Mörkrädd!!

Jag håller på för fullt med del två där jag kikar på spelet i helhet och i detalj samt ledarnas insatser under säsongen.

Det kommer i sin helhet när det är klart. Förhoppningsvis ikväll eller i morgon.

Ni vet, det tar tid sånt här.

På min lilla semester lyckades jag ändå få med mig från mina kollegor detta:

– Jag vill veta vilka pengar jag har att tillgå. Utan budget går det inte att börja, säger sportchefen Jimmy Blixt till Gunnar Johnsson i gårdagens tidning angående truppbygget.

Men vad i hela fridens namn är det jag hör.

Har inte styrelsen/VD gjort klart med en allafall preliminär budget för nästa säsong?

Alla klubbar i Sverige börjar jobba direkt deras säsong slutar med spelartruppen inför nästa säsong.

De flesta börjar långt före det genom att både diskutera och kontraktera spelare i truppen för framtiden under pågående säsong

I Björklöven så ska nu sportchefen vänta på besked fån styrelse/VD innan han kan göra det.

Jag vet inte vad jag ska säga. Jag blir bara mörkrädd.

* * *

Sen har vi dagens nyhet som Erik Åström grävt fram.

Andrew Raycroft slutar med hockeyn.

Att Andrew inte skulle stå i Björklöven nästa säsong har känt ganska klart länge, men när jag tänker på det så var detta ganska logiskt.

Andrew har ett antal fina år i NHL bakom sig. Hur kul är det egentligen att kuska runt på en så otroligt mycket lägre nivå?

Inte så kul om jag får tippa, även om hockey alltid är roligt.

Det är väl bara att tacka Andrew för året i Löven. Han blandade och gav, men gjorde allafall sommaren spännande. Själva värvningen av honom var nästan häftigare än att han spelade i Björklöven.

Till sist.

Varför är det Björklövens VD som meddelar att Andrew slutar?

Är inte det en sportslig fråga eller är Björklövens VD med och bestämmer över det sportsliga?

Edit:

Jag har som sagt varit på semester och inte lyssnat på Kassmans poddcast eller läst John Linds twitter där det framkom att Andrew skulle sluta. Då ska inte Erik ha all credd själv, men han var först av medierna allafall.

26 kommentarer

  1. john

    John Lind meddelade detta om Raycroft redan i lördags på instagram.

    Två olika budgetar arbetades det med enligt Intervjuv i VK redan för några mån sen, lögn eller?

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Fredric (VD:n) sa ju det i en intervju att dom arbetar på två olika budgetar, men då verkar dom helt enkelt inte arbetat klart.

      • Per-Åke N

        Det är väl i och för sig inte konstigt att man jobbat med två stycken budgetar – en för ett liv i allsvenskan och en för att harva i ettan. Men redan i söndags borde ju den ena gått att sjösättas.

  2. Tjofezuz

    Ja, Gustav….. ” Mörkrädd ” är väl bara förnamnet i denna tragiska soppa!!
    IF Björklöven närmar sig med stora kliv, att bli Sverige’s mest missköta hockeyförening!!!!
    En styrelse som inte vågar ta något ” obehagligt beslut ”
    En Vd som tror att HAN är Björklöven
    En Sportchef som inte har en aning om de finns ekonomi och sen får värva från bottenskrapet
    Trevliga förutsättningar för löven’s framtid!!!

  3. Erik Åström grävt fram

    Att Erik Åström grävt fram nyheter om Raycroft var väl att ta i. Det framgick ju oerhört tydligt i Kassmans podcast igår där Quist/Karlsson berättade att Raycroft tackat för sig inför hela laget i omklädningsrummet.

  4. Pete

    Håller helt med dig Gustav, man skäms nästan som löven-supporter hur klantigt man sköter organisation/lagbygget. Läs mrmadhawk, kan Janne K vara på väg till löven??

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Jag tror inte det. Precis som han skriver borde Västerås vara ett hett alternativ. Södertälje ska storsatsa. Varför inte?

  5. Thomas

    Jag är ganska säker på att det redan pågår arbete med nästa års trupp. Kontakter är säkert tagna med spelare.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Det säger ju Jimmy också. han har t.ex. pratat med Jon, men normalt ska en sån budget ligga klar så att det bara är att jobba.

  6. kenta

    Även om man inte kan få hit Janne Karlsson så måste föreningen jobba STENHÅRT med att få hit en topptränare, betydligt viktigare än vilken trupp vi får ihop då vi vet ungefär vad vi kommer få, tränarposten kommer avgöra om vi spelar om en SHL plats eller kämpar för livhanken igen nästa vår. Det mesta pekar på att man vill behålla kompisgänget man har och att inga obehagliga eller svåra beslut kommer tas.

