Bara pinsamt!!

IMG_0297[1]

 

Jag har skrivit det tidigt och jag har tyckt det hela vägen.

Fredric Åkerblom är och var en felrekrytering från Björklövens styrelse.

Beteendet igår när han hamnade i bråk med fansen för att sedan slänga ut fans som firar med sitt lag från Schlagerklubben för att de varit en del av banderollerna ”Avgå” och ”Vi kräver förändring” är bara pinsamt.

Jag hade hoppas att jag inte skulle behöva skriva om något sånt här efter matchen. Jag har varit så bitter på allt de senaste månaderna och hade hoppats att få slippa, men så blev det inte.

Fredric Åkerblom är en känslostyrd person som hettar av minsta lilla vilket jag vet efter berättelser jag fått både från hans tid i Lanza Chiefs och från personer som samarbetar med honom inom Björklöven nu.

Att han valde att själv kliva upp och ta ned banderollerna förstår jag inte. Skicka dit någon annan. Det sticker bara i ögonen när han gör det själv.

Kommentaren ”Jag betalar hyran” är bara helt idiotisk. Den talar bara om hur uppjagad han var av situationen som han inte borde ha satt sig i.

Det är IF Björklöven eller i det här faller Björklöven AB som betalar hyran. Inte Fredric Åkerblom och han är inte Björklöven. Det är människorna som kommer till match efter match som är Björklöven.

Jag har full förståelse för att banderollerna kommer upp och det missnöjet som finns från fansen. Det tycker jag även att Björklövens ledning borde kunna ha.

Sett till de resurser föreningen spenderat den här säsongen så är det inget annat än en dundermiss att Björklöven var så pass nära att åka ur.

Där bör alla inom föreningen rannsaka sig själva och varandra för att ta reda på vad som gjorts fel.

För att vara nöjda med den säsong som genomförts, det kan verkligen inte föreningen vara.

Jag skrev en krönika i VK/Folkbladets papperstidning där jag pratade om ödmjukhet som nyckeln till att Björklövens vändning från förlorare till att klara kontraktet.

Jag pratade då om ödmjukhet till motståndet, ödmjukhet till uppgiften, men avslutade krönikan med att ”Det finns mycket annat som inte är ödmjukt inom Björklöven. Men det är en annan sak”.

Nu vet vi alla vad/vem som inte är ödmjuk inom Björklöven.

Det är Fredric Åkerblom.

Efter det här kommer Åkerblom oavsett pudel eller ej att ha en mycket svår sits inom Björklöven i förhållande till föreningens viktigaste del som gör att Wille Quist står på isen i går och skriker att han ”Älskar Björklöven”. Den viktigaste delen är fansen. Det går inte att komma ifrån.Utan dem är Björklöven bara vilken klubb som helst.

29 kommentarer

  1. Per

    Klart han inte kan sitta kvar. Fredric var väldigt ifrågasatt innan gårdagen och det som hände är bara ett i leden av saker som visar att han inte duger till uppgiften. Fredric kuppade sig närmast till VD-stolen via sina kompisar i styrelsen så även här krävs det rensning. Vad dessa individer har för kompetens som gett dem makt att leka i min förening är för mig obegripligt.

    Styrelsen måste agera nu och entlediga Fredric och Jimmy Blixt. När väl detta är gjort så måste oredan efter Blixt städas upp. Först och främst genom att ändra arbetsuppgifter för Jens.

  2. Clabbe

    Wille Qvist = Björklöven för mig
    Fredric Åkerlund är motsatsen just nu!

    I mina ögon är han en wannabe som saknar ödmjukhet precis som du skriver.

    Pinsamt!!!

    Nu blir det intressant att se om han har styrelsens förtroende….

  3. Lennart

    Håller med dig fullständigt om att förhållandet mellan fans, media och VD är ohållbar. Det har det varit länge,. Karln har inte sagt ett ord på hela säsongen om hur björklöven drivs. Knäpptyst.
    Ni ska betala och vara tysta.

