Sista tankarna från Tingsryd

Är nästan skrivtrött efter en live, fyra artiklar till webben, två till papperstidningen och två blogginlägg….

Men vi tar och vevar en vända till.

Så vad har vi inte redan pratat om eller inte fördjupat oss i?

¤ Andrew Raycroft har fått en del kritik på slutet, men han stod för en galet fin insats. Hans räddning på Rasmus Johanssons läge i tredje perioden är bara ”off the gridd”. Jag skrev ”mål” i lavjen, men han tog pucken. Hatten av till Razor!

¤ Publikens beteende mot Kim var inte vackert. Jag satt bredvid klacken och det var ett konstant skrikande om vilken ”fitta”, ”idiot”, ”nolla” och allt annat Kim är. Sen började journalisten bredvid mig från Smålandsposten tjata om det där twitterinlägget om Janne Sandström som Kim skrev direkt efter att Taif blivit utslagna i fjol. Det verkar finnas en genuint hat mot honom och en syn som jag inte delar att Kim är en lat egoistisk spelare här nere. Mitt inlägg under tisdagen visar vad jag tycker om Kim.

¤ Jon Palmebjörk. Han är för skön alltså. Han spelade i alla femmorna under matchen, gjorde två pinnar rakt från sjuksängen. Den som håller på att klaga på Jon. Kolla i poängprotokollet. Det går inte att blunda för produktion.

¤ Jag skrev en krönika till tidningen där temat är ödmjukhet. Ni hittar den på webben under morgondagen. Hur som helst så är det solklart att Björklöven efter Piteåmatchen har börjat ta det här på allvar. Nu är det 60 minuter, ödmjukhet, stenhårt jobb som gäller. Den inställningen verkar leda Björklöven tillbaka till HA. Kvaliteten har alltid funnits där någonstans.

¤ Dagens liverapport. Närmare 12 000 sidvisningar. Ohållbart mycket kommentarer. Ja, det är inte dött med Löven i kvalserien i år heller.

¤ Phil DeSimone bjöd på ett par dragningar som höll hög klass i matchen. Jag vidhåller att han borde kunna skapa en hel del i rätt omgivning. Jag köper inte att han är kass. Jag köper det bara inte. Kul att han fick sätta en balja. Även kul att Lucas Sandström fick göra detsamma och att han varit bra på slutet. Lucas har ett tvåårskontrakt. Det skadar inte att han kommer igång. Sen låter det nästan som att han skäms när man pratar målskytte med honom. Dock var det en makalös nedtagning på Steffe A:s pass han gjorde.

– Jag var tvungen att slå passen riktigt hårt för att nå fram och då blev den lite hög, sa Stefan Andersson om passen till 2-0.

– Bra mottag av Lucas, sen är han ju en målskytt så han var iskall där.

Det var hans första mål den här säsongen?

– Just ja. hahah, men han är en målskytt normalt allafall.

¤ Det är mycket klagomål mot Jens Öhman och jag gillar inte heller hur han formerar laget, men han coachar verkligen just nu. Det görs förändringar hela tiden och det ska han ha, Jens!

¤ Just nu är mitt fokus på matcherna, laget, spelarna, förutsättningar, lövens plats i HockeyAllsvenskan under detta slutskede. Helheten, fiaskot med säsongen och allt annat lämnar jag till efter kvalserien.

¤ Slutligen en hälsning till Magnan Landström, en av mina trognaste kommenterare. Vad händer egnentligen? Löven skulle ju redan vara klara för ettan sett till dina spekulationer  och tips. Så här skrev du nyligen:

Och en sak till. Nej vi kommer inte greja det här. Vi kommer ta max 2-3 poäng i dubbelmötena med Pite, 0-1 poäng i matcherna mot Hästen, 0 poäng i resterande bortamatcher och 1-2 poäng hemma i sista matchen mot Troja. Inse fakta.

Det blev ju 4 poäng mot Piteå och inte 2-3 som du trodde, 3 poäng mot Hästen (och nära mer) där du trodde 0 och nu minst 3 poäng i ”resterande bortamatcher”. Om Löven förlorar resten tippade du allafall minst 7-8 poäng fel? 😉 Vinner dom så tippade du 11-14 poäng fel. Vad hände?

Visst även jag som tippade Löven på 21 poäng och 1:a kommer att få fel… men ändå.

Dags för kudden.

Det är träning i Kallinge (4 mil från TIngsyd där jag är) i morgon 11.10.

Hörde jag träningsrapport?

4 kommentarer

  1. Leif

    Gurra, två poäng per match är helt ok att kräva av Jon med detta motstånd. Han ligger på 1 poäng per match. Inget GWG ännu dock

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Här ser vi lite olika på saken. 2 poäng per match i ett lag som snittar 3,5 mål per match är ganska tufft att kräva.

  2. Sjöbba

    Senkommen, men i mitt tycke viktig, kommentar.
    När man följer den debatt som varit senaste vecka i idrotts-Sverige och sedan läser rapporten om vad som skreks på läktaren så blir jag faktiskt mer än lite upprörd. Nog för att det sannolikt är långt till handgemäng i det här fallet, men jag tror att det är viktigt att markera och diskutera det där med hat och idrott.

    Jag tycker att det är värt mediauppmärksamhet. Bra att du tar upp det. Ta upp det starkare. Lärdomen är – bli inte avtrubbad!

    Finns säkert en del av sopa ”framför egen dörr” på T3, men det spelar ingen roll. Sån skit ska bort, överallt! I den bästa av alla världar ska TAIF få en reprimand och böter av Hockeyallsvenskan för en sån här sak. Varför händer inte det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.