”Vi håller konceptet hela vägen”

Som sagt ingen PK, men här får ni fem minuters snack med Öhman istället.

Vad säger du om insatsen som helhet?

– Jag tycker att vi följer våran gameplan på ett väldigt bra sätt. Det är klart att på slutet forcerar dom och vi försvarar oss, men vi gör det bra. Dom lägger ned mycket puckar på mål. Till slut får dom in en puck och blir det lite jobbigt, men på det hela sett så spelar vi i 60 minuter och det har gett oss poäng och segrar på slutet.

Ni får ledningen snabbt med 2-0, men tappar till 2-2. Varför blev det så?

– Vi kommer ut starkt och tar tag i spelet direkt och då får vi utdelning. Kanske är det lite turligt på andra målet där Lucas tar emot den på volley, men vi brukar få oturliga mål mot oss så vi förtjänar att få med oss sådana också. Sen får vi 2-1 mot oss och just i det läget är vi på väg lite gran in i det gamla. Sen från 2-2 tycker jag att vi tar tag i det hela, blir inte backande och passiva utan sätter fart och då sätter vi ett par kassar till. Sen blir det som det blir på slutet, men jag tycker ändå att vi håller konceptet hela vägen.

Ni har tappat matcher tidigare helt när ni tappar överlägen. Vad är skillnaden nu?

– Det är väldigt beslutsamt och så har det varit på slutet. Även sett längre bak i kvalserien. Det är en period mot Piteå, två perioder hemma mot Tingsryd, en mot Kallinge, men nu på slutet har vi varit fokuserade och väldigt bestämda i vårt spel. Det är korta sekvenser vi tappar vårt spel och det är det vi har jobbat på. Att göra samma jobb oavsett vad det står på tavlan och vägra vika ner oss och det tycker jag att vi har gjort. Vi har börjat tro på det vi gör och spelar ett ödmjukare spel. Ibland har motståndarna momentum i matchen och då måste vi kunna spela ett enklare spel. Tidigare skulle vi spela oss ur såna lägen på ett så kreativt sätt och det funkar inte. Nu stoppar vi blödningen.

Vad säger du om ert försvarsspel i dag?

– Det var en period där vi blev lite backande i mittzon och blev stillastående med spelare då dom fick koma fram lite mycket. Annars lyckades vi försvara mitten på ett bra satt och dom fick snurra mycket längs sargerna. När vi  är starka i mitten är vi svåra att möta. Den delen av banan är viktigast i hockey

Några som du tycker sticker ut idag?

– Andrew är bra i målet på slutet och sen var det kul att både Lucas och DeSimone fick göra varsitt mål, men jag tycker att det är många som är bra i dag.

Hur är känslan i truppen just nu efter dom här segrarna?

– Nu har vi vunnit två matcher och det känns jättebra. Självklart är vi nöjda med att vunnit matcherna och oavsett vad som händer nu så har vi en match mot Troja hemma att avgöra på och det känns bra. Nu ska vi fokusera på Kallinge och att ta en seger där. Hur det går i övriga matcher kan vi inte kontrollera.

Vad blir fokuset nu?

– Vi ska slicka såren på spelarna. Få några sjuka att bli friska, några småskadade får rehabba lite och sen är det fullt fokus på att vinna mot Kallinge. Det är träning i morgon till att börja med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.