    På lövens enorma forum tcim har man bett om att upprätta dialoger direkt på forumet, det sket man i fullständigt så när på några inlägg av en kanslist. Amatörmässigt. Där hade man guldläge.

    Och ändå har GD bett om dialog i över ett års tid, eller snarare 5 års tid.

    Hur ångerfull och schysst Åkerblom må vara i framtiden är det professionella förhållandet och anseendet skadat, både lokalt , runt landet och inom föreningen, vilket i sin tur sätter käppar i hjulet för framtida visioner. Som tydligen är att behålla samma tränare och sportchef och hoppas vi ramlar in på nån av de 4 platser som SHL ställer till förfogande nästa säsong. En bra tränare kan ta oss dit, hoppas man inser det.

    Att GD ska avgå finns givetvis inte, vilket bara lämnar en väg att gå för VDn.

    Sen att han känner att han måste markera att kritik inte är tillåtet genom att hota fans med avhysning från lokal, och via vakter verkställa hotet är väl så nära maktmissbruk och polisanmälan man kan komma, vi har åsiktsfrihet i sverige och framförallt i Umeå.

    Detta är inte mitt Björklöven.

    Tack för en bra blogg.

  4. tom

    Har alltid undrat varför det alltid är polare som roffar åt sig denna klubb?
    Åkerblom hade aldrig ens varit påtänkt om Björklöven varit en professionell klubb, men genom polarna i valberedningen som är delägare i varandras småbolag dök han upp.

    Nån som tror Saiks ledning består av polaren pär? Eller att andra SHL klubbar leds av högstadiepolare?
    Balticgruppen, Bostaden och Kommunen etc skall vara professionella bolag och myndigheter och att dom tillåter att Björklöven drivs av detta slags klientel säger väl mer om dem själva egentligen.

    Ett seriöst företag är handlingskraftiga inte åsiktsfientliga.
    Ett seriöst företag kommunicerar med deras kunder.

    Antingen bryter man samarbetet med Björklöven eller så visar man att hot och fientlighet inte hör hemma i deras organisationer.

  5. Lasse

    Dags för rensning. Börja med Åkerblom som inte står för det han skriver,han är bara pinsam. Sedan Blixt även han är känslostyrd som misslyckats med det mesta. Nya tränare, 4 nya backar ut med Hellström, Hållberg, Kingen, Nevalainen, ev någon till. 5 nya forwards, ut med Ledin,Hjalmarsson, Lavander,Lundberg,Niklas Johansson, ev några till.

  6. henry

    Att han börjar att styra och ställa nere på stan och får vakter att slänga ut Björklövensupportrar från krogen, som han visste varit inblandade i banderoll-incidenten är väl det som får en att undra vem denne person egentligen är?
    Finns inga ursäkter för ett sånt beteende mot företagets egna kunder.

    Sen att VK inte nämner detta överhuvudtaget förutom på bloggar är lite underligt tycker jag?
    Expressen hade det som toppnyhet igår på sportsidorna.Även sveriges största hockeysite.

    Jaja, en ny VD vore ett fall framåt i vilket fall som helst om vi vill utvecklas som förening. Det är väl mot SHL vi ska!

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Jag själv skrev en artikel om banderollen innan jag lämnade arenan. Då hade inte bråket startat. Hade jag varit kvar längre skulle jag sett det och skrivit om det. Sen slutade jag jobba och tyvärr har jag ett liv även utanför jobbet och såg det hela först sent på natten på expressens webb. Expressens reporter satt kvar och skrev i hallen när bråket hände och skrev därför om det. Från VK:s sida har vi följt upp detta med två artiklar på webben i dag. Men visst i grunden var det beklagligt att jag missade bråket i går.

