Det grinade banne mig illa

Har vi hört det förut. Ett fall framåt, jag lider med killarna, det grinade illa.

Jepp vi har hört det hela säsongen, men den här gången håller jag med.’

¤ Ett fall framåt – Det här var spelmässigt en av det bättre matcherna under 2014 från Björklövens sida. Inte lika bra som när det var som bäst i höstas, men i mångt och mycket bra. I första perioden fram till baklängesmålet var det nästa olikt Löven att det var så stabilt, lugnt och genomtänkt.

¤ Jag lider med killarna – Alltså det gör jag verkligen i dag. Det är ingen som faller ur ramen och är värdelös, det är ingen som inte krigar, Det är många, Quist, Kim, Wargh m.fl som är riktigt bra. Då lider jag med killarna när dom förlorar ändå.

¤ Det grinade illa – Sista målet. Vad var det för något. Hur tur får man han egentligen. Hur många skott under matchen hade Löven på motståndarskridskos? Massor. Hur många styrdes mot motståndarnas mål? Inget. Hur många hade Hästen? Typ ett och det styrdes in. Helt sjukt egentligen. Att sedan första baklängesmålet var två biljardstudsar till fristående häst och att det andra var ett hopslag som flög över Ray i en Zlatanlobblik bana är något annat. Här pratar vi om att grina illa. Speciellt med tanke på att Löven hämtade upp underläge två gånger om.

Om vi ska tala klarspråk,

Jag vill också att ”alla” ska avgå precis som många Lövenfans just nu. Jag är arg på att inget hände efter 19 raka förluster, jag är arg på att Löven har en så dyr spelartrupp men trots det spelar kval. Jag är arg på att klubben jag är uppväxt med är på väg ner tillbaka i skiten, men jag är det banne mig inte för den här matchen. Jag är det för den här säsongen, för att Jimmy Blixt misslyckats som sportchef och värvat fel, för att Jens Öhman inte får ut något av laget och styrelsen inte har någon sportslig kompetens. Inte för att Björklöven föll mot Vita Hästen efter tre skitmål bakåt och 41 skott framåt. Det var en bra insats.

* * *

Vad var det då som var positivt med matchen?

¤ Andrakedjan dominerade och då speciellt Quist och Kim. Vilka härliga överlappåkningar dom kör den duon. Hästen hade problem varje gång dom var på banan. Rättvist att båda målen kom när Kim/Quist var på banan också även om det inte var någon av dom som satte dit pucken. Frågan är om inte den kedjan ska inleda i powerplay med tanke på hur het den är just nu. Det är väl det som kallas fingertoppskänsla.

¤ Sandgren bjöd på en utvisning i första, Hållberg fipplade med pucken två gånger som sista gubbe och Löven hade ett par tre farliga bakåtpassningar i anfallszon. I övrigt var det väldigt få misstag från Björklövens sida i matchen. Visst tre mål släpptes in, men det var inte från några bjudningar som det brukar komma.

¤ Philip DeSimone. Jag tycker lite synd om killen. Han stod för ett par riktigt härliga räder i första perioden där han nästan helt på egen hand lyckades göra mål en mot tre. Det märks att det finns kvalitet där, men kan han få spela med någon annan än Ekeståhl/Hjalmarsson. Det är ju banne mig mobbing.

¤ 41 skott på mål. Det var ett tag sedan Björklöven mäktade med det. Visst det kanske skapades för få riktigt vassa målchanser, men Axel Brage var makalös i Hästenmålet. Jag minns speciellt en chans i powerplay. Stefan Öhman

¤ Backduon Tommy Wargh / Fredrik Sandgren var klart bättre i powerplay den här matchen än senast. Det behövs att minst ett backpar funkar i ”PP” om Löven ska göra några mål i den spelformen. Nu blev det två även om det ena kom ett par sekunder efter att Vita Hästen blivit fulltaligt.

¤ Mirakulöst nog är det fortfarande bara en poäng upp till andraplatsen i tabellen. Resultaten gick verkligen Lövens väg. Tittar man på det krasst så kommer det att räcka med 16-17 poäng för att nå andraplatsen i tabellen då alla redan slagit varandra så många gånger.

