Vad är det som krävs egentligen?

Hur är egentligen läget för Björklöven.

Vad kommer att krävas för att komma topp två.

Det är två intressanta frågor.

Efter tre omgångar står Björklöven på fem poäng.

Vi tar och svarar på det statistiskt.

I snitt har det krävts 19.2 poäng för att komma topp två i kvalserien sedan nuvarande system med sex lag infördes 2009.

I fjol slutade Karlskrona tvåa på 18 poäng. Det är den lägsta summan som krävts under dessa fem år.

Så här har det sett ut med andraplatserna:

2012-2013 – Karlskrona 18 poäng

2011.2012 – Borås 18 poäng

2010-2011 – Tingsryd 19 poäng

2009.2010 – Tingsryd 21 poäng

2008-2009 – Tingsryd 20 poäng

Björklöven måste således rent statistiskt ta 14 poäng på det sju matcher som återstår.

Skulle det bli förlust mot Vita Hästen i morgon.

Då kommer det alltså att krävas fem segrar på de sista sex matcherna i serien där tre av dom är på bortais.

Det är vad som kommer att krävas av Löven. Om vi pratar statistik alltså.

15 kommentarer

  1. Clabbe

    Kan du svara på varför VD ser till att Öhman tas åt sidan?

    Nya spelare har köpts in och Jimmy har flyttats ur båset.

    Hur vanligt är det att en tränare får stanna efter endast en (1) trepoängare på 26 försök????

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Jag har aldrig hört talas om att en tränare fått vara kvar efter så många förluster

  2. mb

    Mission impossible med nuvarande lag som de uppträder på isen för tillfället. Dessutom puckstirrande backar och en ihålig målvakt som emellanåt släpper in vad som helst. Tyvärr kommer man bli krossade imorgon mot Hästen vilket påskyndar fallet ner mot ettan.

  3. Målis

    Varför skulle vi inte slå Vita hästen? Grabbarna får väl visa om de är loosers eller vinnare. Det är bara att släppa handväskorna och köra. Vi har knappast nåt att förlora.

  4. Mats

    2poäng bortskänkta känns förjäv…..t men men det är bara att bryta ihop och komma igen. Nu ska vi ”bara” lägga ihop per 1 och 3 mot Troja med 1 mot TAIF till en hel match mot grymt heta Hästen då vinner vi.
    Tror jag på det NÄÄÄÄÄ men Hoppas Hoppas Hoppas. Vi ses i Norrköping, om vi skriker oss hesa så har vi gjort vad vi kan. Förra året dominerade Löven stort, vi skapade chanserna och Hästen gjorde målen. Det får gärna vara tvärtom imorrn. Forza Löven

  5. Pelle

    Citat från ”Sportchefens hörna” på Troja/Ljungbys hemsida.

    ”Vi är minst sagt i brygga idag men samtidigt säger erfarenheten att en kvalserien snabbt kan byta skepnad, de tre första omgångarna är sällan ett kvitto på hur det kan se ut i finalen.

    Stats. finns tillgängliga för alla som vill läsa, en snabb koll tillbaka till 2008/09 visar att INGET lag som kommit topp två i kvalserien har förlorat mer än EN av de tre första omgångarna. Att ett lag som har 2 p efter tre omgångar skulle hamna topp två är statistiskt sett VÄLDIGT osannolikt, frågan är om det har hänt.(tittade som sagt bara till 2008/09)
    Om man vänder på resonemanget så är det så att för det mesta så vinner de två lag som ligger i topp efter tre omgångar, inte alltid men ofta.

  6. Emil

    Vad kommer Negogurra ifrån inleder jag med? Frågar du mig så är du en av ytterst få som kommer med en nyanserad bild av hur verkligheten ser ut, vilket bara de gör denna blogg trovärdig att följa och jag tackar dig för detta.

