Som pojkar mot män

IMG_0360[1]

Bisarrt fin arena dom har i Malmö. Det måste jag konstatera trots denna ur gröngula ögon trista tillställning.

Nu kan jag bocka av en till arena på min lista.

Så var matchen:

Malmö – Björklöven 6-1 (3-0, 2-1, 1-0)

Starten var nästan märklig. Första 90 sekunderna såg det okej ut, sedan såg Björklöven ut som pojkar mot män från 1.30 till 11.00.

Malmös fjärdekedja bara blåste över Löven som stod väldigt stilla. Var det respekt?

Efteråt pratade Waltin om temposkillnaxdn och då tycker jag ändå att Löven har visat just det på träningarna. Ändå var det precis det som var annorlunda just här.

Allt Malmö gjorde gick så fort och när Björklöven hade pucken såg det ut som att de var i tidsnöd hela tiden.

Tony Romano och Joey Tenute imponerade båda två och kunde gjort flera mål vardera, men allra mest imponerade Björn Svensson. Helt sjukt att han spelar i fjärdelinan i Malmö, men det säger något om lagets trupp.

Att det stod 0-3 efter tio minuter berodde också på att Björklövens boxplay inte fungerade. Positioneringen blev varken en djup tät box eller en attackerande offensiv utan något mitt emellan. Boxplayet blev något bättre en bit in i matchen, men där får Löven jobba vidare

Waltin gav Malmö beröm på presskonferensen efteråt och det går inte att komma ifrån faktumet att Malmö är riktigt, riktigt bra. De körde på i 50 av 60 minuter och plöjde över Löven rejält. Inte bara målsässigt och skottmässigt utan även mentalt och fysiskt. Det var bara stunder i andra och tredje som Löven fick luft.

Löven blev något bättre i andra perioden, men hotade aldrig riktigt Malmö som hela tiden skapade nya chanser. Med ännu bättre effektivitet hade det blivit 10-1.. typ.

Björklöven har jobbat hela försäsongen på sitt presspel och det såg bara märkligt ut denna dag. Ibland gick ingen fram, ibland en spelare och någon gång flera spelare. Jag pratade med Waltin om detta för någon vecka sedan. Då sa han: ”Det har börjat sätta sig på träningarna nu. Det ska bli intressant att se hur spelarna reagerar på match. Då jobbar spelarna från ryggraden”.

Nu fick vi svaret. Det sitter inte där än. Bara hem och jobba.

Det var inget snack. Malmö gav verkligen Löven en läxa denna dag, men om ni frågar mig så tror jag inte att det här säger så mycket om säsongen.

Ett för dagen dåligt Löven med sju skador som fick en katastrofal start mötte seriens bästa lag. Jag kallas ”gnällige bloggaren”, men jag dömer ut någon efter en match. Absolut inte.

Värt att notera:

* Kevin Lindskoug var en av Björklöven bästa spelare trots att han släppte in sex mål. Det säger något faktiskt. Jag fattar varför Löven inte bytte målvakt. Det var ju inte Lindskougs fel på något sätt att det såg ut som det gjorde.

* Med tre backskador redan så fick Per Hållberg en puck på käken och utgick.

– Han är väldigt svullen och ska röntgas. Vi får se hur illa det är, sa Mats Waltin om det hela.

– Det känns inte så illa, sa Per Hållberg till Johan ”MrMadhawk” Svensson efter matchen.

Vi får se vem ur illa det är alltså.

* Har Palmebjörk och Kim Karlsson varit mer bleka samtidig? Jag vet inte, men den linan med Palme/Kim/Lava har inte riktigt blivit vad Waltin kan ha hoppats på.Frågan är om den blir det?  Stefan Öhman och Jon Palmebjörk gjorde succé tillsammans i fjol. Borde dom spela ihop igen Vad säger ni?

* Angående Grönbergs kommentar om ”inget konkret”. Jag tror att det kan komma något ändå snart. Allt handlar ändå om verkligheten. I dag spelade Löven på tre femmor med ordinarie spelare, tre forwards är skadade. Det räcker alltså med en skada på forwardssidan för att inte fylla fyra femmor.

* Jag har skällt på honom förut. Peter Lyth är säkerligen tekniskt duktig som hockeydomare. Annars skulle han inte döma på den här nivån, men när det kommer till spelkänsla och matchledarskap så har vi en klart olika syn på hockey allafall. Konsekvent inkonsekvent skulle jag kalla honom. Värst var det i andra perioden där stackars Wille Quist åkte ut för interference när han gick på en puckförande spelare. Sedan åkte Malmö i följande PP för en slashing som inte var något. Därefter åker Häggström över Lindskoug, en solklar interference och det blir inget. ”I rest my case”.

* Vita Hästen besegrade Västerås med 5-2 på bortais. Jag tror dock inte att man ska dra för stora växlar från det resultatet. Det här var första omgången och som Felix Maegaard-Scheel sa i videointerjun jag gjorde med honom: ”En premiär är en premiär”. Klyschigt, men sant!

Mest intressant som blev sagt efter matchen:

Mats Waltin:

– Det är inga konstigheter. Vi måste upp i tempo och måste hitta enkelheten och göra det rejält. Vi ska jobba vidare på det vi håller på med, med det vi jobbat med hela försäsongen. Du kan inte tappa tron för en förlust.

Stefan Öhman

– Vi ska kunna komma upp rejält i nivå till nästa match. Vi var inte riktigt redo till den här matchen. Det finns inget försvar till det, men nu måste fokus vara på att komma redo till Rögle och det ska vi vara. Vi kan inte starta på samma sätt.

2 kommentarer

  1. bror

    Ja vad säger man efter matchen. Såg ut som stora delar som förra säsongen fast nästan värre. Nu kanske man inte ska tro att det blir så, men känslan är för bra i ettan och botten i a.s , finns det ingen serie mitt imellan:-)?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.