¤ Sportchefen på Norrköpings Tidningar Mats Willner sa innan han gick från läktaren. ”Vi ses på upptaktsträffen i höst. Björklöven är för bra för att åka ur. Det finns bara inte med laget dom har”. Vi får se om han har rätt.

* * *

Noterbart i övrigt:

¤ Fullsatt i Norrköping och galen stämning. Vita Hästen befinner sig där Björklöven gjorde för ett år sedan. Det är hockeyfeber i Norrköping, stämningen i hallen var fantastisk och Hästen kommer att gå upp. Vi kan säga det redan nu. Grattis Hästen, grattis Norrköping.

¤ Dom har sparat in på varmkorven till pressen i Himmelstalundshallen. Det var i princip därför jag åkte till Norrköping.

¤ Sen något negativt. Den där coachningen som jag berömde efter Troja borta. Var såg vi den. Hjalrmarsson på banan i slutet trots att han är sämst, rulla på fyra femmor långt in i tredje m.m. Det var väldigt mycket upp till spelarna att fixa allt själva tycker jag. Jens optimerade inte laget på något sätt. Jag skrev i inlägget efter förra matchen att Jens har tappat omklädningsrummet. Så är det. Det är spelarna som ska göra det här nu.

Till sist. Hur ska Björklöven undvika kval.

¤ Genom att vinna mot Piteå på söndag. Gör dom inte det kommer hemmapubliken inte att vara nådig.

Då kommer buropen från senast kännas som smekningar.

Björklöven har aldrig förlorat mot Piteå i Umeå någonsin i klubbens historia.

Gör dom det är det ingen lek längre.

17 kommentarer

  1. Farfar Ray

    Jag lider med boysen.
    Tror nog lösningen är enkel men svår.
    Ta tillbaks gamla 1:an med ny center.
    Gör en nya 2:a med dom nya två och Stefan.Ö.
    Byt tillbaks Stefan Ö till 1:an vid toppning av laget.
    Spela inte dom två bästa backarna i samma från början.
    Utan toppa så istället…

  2. Per

    Löven vinner mot Piteå hemma på söndag o sedan vinner dom även borta mot Piteå ! O där är vändningen på denna bedrövelse … 😉

  3. Clabbe

    Vilken match såg du?

    Jag var där och kan bara konstatera att Hästen Ville VINNA mer än löven.

    Mr förlustteak Öhman verkar mest koncentrera sig på att byta så ofta han kan vilket skapar farliga situationer.

    Löven var ängsliga idag – en LEDARE saknas!! VD för feg för att fatta obekväma beslut.

    Lika säkert som att hästen går upp är det att vi åker ut – tyvärr 🙁

    • SkanstullsLövet

      Kan inte alls hålla med här, Clabbe. Hästen var distinkt mediokra och förtjänade på inget sätt att vinna den här matchen. Alla deras mål kom till efter hopslag och studsar och baserades inte på något klapp-klapp lir direkt. Däremot kan jag hålla med om att det fortfarande fanns några byten som var riktigt dåligt tajmade och att man borde ha gått ner på femmorna sista tio så att Kim-linan fått mer speltid.

    • Peter

      Jag var också där. Hästen ville inte vinna mer. Dem kanske offrade sig mer defensiven. Men det var på gründer av att löven var så mycket stabilare. Hästen hade tre flytmål. En eller två heta chanser till i matchen. Rättvist? Överhuvudtaget inte!

      Löven vinner nästa två mot piteå och sen mot hästen. Då behövs 4 poäng till.

  4. Magnus

    Trots förlust, en något konstig känsla – killarna kommer att fixa det här.
    Låt DeSimone spela med firma Quist-Karlsson. Det måste vara värt att testa!

    Löven tar minst fem pinnar mot Piteå, jag bara känner det. Sedan krig hemma o poängförlust mot Hästen, säg minst en pinne. Vidare sedan till revansch mot Tingsryd o ytterligare tre pinnar. KR kommer inte ha ngt att spela för, räknar iskallt med tre till. Sen… uff, avgöra hemma mot Troja, som inte heller har ngt att spela för. Men ändå, jag tror att det kommer vara en sista ”måste-match”. Så, där har ni tipset – det blir minst 17, kanske tom 18 pinnar. Det räcker!
    Skönt att vara lite objektiv för en ggn skull.

