Grattis Björklöven – Grattis Umeå

Björklöven klarade det. En riktigt bra insats när det behövdes som mest.

Jag frågade efter hjältar och fick en hel drös:

¤ Tommy Wargh som varit Björklövens kung i kvalserien bombade in 2-0.

¤ Gustav Hjalmarsson som jag kapat å det grövsta gjorde sin bästa match i Löventröjan när det behövdes som mest.

¤ Andrew Raycroft var ruggigt stabil och i sin sista match i Löventröjan stod han för en riktig idioträddning, ett par högklassiga och höll nollan. Hatten av!!

¤ Stefan Andersson kom rätt till pucken och pangade in 1-0. Rätt man på rätt plats vid rätt tillfälle.

I dag är ingen dag för sågningar, ingen dag för utvärderingar. Vi vet alla hur nära det var att Löven åkte ur.

Den drar jag igång i morgon. Bloggens stora utvärdering och blick in i framtiden.

Nu konstaterar vi bara.

Björklöven är klara för HockeyAllsvenskan 2014-15.

Grattis Björklöven! Grattis Umeå!

24 kommentarer

  1. Örjan

    Stort grattis från en Skellefteå-supporter!! Det är oerhört viktigt att vi har lag i högsta möjliga nivåer och hjälps åt att utveckla lånade spelare! Jag jublade när jag fick dagens resultat- hoppas de löjliga”hata LÖVEN”ramsorna och banderollerna försvinner från AIK:s läktare. Än en gång:VARMT grattis, festa och njut!!

    • Mangan

      Wow! En vettig Västerbottning. Trodde inte det existerade i hockeysammanhang!?!
      Skellefteå lirar slutspel och Anti-Löven flaggor vajar på läktarn samtidigt som Bkörklöven spelar kvalserie och istället för hyllningar till laget som klarat nytt Allsvenskt kontrakt sjunger hela hallen ”Hata Skellefteå”. Snacka om sandlådenivå! Att outbildade Skelleftebor med mindervärdeskomplex håller på så här är mer förståligt än när de bildade Umeborna gör det samma. Hur som helst. Grattis Örjan till ett fungerande intellekt och Grattis Löven till nytt kontrakt.

      • U.uffe.E

        Det är faktiskt inte så många år sedan Skellefteå AIK spelade kvalmatcher, både till Elitserien och Hockeyallsvenskan. Och oavsett kvalform har lövensupporters funnits i Skellefteå, för att heja på motståndarlaget inne i arenan. Kanske inte så konstigt att ”hatet” frodats i Skellefteå. Så sandlådan är nog trång, och fylld av olika lags supporters.

    • G

      Tack, Skellefteå! Hoppas ni tar SM-guldet i år också.

      Det är först när man växer upp, och eventuellt kanske när man flyttar ifrån Umeå, som man inser vad ”hata Skellefteå” verkligen innebär: syskonkärlek i sin ädlaste form. Därför hoppas jag aldrig att ”hata Skellefteå” eller ”hata Löven” försvinner.

  2. psand

    Tack Gustav för säsongen, nu kan alla supportrar slappna av men för Löven så börjar jobbet om ett par dagar, måste blir mycket förändringar men det tar vi en annan dag!

  3. sydtobba

    En dag som denna ska vi inte komma med kritik. Men en förändring behövs. Blir en spännande silly season. Grattis Löven och Umeå! Jag är stolt över min hemstads stolta hockeylag Björklöven. Glädjetårarna rinner lika mycket som vid SM guldet och comebacken i fjol.

  4. Stefan ' kil '

    Härligt Löven. Vilken rysare. Tack Gustav för alla matcher du rapporterat. Är kanon för oss runt om i Sverige. Kanonjobb. Följer er bloggare på Vk varje dag. Suveränt.

