Jens Öhman får gå!

Det kom lite som en blixt från klar himmel måste jag säga. På skärtorsdagen och allt.

Jens Öhman får sparken som a-lagstränare med en säsong kvar på kontraktet.

– Vi har utvärderat det här och kommit fram till att det här är det bästa för föreningen. Vi har ingen klar ersättare i dagsläget men det känns ändå rätt att gå ut med det här just nu, säger förenings klubbchef Fredric Åkerblom till Gunnar Johnsson på VK/Folkbladet.

Det troliga nu är väl att Jens får ta hand om J20-laget då han som ovan nämnt har ett år kvar på kontraktet.

Ett beslut som förvånar mig. Jens borde ha fått sparken under säsongens långa förlustrad, men fick det inte då, fortsatte och klarade kvalserien. Nu väljer Björklöven att göra det nu en bit efter säsongen istället och det trots att man inte har någon ersättare klar.

Jag köper det. Enligt spelare jag pratat med anonymt i laget hade Jens tappat omklädningsrummet och jag vet en spelare som inte ville vara kvar i laget om Jens stannade som tränare, men jag trodde att han skulle bli kvar ändå, nu när han inte fick sparken tidigare under säsongen och har ett år kvar på kontraktet.

I grunden är det inga konstigheter. Björklöven har en budget i mitten på allsvenskan, slutar dösist.

Då ska någon få avgå. Så är det bara. Nu blev det både sportchef och tränare.

Snacka om en viktig tid för Björklöven. De två viktigaste positionerna i föreningen ska tillsättas.

7 kommentarer

  1. Jens

    Jag har samma tankar som dig Gustav. Varför sparkades han inte när förlusttrenden var som längst? Jag trodde hela tiden det hade att göra med att han hade ett år kvar på kontraktet och att man kände att man inte hade råd att sparka honom, samtidigt som han verkade ha spelarnas förtroende. Visserligen så kanske det ändå hade att göra med kontraktslängden till slut, för han kan ju ha blivit erbjuden en ny roll nu efter säsongen som man inte kunde erbjuda då. Men han behöver väl inte tacka ja till t.ex. J-20-uppdraget om han inte vill. Han får väl ligga hemma på soffan med full lön om han vill det hällre.

  2. SkanstullsLövet

    Beslutet är helt rätt i min mening. Inget ont om Jens men han hade nått sin nivå av inkompetens. Anledningen till att man väntade till nu skulle möjligtvis kunna vara att utbudet av tränare på marknaden är högre nu än mitt under säsong.

    Jens var i alla fall med och tog Löven tillbaka till Allsvenskan och det ska ingen ta ifrån honom.

  3. Kid A

    Tack för allt Super-Jens!
    Du spelade med ett stort Löven-Hjärta när du var spelare och du tog oss tillbaka till Allsvenskan som tränare. Sedan såg du till att vi höll oss kvar! Jens är för alltid en viktig del av Löven och jag tycker att vi bör hylla honom vid tillfälle. Sedan blev inte denna säsong som vi hoppades och det är rätt tillfälle att få in nytt blod.
    MEN:
    TACK JENS FÖR ALLT BRA DU HAR GJORT FÖR LÖVEN!

  4. Patrik

    Jens ska inte ha en massa skit, han tog löven till allsvenskan och klarade ett nytt kontrakt på ett jävligt motigt första år i AS. Jag tror det är rätt att byta tränare men jag tror också att det här är bra för Jens. En riktigt bra erfarenhet för honom som han kommer att ha nytta av i sin fortsatta tränar karriär. lycka till Jens och tack för att du tog löven till AS.

  5. Sjöbba

    Silly season är nästan bättre än den riktiga säsongen….

    Får du förlängt nästa säsong Gustav ? Eller kommer Sture att ”röra om” i laguppställningen på Sporten? 🙂

    På den mer allvarliga bogen så har jag en till fråga som rör att detta beslut kommer nu. I en av Åkerbloms kommunikeer på hemsidan (10/4) står det att man tar extern hjälp för att utvärdera säsongen. Vem var det? I vilken omfattning?
    (har jag bara missat det ber jag om ursäkt)

    Rent principiellt så tycker jag att handlingsförlamningen under säsongen inte ska skymma en korrekt analys efter säsongen då man titttar framåt. Jens är kämpe, men ska vi upp till mitten/toppen av HA är inte han rätt person för den uppgiften. 2013 var det inte uppenbart, men redan några veckor in på 2014 blev det ju tydligt. Förhoppningsvis blir inte Jens en bruten man av detta utan kan komma igen i nån roll, i Löven eller nån annanstans

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.