Andra sidan av myntet

Alla i Sverige håller tydligen inte på Björklöven. Jag vet, mycket skumt.

Det finns en annan sida av myntet.

Läs därför Norrköpings Tidningarns Mats Willners krönika från matchen här.

Ni kan ju samtidigt passa på att läsa om Maxim Matushkin här.

– Jag känner för spelarna som personer. Men det är som de säger den enes död, den andres bröd,sa Maxim till NT efter matchen.

Att Maxim som inte ens var nära att få ett kontrakt med Löven skulle vara med och skjuta laget ned i ettan.

Det känns på något sätt som att en cirkel sluts, denna eländes säsong.

* * *

Jag har läst allt som går att läsa om matchen nu på morgonen.

En sak stör mig.

– Det är såhär vi måste spela och vi har haft lite för lite spelare för det tidigare. Nu kom Nicklas Johansson och Lucas Sandström tillbaka och det blev mer fart i spelet med dom på isen, säger Jens Öhman till Bjorkloven.com.

Så trots att Löven fått lämna hemma friska spelare eller sätta skadefria spelare på läktaren under hela kvalserien så har det varit för få spelare för att spela så här. Jaha det är det som varit problemet.Nu förstår jag. Men dåså då är det inte så konstigt att laget förlorat mot Tingsryd och varit skakade av Kallinge.

Jag blir så less på alla dessa undanflykter. När ska Jens säga typ så här:

”Jag har inte lyckats få laget att ta motståndet på allvar tidigare i kvalserien, i dag gjorde vi det och verkligen slet i 60 minuter. Vi spelade som vi ska. Nu är det mitt ansvar som huvudtränare att se till att vi kommer ut och genomför matcherna på samma sätt framöver. Gör vi inte det så har jag inte gjort mitt jobb. Jag är ansvarig för allt som händer därute”

Nej det händer aldrig.

Det finns alltid något att skylla på. Nu var det ”En poäng på 19 matcher Lucas” och ”10 poäng på 52 matcher Nicke J” som saknats, Förra gången var det journalisterna som inte förstod. Det är alltid, alltid, alltid någon annans fel.

Jaha, nu började även denna dag med lite ilska kopplat till Löven också.

Vi tar väl och slänger in highlightsen från i går också då:

11 kommentarer

  1. Tyko

    Jens kan inte ta oss tillbaka. Blixt har inte gjort sig av med Jens. Styrelsen har inte gjort dig av med blixt. Så allt är styrelsens fel.

    Hej division ett!

  2. Mangan

    Det klart inte spelarna tar motståndet på allvar när du Gustav, som den inflytelserika journalist du är sticker ut hakan innan serien och är tvärsäker på att Löven ska ta förstaplatsen.

    • Kasper

      Tål inte spelarna att bli favorittippade inför kvalserien när de kommer in som allsvenskt lag är det bara för dem att byta jobb. Att plocka kolonialvaror på ICA är mindre präglat av press utifrån och är en lämplig sysselsättning i så fall.

      • Mangan

        Man kan inte favorittippa ett lag som går in i en kvalserie med den usla förlustrad Björklöven visat upp 2014. Det är fullt logiskt att Löven ligger där dem ligger.

  3. daniel

    Än är vi inte i division ett. Vi ligger faktiskt bara en liten fjuttig sketen poäng från HA i nuläget. PLUS att igår spelade laget ganska bra (eller). Denna serie kan gå hur som helst.

  4. farfar Ray

    Märkligt att dom har svårt och ta motståndet på allvar.
    Sedan tycker jag det är ett lågvattenmärke att kalla bloggaren för nego.

    Dom borde vissa lite SISU på isen istället.
    Bli förbannade. Spela som det stod -1 hela tiden.
    Stora starka Löven.

  5. Gurra

    Självklart skulle man ha sparkat Jens efter 10 raka förluster så den som skulle ha tagit över fått chansen att lyckas.nu är det försent att byta ut honom. Vi får fortsätta att lyssna på hans floskler till bortförklaringar,att styrelsen skulle ha mod att göra någonting innan säsongen är slut är mycket liten,han har för länge sedan förlorat kontrollen över omklädningsrummet och Björklöven är mer som ett skenande tåg än en förening som slåss för sin överlevnad i hockeys finrum.som lövenfan så kan jag ta vår förlust mot vita hästen med en axelryckning .En bra match som kunde ha hur som helst.Löven spelade sitt bästa spel som jag har sett i år skillnaden var att Vita hästen hade en målvakt som är i den berömda zonen som tar allt och lite till,påminner om Wälitalo förra säsongen !

    • rolf älvero

      Varför är Jens kvar som tränare? En enkel fråga som jag vill ha ett rakt svar på.
      Fikade med en ”säker källa” tidigare i veckan. Ingen spelare, förutom Stefan, har förtroende för Jens. Så har det varit sedan årsskiftet……

  6. Pelle

    Självklart går Hästens 3:a in på ”turkontot”.
    Men turen består i mer än studsar och medflyt.
    Björklöven har som alla andra lag som kommer uppifrån, attitydproblem, den ”studsen” hade aldrig fått hända om Löven mött ett lag som var lika bra eller bättre.
    I så fall kan jag lova att han som fick den på skridskon hade förpassat pucken ner i hörnet på ren ryggmärgsreflex, men nu spelade han i ett lag som ”ska” vinna, som ”måste” vinna, som ”borde” vinna, därför var han inte riktigt vaken framför buren, därför agerade han inte framför buren-, därför reagerade han när skridskon kom i kontakt med pucken, därför vispade han som en nybörjare i ett fåfängt försök att reparera sin brist på skärpa, givet missade han och pucken gick istället i mål.
    Men tur är ett mynt med två sidor.
    Försöker inte på ngt sätt förklara bort det faktum att Löven var minst två nummer större än Hästen, för det var de.
    Men med en spelarbudget som är mer än 10 gånger större så är det självklart att det är så.
    Vad jag menar är att trots att Löven skärper sig, trots att de inser allvaret, trots att de sitter rejält i kläm, så kan de inte vara tillräckligt ödmjuka för att vinna matchen, eller åtminstone ta poäng…
    Hoppas Björklöven går rent nu på slutet, med tanke på hur tajt det är efter Världens bästa lag så tror jag att det kommer räcka 15-16 poäng för att komma tvåa, hästen kommer vinna serien helt säkert, men andra platsen är upp till Troja och Löven, klart som korvspad att man håller på löven där…

  7. Clabbe

    Det kan ju inte handla om ekonomi eftersom man prioriterat att hyra in spelare istället för att värva en ny tränare.

    Vi vet vad Jens går för men efter 10-20 förluster borde både han och hand chef ha insett faktum och agerat.

    Vi måste nu vara realistiska – hur skall vi kunna vända detta? Jag ser inte ljuset i tunneln i alla fall:(

  8. Lasse

    Är det ingen som fattar att problemet är Hållberg, Hellström, Kingen, Neva-Det finns inte sämre backar i svensk hockey. Har följt Löven i 30 år. Utan dessa herrar hade Löven varit ett topplag i allsvenskan .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.