  7. Sorgligt

    Så sorgligt detta är. Så sorgligt att man ska börja kräva allas avgång. Så sorgligt att man denne kväll tappar fattningen..
    Förstår inte att man inte ser att detta varit historiens konstigaste säsong, att det i detta fall är skadorna som förstörde densamma..
    Varför ska Jimmy Blixt flyttas?
    Tycker inte att han har misslyckats.. Ni har ingen aning hur hårt han jobbat och hur många förslag han givit till styrelsen under säsongens gång…. Men inget får kosta pengar….
    Nä, Jimmy ska vi behålla. Han tog sig an skitjobbet när ingen ville ha det. När det inte var något glam i att vara sportchef i Björklöven..
    Nu tar vi ett par djupa andetag och satsar på nästa säsong … Nu kan det vara bli bättre..
    Har vi tur vill Jimmy vara kvar i vår gröngula dress, trots all skit han får…

    • judas

      Tyvärr är det så det funkar i elitishockey, om man inte levererar står nån annan på tur för att ta din plats. Så även i seriösa företag annars slutar det med att man har ett gäng polare som styr och ställer där alla håller varann om ryggen, ett problem som löven dragits med i snart 20 år, Jag tycker det är fint att du bryr dig om Jimmy men det funkar liksom inte i längden om man vill till SHL.

      Dock tror jag årets misslyckande har mer att göra med tränarposten än Blixt, och i förlängningen ligger handlingsförlamningen under året på VDns bord.

  8. Mogge

    Frågan till er alla här är hur glada ni själva skulle ha blivit av att få dessa banderoller uppsatta på erat arbete samma minut som ni efter att ha kämpat ett helt år i med både medgångar och framförallt motgångar når erat viktigaste mål. Motsvarande att undvika konkurs eller att behålla ett stort kontrakt. Tror inte att ni skulle vart så jäkla glada då heller. Blixt, Åkerblom och Öhman hade nyckelpositioner i att föra upp Björklöven till Hockeyallsvenskan. Jag tycker inte att man skall göra som Vita Hästen och sparka tränaren som förde upp laget till Hockeyallsvenskan. Om man tycker att man skulle göra ett bättre jobb än styrelsen så får man väl engagera sig i föreningen och utnyttja sim medlemsrätt och gå på årsmöten och påverka där. Sen håller jag med om att Åkerblom uttryckte sig klantigt. Men jag hade gärna haft en chef som står upp för sina anställda.

    • SkanstullsLövet

      Jag vet inte hur det är med dig men jag jobbar i en av Sveriges storbanker och det förekommer rätt frekvent att kritik delas ut både från allmänheten, media och politiker mot min arbetsgivare. Innebär det att jag ringer upp journalister och dyl. för att kräva att de tar tillbaka sina åsikter? Innebär det att VD eller styrelseordförande gör det? Nej, naturligtvis inte. Det är allas rätt att uttrycka sina åsikter på ett respektfullt sätt, sedan behöver inte vare sig jag eller som i det här fallet Åkerblom hålla med om dem, men då svarar man just så och uttrycker därmed sin egen åsikt. Att riva ned budskap bara för att man inte håller med om dem är inte ett professionellt sätt att agera och kommunicera.

  9. Sorgligt

    Så kan det vara..
    Men, alla jobbar inte med bakbundna armar heller, varken i elitidrottsföreningar eller företag…
    Kritiken på att inget hänt eller gjorts och så vidare, beror på att styrelsen inte velat riskera ekonomin.
    Jimmy har inget beslutsfattande själv, hade han haft det hade mer hänt, i ett läge då det både efterfrågades från andra och Jimmy själv…
    Så, återigen nej, Jimmy har ej gjort ett dåligt jobb..
    Dessutom tycker jag att det är bra att han inte har ”grinat ut” hos media, som har hänt så många gånger i denna förening..
    Gustav, kan inte du göra en riktig intervju med Blixt?

  10. Marty

    Håller med dig om det mesta.

    Jag tycker också det säger en hel del om Löven som föreningen just nu: Hur kan man tillsätta en person som herr Åkerblom på den viktigaste posten i en förening som behöver stabila, sansade och kunniga personer??

  11. COT

    Det är ju så hiiiiimla mycket bitterhet här alltså, Glaset har inte varit halvfullt på hela året.

