Matchdag – SSK borta

Bloggen styr kosan söderut för säsongens femte match. Södertälje på bortais 19.00 i Axa Sports Center.

Det blir som vanligt liverapport som ni hittar här, dock inte någon presskonferens live då Södertälje inte kör någon presskonferens efter matcherna.

Varför vet jag faktiskt inte. Allsvenskans regelverk säger att det ska vara presskonferens efter matcherna.

Södertälje som inlett säsongen med en seger, två straffsegrar, en övertidsseger och en förlust. SSK har bytt ut 16 spelare i laget inför säsongen och kör med parollen – SHL eller dö – typ. Janne Karlsson står vid rodret som tränare och har med sig Björklövens förre sportchef Jimmy Blixt.

I fjol besegrade Björklöven Södertälje en gång i Axa Sports efter tre mål på tre minuter och sedan gnethockey i 57 minuter.

Jag förväntar mig något liknande den här gången. Alltså gnethockey för Löven mot ett Södertälje som har en hel del offensivt slagkraft.

Mest av värvningarna märks Mattias Beck som hade en strålande säsong o Mora i fjol (38p 18+18), Francois Bouchard som bar Oskarshamn (med 18 mål) i fjol samt samt James Sixsmith (ascolot namn) som öste in poäng i Norge i fjol.

För Lövens del är den stora frågan vem som ska göra målen. Jon Palmebjörk har inte kommit igång, Emil Lundberg satte sitt första senast och Kim Karlsson, allas gunstling i fjol, har inte heller riktigt kommit igång. Kanske är svaret Mathias Trygg som ännu inte fått visa upp sig.

Hur som helst är det en tuff uppgift som väntar de gröngula.

Laget:

Så här såg laget ut senast

Målvakter: Kevin Lindskoug (Johan Mattsson). – Kevin tillbaka i kassen igen.
1:a femman: Alexander Hellström, Stefan Andersson – Emil Lundberg, Stefan Öhman, Jon Palmebjörk.
2:a femman: Per Hållberg, Patrik Nevalainen – Mathias Trygg, Kim Karlsson, Felix Maegaard-Scheel.
3:e femman: Oscar Molin, Alexander Ribbenstrand – Mats Lavander, Viktor Ekeståhl-Jonsson, Linus Boström.
4:e femman: Erik Lindahl, Lucas Sandström, Adam Ählström, Niklas Olofsson

Det har dock vaskats om rejält på träningarna i helgen och tränarduon Wener/Waltin har aviserat ommöbleringar.

Intressant .tex. med Kim Karlsson, Emil Lundberg, Meagaard-Scheel tillsammans vilket testades på träningen.

Jag skulle dock kört vidare på samma kedjor som senast. Jag tycker att Stefan Öhman, Emi Lundberg och Jon Palmebjörk ska spela tillsammans.

Klart dock att det är samma manskap som senast sett till helheten plus nytillkomne Johan Lorraine och minus Oscar Molin som inte kan åka med på bortamatcher.

Dessutom är Kevin Lindskoug tillbaka i målet.

William Quist ska dock vara nära comeback från sin ryggskada och Niklas Johansson är ett ”day-to-day” fall med sin återkomst från sjukdom.

Övriga är en bit från att vara tillbaka.

Mina nycklar till seger:

¤ Kevin Lindskoug/Johan Mattsson. Vem som en står måste spika igen. Södertälje är så pass skickliga att dom kommer att få chanser. Det kan Löven inte stoppa, frågan är bara om målvakterna kan vara övermänskliga?

¤ Utvisningar. I premiären mot Malmö, men även senast mot Mora var det onödiga utvisningar (6 man på isen m.m) som dödade Löven. Med de större ytterzonerna finns verkligen inget utrymme för att dra på sig onödiga utvisningar.

¤ Jon Palmebjörk. Björklövens bästa målskytt måste komma igång någon gång. Laget är beroende av honom.

¤ Powerplay. Det får bara inte se så dåligt ut som senast. Motståndarna kan inte dra på sig idiotutvisningar utan att det kostar. Då blir det svårt att vinna matcher.

Sagt från Lövenhåll:

– Vi tar med oss saker som varit bra i de senaste matcherna även om vi inte fått poäng. Vi måste dock ta bättre vara på våra chanser. De har ju satsat hårt och har ett jättebra lag på papperet även om de kanske inte imponerat så stort än, säger Patric Wener till VK/Folkbladet.

– Jag tycker att vi är på rätt väg. Det kommer att vända. Snart vinner vi med uddamålet. Jag tycker att vi gör rätt saker, säger Lucas Sandström

Noterbart om Södertälje:

¤ Backen Robin Press har varit stekhet i powerplay. Han har stått för två mål och fem assist på fem matcher där fem av poängen kommit i just powerplay. Som lag har SSK varit fjärde bäst i powerplay med sina 26.32 procent. Noterbart är att Björklöven ligger sist av alla lag i boxplay med 64.71 procent.

¤ Södertälje har i tre av fem matcher lyckats vända underläge till seger.Mest galen var vändningen mot Malmö från 1-3 till 3-3 och sedan seger i förlängningen. Detta trots att Malmö vann skotten med 15-4 under den sekvensen där Södertälje vände matchen och 43-17 totalt.

¤ Södertälje har mer än dubbelt så stor spelarbudget jämfört med Björklöven. 16 miljoner ska budgeten vara enligt LT.se.

Sagt från SSK-håll:

– Björklöven har spelat bra i delar av matcherna, men haft väldigt svårt att ta sig in på mål och skapa farliga chanser.Sedan blev de övermodiga tappade bakåt i matchen jag såg, säger Södertäljes tränare Janne Karlsson till kollega Johnsson.

– Vi har varit stabila hittills och plockat, även om vi inte gjort 60 bra minuter i någon match. Det kommer bli tufft mot Löven, men jag har en bra känsla, säger Robert Karlsson till LT.

– Vi har inte spelat bländande men jag är nöjd. Vi har tagit poäng och jobbat hårt. Det tar ett tag att spela ihop ett lag med så många nya spelare, säger Janne Karlsson.

3 kommentarer

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Han gjorde en kass försäsong och är utlånad till Teg. Sänder konstiga signaler när han fick förlängt kontrakt, men så är det.

      • Henrik

        Ok, men att han är utlånad till teg kan ju inte vara ett hinder eftersom man kan ta in Molin som är en spelare som har kontrakt med teg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.