Träningsrapport 2 September

Tillbaka in i den kalla hallen för en ny Löventräning. Detta dagen för den näst sista träningsmatchen mot Timrå. Nu ska det börja sätta sig och utkristalliseras hur laget i premiären mot Malmö ska se ut.

Var, när hur:

I T3 Centers A-hall, 75 minuter 11.00-12.15, med egen tid på is 12.15-12.30.

Publik

¤ 5 personer. Ovanligt folktomt. Det kan vara så att människor faktiskt har jobb.

På is:

23 spelare

Målvater: Mattson, Lindskoug

Gröna:

Steffe A, Acke, Meegaerd-Scheel, Öhman, Lundberg

Blåa:

Lindahl, ”Junis”, Quist, Ekeståhl, Sandström

Vita:

Edström, Kalle, Boström, Nicke J, ”Junis”

Röda:

Hållberg, Neva, Palme, Lavander, Kim 

Saknades:

Warg (skadad – satt på läktaren), Harty (på cykeln), Trygg (?)

Vad gjorde Löven:

¤ Klassisk pass, mottag övning i mittzon med bakåtåkning och sedan attack mot mål och avslut.

¤ Åkningsövning i olika rikningar på liten yta med förutbestämd åkväg, sedan mottag, åkning förbi ett par hinder och sedan avslut i friläge.

¤ Uppspelsövning 5 mot 0 åt ena hållet och sedan 3 mot 2 tillbaka. Kördes ganska länge, ca 30 vändor.

¤ Powerplay. Först inspel i zon 5 mot 4 och sedan spel i numerärt överläge.Övningen avslutades med att laget fick börja redan på plats i zon med 40 sekunder på sig att göra mål.

¤ Snabba fötter övning. Uppställda vid mittzon, åkning runt ledet, pass, mottag ochsedan dyk mot må och avslut.

Vem såg het/kall ut:

¤ Jag är lite förvånad över hur sällan Löven lyckas göra mål tre mot två i uppspelsövningen. Bara fyra av kanske 30 försök resulterade i mål. Dock måste det konstateras att Wille Quist har en ruggigt hög toppfart i den typen av flygande övningar.

¤ Per Hållberg ser bättre ut offensivt än vad jag så under stora delar av förra säsongen. Undra om de nya ytrona passar honom extra mycket. Nu var det dock de defensiva misstagen som tog ned honom då. Ska bli intressant att se om det här håller i sig.

¤ Det är svårt att hitta en individ som sticker ut, men kedjan med Öhman, Sheel och Lundberg verkar ha hittat varandra och ska bli spännande att se när de fått spela ihop sig ännu mer.

¤ Avslutningsvis en kort spelsekvens fem mot fem med extremt korta byten.

Vad sas på träningen:

¤ Waltin pratade mycket om lagets två uppspel och vikten av att vara noggrann, komma med fart och att ha sting i avsluten.

¤ Väldigt mycket snack inom PP-kedjorna mellan att de fick komma ut på isen. Det var väldigt aktivt och det syns att de verkligen vill hitta något. Dock lite svårt att höra.

¤ Waltin till Kim ”Du måste våga skjuta”. Hm.. Jag har hört det där förut tycker jag….

¤ Waltin ”Fan vilken bra insats av boxkillarna. Ni hjälper verkligen powerplaykillarna att tvingas spela på den nivån vi måste göra på match”

Annat noterbart:

¤ När träningen gick över från de tre första övningarna till spel fem mot fyra bytte flera backar tröjor. Nu spelades Hållberg/Andersson ihop med Meagaard/Öhman/Lundberg och Edström spelades som ensam back med Palme/Lava/Kim och Sandström som extra. Mycket intressant. Femman med Jon & Co ser väldigt spelskicklig ut. Den anadra mer rak och skyttebaserad.

¤ Grönberg syntes inte till. Han har ju annat att göra efter söndagens minirensning.

Ps: Snack med Waltin samt laget i morgon kommer inom kort.

2 kommentarer

  1. Steafn

    Enligt Erik Åströms hockeyblogg finns det en risk att Harty missar hela säsongen…känns ju som en kanonvärvning 🙁 !! Det räcker väl med att vi drar på oss långtidsskador själva…vi behöver väl inte värva dem också… 🙁 !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.