    Jag tänker att en hel del spelare faktiskt är inne och läser här då och då och får dom hela tiden veta hur jävla dåliga dom är osv så hjälper det verkligen inte till att bygga upp deras självförtroende och spel.

    Om GD är lövens 6e spelare så måste ju denna blogg anses vara lagets boxplay.

    Kan vi inte bara tagga lagbygge och framtiden nu, nästa års Allsvenska blir ännu vassare! 🙂

  12. Anders

    Det är nog viktigt att lättnaden över att ha klarat sig kvar i Hockeyallsvenskan inte blir till nån sorts triumf, och att man fattar att Löven inte gått upp i Allsvenskan en gång till utan att de var nära att åka ur. Som sagts här tidigare är det ju ett fiasko att Löven var så nära att degraderas med den trupp man hade. En del är otur som tränare och ledning inte kan skyllas för; skador och oförutsägbara underprestationer av tänkta nyckelspelare. Men annat har verkat konstigt på ett mer taktiskt plan, som att Löven för ofta försökte spela snyggt och smart som man gjorde i Division 1, och att det då blev väldigt naivt med hemska spelvändningar (som ett resultat av ”indianare” t.ex.) där Raycroft plötsligt var nästan ensam. Svag backpress är en annan sak som gjorde hans målvaktsjobb stört omöjligt ibland, och som också påminde för mycket om Division 1. En annan sak som man undrar över är den nästan obefintliga coachningen med ganska jämn fördelning av speltid mellan femmorna. Jag vet att Öhman har en sorts teori om det där, men det lilla man fått höra av den kan jag inte köpa. Det är ju bara att se hur alla andra (jag menar alla andra) tränare på elitnivå beter sig med ett ojämnt spelarmaterial, och särskilt i desperata situationer som de Löven ofta befunnit sig i den här säsongen. Jätteskönt i alla fall att Löven klarade sig kvar och grattis till killarna som klarade pressen i den sista avgörande matchen. Flera som sett tveksamma ut länge visade äntligen vad de kan.

  13. Thomas

    Jag känner inte Fredrik personligen, men efter ett år av att ha träffat honom i mitt arbete så står jag fast vid det jag tyckte efter första gången jag träffade honom. Att han är en av de trevligaste personerna jag mött. Nu vet inte jag vad som hände igår eller hur pass effektivt han sköter sitt jobb. Men tänkte bara säga att även om Björklöven står och faller med sina fans så betyder det inte att varje enskild individ är någon slags uttalad auktoritet på arbetet som krävs för att sköta föreningen, och ofta gör bäst i att hålla sina åsikter för sig själv eller vid fikabordet. Att konfrontera personal som arbetar stenhårt med att få Björklöven att gå runt med sina frustrationer är inte speciellt vuxet. Men det är förstås lättare att strunta i att vara ödmjuk och börja bygga ett bål av självrättfärdigande man kan bränna någon på.

    Intuitivt så känns det som att en lång rad förluster är någons fel, men det är ju också varians. Säg att löven har 50/50 att vinna eller förlora så kommer dom i genomsnitt att förlora hälften (över nog många matcher), men om man tar och singlar ett mynt så inser man ganska fort att det kan visa samma sida flera gånger i rad. Efter säsongen kan man säga att det är Eftersom det bara är 52 matcher så kan du få en ganska hög varians då det inte är nog många för att garantera att det jämnar ut sig. Det gäller inte bara puckar som studdsar rätt eller fel, utan även hur bra spelare presterar och vare sig dom gör det samtidigt för att öka sannolikheten att laget vinner. Det är inte på något sätt fysiskt omöjligt att det kan komma stora kluster av vad för oss skulle uppfattas som att vara långt från snittet.

    Antar att det jag vill få fram är att det inte nödvändigtvis måste vara någons fel. Något lag är alltid i botten. Vi var nykomlingar i en väldigt jämn och svår serie, men folk hade knappt hunnit vara glada och stolta över återkomsten till allsvenskan innan man började kräva bättre resultat.