  5. rolf älvero

    Äntligen tar du bladet från munnen och skriver om det vi alla vet och känner. Vilken grävfest du kommer ha efter sässen än hur det går. Heder!!!

  6. Per

    Clabbe .. Hästen kommer o ta 1 platsen!
    O löven den andra ….
    O ett lag som skjuter 15 skott mindre hur kan deras vilja att vinna vara högre … Flera av målen konstiga studsar mm..
    O dessutom hemmaplansfördel mot ett löven utan självförtroende som stundtals spelar ut hästen … Hästen hit o hästen dit !! Less på det nu …. Forza löven !
    För vi ska spela kvar !!

  7. Per Johansson

    Är inte Jens borta innan Piteå-matchen så sätter jag inte min fot i arenan igen innan vi är tillbaka i Allsvenskan. Nu för det fan vara nog med ursäkter. Det är uppenbart att Jens saknar svar och att han inte är kapabel att leda laget en enda dag till. Oklart om det kan rädda oss men chanserna att spelarna vaknar till liv känns iaf större om någon annan skriker och coachar resterande matcher. Med Jens vet vi att vi kommer att fortsätta ha otur.

    Jag utgår ifrån att styrelsen agerar under morgondagen och att någon Löven-räv kliver in resten av säsongen. Jens kan gärna sjukskriva sig eller avgå om det känns bättre än att sparka men nu låste något hända. Det förstår säkert alla. Inklusive styrelsen och Jens.

    Sedan så måste självklart också Blixt bort men det är en mindre akut fråga för dagen.

  8. Tette i Norrköping

    En styrka är att vinna när man inte spelar på topp(Vita Hästen).Att förlora när man är bra och gör som många säger,2014 års bästa match är illavarslande,när ska man då vinna? Björklöven är bra och kommer behålla sin plats i allsvenskan tillsammans med Vita Hästen!
    //Sektion K Himmelstalundshallen!

  9. Torsten tunnel

    Ska slänga in ordspråk här som alla behöver ” viljan att vinna är inte på långt när så viktig som viljan att förbereda sig för att vinna” för att prestera väl måste mixen fysisk träning, teknikträning, taktisk träning, vila, kost, material, psykisk träning vara väl balanserad … borde vara från de kriterierna man väljer ledarstab

  10. Torsten tunnel

    Känslomässiga påfrestningar som oro, ängslan, och tvivel på den egna förmågan kan ha mycket negativ inverkan i tävlingssammanhang. Det minskade blodflöde som den här typen av känslor ger upphov till gör att idrottsmannens/kvinnans hjärna inte får tillräckligt med syre och näring. Hen tenderar då att haka upp sig på misstag och förlorade poäng istället för att koncentrera sig på nästa insats. Negativa känslor av det här slaget har en hypnotiserande inverkan. De kroppsliga effekterna kommer så gott som omedelbart, och många idrottsmän/kvinnor har inte lärt sig på ett effektivt sätt bekämpa en sådan självhypnos. Koncentrationsförmågan försämras och viljan att vinna försvagas. Detta bör löven jobba med tidigt i åldrarna med bra tränare så tidigt som möjligt för pojk och flicklag, ”det blir bara roligt när motståndarna får göra mål och tro att de är bra för då får vi göra fler för att vinna och visa vilka som är bäst”

    • Mangan

      Med risk att framstå som en mobbare så måste jag ändå be dig förklara dig lite tydligare KALLE

  11. Stefanidis

    Otur. Absolut. Vad är det för mål egentligen!? Mardrömmen tar aldrig slut. Men alltså inför sista minuten eller var det rentav under sista minuten, så tappar Löven pucken till Hästen i mittzon och de får chans att samla sig och gå till anfall. Sen är vi nära att vinna pucken i anfallszon innan 3-2 målet, men lyckas inte. Tyvärr, då händer det sådana här grejer.

  12. mg

    Hästen gör ingen bra match. Men vinner med hårt jobb och tur. Förra året gjorde löven sent mål på hästen hemma. Det jämnar ut sig. Men löven är det klart bästa laget i serien iaf på pappret. Bästa lag jag har sett i himpa iår. Jag hoppas på löven hästen i allsvenskan. Grislaget troja kan harva i 1an.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.