    Som man bäddar får man ligga.

    • putte

      kenta: Jens Öhman har väl kontrakt över nästa säsong också? I så fall måste klubben lösa ut honom, kostar också en hel del… Lustigt förresten att Fagervall och Karlsson nämns här, båda har väl tidigare fått foten av Löven, kan det har varit Mike Magic som ordnade det?

  7. Olle

    Det är ju bara en floskel som Blixt slängt ur sig för att få medierna att ta ”ett steg tillbaka”. Givetvis har man långt innan säsongen avslutades påbörjat ett kontaktande av önskvärda spelare. Däremot tror jag att man var tvungen att ha en A- och B-plan beroende på vilken division man skulle tillhöra.

    Det kan dock vara så att Blixt gärna ser fler sponsorer som skjuter till men naturligtivs har klubben en grundbudget som man vet att man har att röra sig med.

    Ni får det att låta som att Löven är ett gäng fullständiga klåpare som aldrig varit med förut. Ha lite förtroende för gubbarna! Jag lovar att vi kommer ståta med en starkt trupp nästa år, frågan är snarare om de levererar.

  8. Söderlövare

    Nej, man måste göra ett årsbokslut innan man kan fastställa en budget inför kommande säsong. Allt annat vore ekonomiskt oansvarigt.

    • Tomas

      Förmodligen har en vettig styrelse räknat på inkomster och utgifter för att lägga en preliminär budget inför nästa säsong och med det menas att det inte behövs ett årsbokslut. Ser man till dom flesta lagen i SHL och Allsvenskan så har dom redan börjat värva vilket betyder att deras spelarbudget verkar klara men inte i Björklövens styrelse för där verkar man inte klara av räkningen av + och – för att få ihop en spelarbudget i tid. Skämmes!

  9. Matchspeakern

    Ta en titt på styrelsen. Det är inga duvungar. De flesta har andra styrelseuppdrag och några är också VDs i andra bolag. Jag är övertygad om att de vet vad de håller på med. Annars kan ju var och en anmäla sig till valberedningen för inval. Minns att Björklöven nyligen varit i Division 1. Att få nya långa sponsorkontrakt är nog inte så enkelt. Konjunkturen har inte heller den varit den bästa. Kanske är det sådant som fördröjer? Man kan inte handla med luftpengar.
    Visst ska Björklöven satsa mot toppen men sådant tar tid. Se 13 mil norrut. Cirka 10 år tog det för de ”onämnbara”. Så låt det ta tid.
    Däremot vore en öppenhet mot media och tydlighet med nya mål önskvärd. För visst upplever vi en skillnad när Peter Strand var ordförande med Bedros som VD och Vestman jobbade på VF-sporten än nu då Mediaskygge Krister Olssons affärskamrat Bertil Hammarstedt är Ordförande med många olika VD på kort tid (bara kolla historiken på Bolagsverket) samt journalister som kanske inte drar helt jämnt med huvudtränaren.
    Men jag tar hellre svarta siffror i balans och mindre info om spelarköp än spelarköp för luftpengar och konkurshot mm
    Jag ser fram emot ny säsong. Blir målet topp 8?

  10. Clabbe

    Vad hade löven för spelarbudget 13/14 jämfört med 12/13

    Hur ser andra allsvenska föreningars budget ut?

    Ett bra jobb rent sportliga borde väl mätas på placering satt i relation till spelarbudget?

    • Gustav

      ryktena säger (här och tcim bland annat) att lövens budget har varit runt 7’e plats om man räknar med sponsorspelare

  11. Torsten

    Det är kört! Löven åker ur. Ställ in allt! Fan! Ingen kommer vilja spela med löven! Vi är sämst. Fan! Åhhhh sparka alla!!!!!! NU!!!

  12. Torsten

    Det är kört! Löven åker ur. Ställ in allt! Fan! Ingen kommer vilja spela med löven! Vi är sämst. Fan! Åhhhh sparka alla!!!!!! NU!!!

    Ironi

  13. Lasse

    Skulle bli glatt förvånad om Löven får till en slagkraftig trupp nästa
    säsong. Blixt gör väl så gott han kan.Det blir väl att bygga laget runt Hellström, Nevalainen, Hållberg, Kingen, Ledin och Lavander. Om någon av dessa spelare finns med nästa säsong då sätter jag inte min fot på T3 center. Och säkert många med mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.