    Man kan vara besviken och frustrerad, men i slutändan så är alla fans ändå där för att dom tycker det är kul att se hockey och att det blir extra kul för att dom valt att investera sig emotionellt i laget dom hejar på. Det är ju inte som att ni går dit för att göra björklöven en tjänst, utan ni går dit för er egen skull. Dom är inte skyldig er att lyssna på varenda klagomål eller att börja sparka folk så fort ni är missnöjda.

    • joz

      Tyvärr har du fel, DOM ÄR skyldiga att lyssna på företagets kunder om de inte gör det som i detta och många andra fall ska de entledigas, precis som i vilket seriöst företag som helst.
      Ska AB Bostaden sluta lyssna på sina kunder? Det är just den inställningen som folk reagerar på och det är inte bra för föreningen, framförallt när man som du, liksom Åkerblom lägger skuldbördan på fansen utan nån som helst självkritik.

      Det kallas sunt förnuft.

      • Thomas

        Förstår inte varför dom är skyldiga att göra det. Ett företag kan välja att lyssna på på folk som kritiserar dom, men dom måste inte göra det. Det är som att Volvo skulle börja sparka sina chefer för att någon som kört en av deras lastbilar klagar på designen. Visst, är det nog många som klagar och Volvo vill sälja fler lastbilar så kommer dom att lyssna för att det ligger i deras intresse. Men dom skulle aldrig göra förändringar som dom inte ansåg vara bra för företaget.

        Jag menar inte att skylla något på fansen. Jag är själv ett, och det var hemskt att sitta och kolla på sista matchen mot Troja. Men så här i efterhand var det kul att få se ett par extramatcher! Allt jag menar är att diskussionerna som förs nu inte är konstruktiva. Jag vill gärna se förändringar om det håller löven borta från kvalserien nästa år. Men utanför att spekulera om det med vänner och bekanta så förstår jag inte hur man kan vara så säker på sin sak att man på allvar vill sparka folk bara för att man själv inbillat sig att det är där felet sitter.

  14. Andreas

    Törs du inte godkänna alla kommentarer till ditt blogginlägg? Det verkar gå bra när man skriver ”mycket bra skrivet Gustav. Åkerblom är en pajas och borde aldrig fått sätta sin fot på kansliet” men kritiserar man dig Gustav så nekar du kommentaren… Du är felrekryterad till denna blogg! AVGÅ!

    • Mangan

      Gurra är den enda umeåjournalist som kan skriva helt fritt beroende på att han inte är bundis med allt och alla runt Löven. Grabben gör ett kanonjobb att gräva upp missförhållanden inom hockeyn. Keep up the good work.

    • Erik

      Misstänker att andreas är samma person som även gjort allt för att skydda åkerblom på löven4ever!?
      Det är inte så att det är du som är åkerblom alternativt nära anhörig.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Det är som vanligt upp till min arbetsgivare att be mig att avgå om jag gör ett dåligt jobb. Varför jag inte godkände ditt förra inlägg har inget med att jag inte kan ta kritik att göra. Jag har under min tid med bloggen godkänt massvis med starkt kritiska kommentarer mot mig här i bloggen. Nu riktade sig din kommentar som jag valde att inte godkänna strikt mot Brännbollsyran, min insats där och inget annat. Du är naturligtvis välkommen att kommentera Brännbollsyran specifikt på deras facebooksida, instagram eller hemsida, men det här är en Björklövenblogg.

  15. rolf älvero

    Gustav gör ett kanonjobb och vågar granska. Journalistikens A och O, vilket saknats i synnerhet gällande Löven i många år. Fortsätt gräv och fakta ljuger aldrig!
    Äntligen kommer ”sakliga” kommentarer både här och på tcim från Lövens innersta krets. Lite för sent för lobbying och många oroliga för sina jobb.;) Grattis Björklöven till en ny förhoppningsvis lyckosam säsong!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.