  5. SkanstullsLövet

    Kan bara hålla med, låt oss i dag glädjas åt att vår förening fortfarande är en allsvensk förening nästa säsong och en stor eloge till den psykiska styrka som laget visat upp den här senaste månaden. Så otroligt skönt att få vara glad över hockeyn igen! Imorgon börjar vi den objektiva granskningen över hur man undviker att hamna här nästa år.

    Och Gurra: Grymt bra säsong av dig här på bloggen! Hoppas verkligen du får möjlighet och har viljan att fortsätta med det även nästa säsong.

  6. Bosa

    Tack Gustav för en grymt bra blogg! Saklig, kritisk och med hjärta! Känslan just nu är mer lättnad än glädje. Nu väntar analys och självransakan för föreningen. Men i kväll skålar vi för klubben i våra hjärtan, för alltid, för evigt, Björklöven!

  7. Clabbe

    Grattis, ja det kan man säga, men är resultatet bra utifrån de förutsättningar man ändå haft?

    Hörde att VD Åkerblom blivit jagad av fansen ner i avbytarbåset då han på egen hand gått upp och tagit ner och kastat deras plakat om ”avgång”

    Är det verkligen VDs uppdrag??

    Var han berusad eller???

  8. Gustav

    skulle vara kul ifall du fick en intervju med Kim Karlsson där du tar upp hur han upplevt att komma in i staden och laget + fansen, hans syn på säsongen och tankar inför kommande säsong

    • Mangan

      Det klart att det stämmer. Den vidrige Fredrik Åkerblom visar än en gång sitt fula tryne genom att ta efter Kirunamaffians diktatorfasoner. Fredrik är en clown och kan inte ta kritik. Att han är en fd ungdomsbrottsling talas det inte mycket om, men killen har bilstölder på sitt samvete och är som jag ser det direkt olämplig som VD med tanke på den usla och handlingsförlamade säsong vi bevittnat.

  9. Patrik

    grattis löven, Gustav? skulle Bengtsberg i Troja kunna vara något för löven? Sitter han på kontrakt? Försvinner Andrew? Tacksam för dina tankar, han verkar vara en bra allsvensk målvakt.

  10. Ronny Edvardsson

    Underbart skönt att laget är kvar i näst högsta serien i ishockey, i detta avlånga land som vi bor i.
    Grattis till denna plats i hockeyallsvenskan nästa säsong. Löven gör en KHK och är ett topplag nästa säsong….Grattis Björklöven från en ung supporter från Stenstorp (Skövde). 1972 och 1982…född o supporter sedan.

  11. Pelle

    Jag sa ju det, lugna puckar:) Nu ses vi snart igen i den serie ni definitivt och vi förhoppningsvis hör hemma i…Stort grattis !

  12. Stefan

    Just nu känner man bara en enorm lättnad att vi lyckades samla ihop oss och fixa kontraktet men självklart måste det till en hel del förändringar inför kommande säsong! Så här kan det inte fortsätta, ska vi kvala så ska det vara uppåt….inga fler negativa kval!! Sen skulle det vara oerhört intressant att få höra hur ”spelet bakom kulisserna” gick under säsongen, rykten hit och dit, om Raycroft bland annat, något som kommer?! Nog så viktigt att Lövenbloggarna finns kvar, så himla intressant att följa det de skriver, kollar flera gånger om dagen! Sist men inte helt oväsentligt, hoppas på nytt Löventips till hösten…efter en tung start knep jag en 8:e plats! Haft en jobbig tid med sonens insjuknande, vi, jo han gillar ock Löven, har försökt följa tre sista matcherna via VK’s liverapportering, gårdagens var grym på många sätt, sitta på NUS, så nära händelsernas centrum men ändå så långt ifrån….men liv och hälsa går före allt!!

  13. Stefan ' kil '

    Oj va skönt att vakna upp en dag som denna efter gårdagens sköna seger. Vilken lättnad. Var tvungen att gå in i lövens webbshop och handla lite i glädjeruset. Hoppas fler gör det. Ha dä gött alla Lövare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.