen (och föreningen) så står Tommi och Patrik i båset i morgon. Den mentala låsningen är inget Jens fixar.

  18. Peter

    Ring till sletvoll. Bara en klok äldre herre kan rädda oss och få självförtroende i grabbarna igen!

  19. Proposition Joe

    Vill läsa mer från Bertil Boo. Håller med lite extra om obefintliga spelvändningar. Tror att de flesta 2 mot 1 lägena har kommit när vi spelat shorthanded.

    Tycker däremot inte att vi försvarar egen blå bra. När motståndarna kommer 2 mot 2 så backar vi oftast alá Martin Johansson ner i knät på egen målvakt och därmed skymmer denne. Det här har sett likadant ut hela säsongen så här kan man inte hoppas på bättring,

    Det måste vara riktigt tungt att vara 7:e back just nu när man ser byte efter byte hur svårt 21 har det där ute. För mig är det obegripligt hur Lundström och Molin sidsteppas till förmån för Johansson.

    Oj vad jag saknar Boström.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.