    I skrivande stund med fem fattigt inspelade poäng och 21 kvar att spela om. Då jag tror att vi behöver lada på 20 för att säkra Allsvensk status kommande säsong, vilket betyder att vi har ”råd” att tappa sex av dessa för att överleva. Och då skall vi komma ihåg att vi inte mött såväl Vita Hästen (ikväll) och Piteå i dom matcherna som följer. Och har inte Piteå gjort palt av oss på onsdag så kan mycket väl vårat öde beseglas av en hård hästsko i ansiktet nästa söndag.

    Ni får ursäkta att jag mellan raderna är väl sarkastisk. Men jag kan inte med få timmars sömn och med dessa fyra matcher helt sonika låta bli. Hur många av dessa 12 tror du som sett många av våra matcher denna säsong att vi realistiskt kan hoppas på?

    Slutligen så denna satsning på en mix av rutin och hemvändare inget annat än ett stort fiasko. Dom spelare som är värvade inför återkomsten har bortsett ifrån Stefan Öhman varit i närheten av vad vi kan förvänta oss av dom. Här har vi också en målvakt som förvisso är en mycket rutinerad och även väldigt trevlig och sympatisk kille. MEN.. Jag måste säga att han ser ack så ointresserad utav att vara den sista utpost som vi så skulle behöva. Tycker du att Wäli skall stå i kvällens match och även resten av säsongen?

    Hur orkar du att ”överleva” dessa presskonferenser? Och vad som sägs på dessa det har jag svårt att förstå. Och frågar du mig så är bara detta en insats i sig, för du och oss läsare/supportrar får inte svaren på våra frågor..

    Några frågor inför kvällen:

    Hur många av dessa 12 (kommande matcherna mot Piteå och Vita Hästen) tror du som sett många av våra matcher denna säsong att vi realistiskt kan hoppas på?

    Tycker du att Wäli skall stå i kvällens match?

    Hur får vi har på en spelare som Phil Desimone och i vilken omgivning tycker du han skall spela?

    Vid en förlust och dålig insats ikväll kan du då framföra någon fråga om hur du tycker klubben/laget uppträder mot oss supportrar?

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Jag tycker inte att ”Wäli” ska stå trots Andrews tavlor. Daniel har egentligen inte gjort en riktigt bra match sedan Luleå borta på försäsongen.

      Jag skulle ha placerat DeSimone med Thörnberg och Emil Wrenman. Alternativet hade varit att spela Wrenman med Kim och Quist och flytta Alex Sundström till DeSimone/Thörnberg-linan. Mårs kan få kliva tillbaka till Öhman/Palme.

      Realistiskt tror jag att Löven måste slå Piteå hemma, Kallinge/Tingsryd borta samt ta poäng borta mot Piteå och hemma mot Vita Hästen. Klarar dom detta så kan laget ta 17 poäng och då är det bara att hoppas att det räcker. Realistiskt tar dom inte fler poäng än så.

      • SkanstullsLövet

        Håller med Gurra här, Wäli är helt enkelt inte tillräckligt bra. Hans normala nivå är ungefär där Raycroft är när han inte är tillräckligt bra. Det är bara att be till Gud att Raycroft hittar någon form av inspiration och börjar spela som i höstas.

        Tänkte kommentera det här med beräknad poängskörd också och då håller jag återigen med om att det blir max 17 poäng. Och då ska vi ha medstuds i några matcher. Realistiskt tror jag inte det blir mer än 15.

  7. Daniel

    Var inte negativa det är ju nu Löven behöver oss fans som bäst när det är motgång
    Jag är övertygad att Löven fixar det här och blir sämst 2a. tror även på vinst i dag för jag tror Hästens spel passar Löven bra å kan kontra ut dom för dom spelar för offensivt och deras försvars spel har ej imponerat

    • SkanstullsLövet

      Diskussionen här handlar inte om att vara negativ, det handlar om realism. Personligen tycker jag att den här bloggen är så läsvärd just för att det inte är en hejaklack.

  8. Saida

    Löven vinner ikväll med 4-2. Att spela borta är nog lättare för dagens löven än att spela hemma inför 3500 redan missnöjda fans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.