Blixt: ”Jag tror på Björklöven”

Så satt han där i Axa Sports Center, Jimmy Blixt. Det kändes lite ovant att se honom träna ett annat lag, men sådan är världen. Jag tog ett snack med honom efter matcnen. Det blev en artikel som ni kan läsa här. Men i bloggen bjuder jag på hela intervjun ord för od.

Det blev två poäng mot Björklöven Hur ser du på det?

Ja är otroligt stolt att vi lyckas ta två poäng i den här matchen. Det är jag väldigt ödmjuk inför. Jag tycker att Löven inte ser ut som något bottenlag. Dom vårdar pucken bra. Dom krigar och gör det svårt för motståndarna hela vägen. Vi ska vara väldigt glada att få komma ifrån den här matchen med två poäng.

Ni kommer in med ett underläge 0-1 till tredje perioden och vänder matchen. Vad är det ni försöker göra i tredje perioden, vad säger ni inför?

– Jag kan inte säga vad vi sa i periodpausen, men framförallt var det upp med pucktempot som gällde. Vi spelade för långa byte, vi spelade för svårt och det såg ut lite grann som att vi väntade på något före tredje perioden. Jag vet inte vad, men vi hittar en väg att vinna tillslut. Det har varit lite så i år. Men vi sa det. Upp med tempot, korta byten. Löven har gått på lite kort med folk och dom såg lite trötta ut så det gällde att pumpa på hela vägen. Sen hittade vi en enkelhet i spelet, lite bättre nedlägg. Det var en kombination av att vi spelade bättre och att dom var trötta.

Vad är det för kvaliteter som ni har i Södertälje som gör att ni tar poäng i matcher även fast spelet inte riktigt fungerar?

– Jag tror i grunden att vi har ett skickligt lag. Det är väldigt tuffa krav på spelarna från ledarna, men också från spelarna på varandra. Sen är det ett lag med väldigt många nya spelare. Ett helt nytt lag där många spelare söker sina roller. Har du en stomme med spelare som kommer från ett annat år så kanske rollerna är klara. Nu är det inte så.utan spelarna försöker lära sig vad vi tränare vill och spelet kommer att sitta efterhand, men vi är väldigt glada över att kunna plocka poäng som vi gör.

Det är väldigt tuffa krav i år. Ni ska gå upp eller inget. Hur är det att ha de kraven?

– Det är inspirerande. Våran största uppgift är att få killarna att vara på varje dag. Dom måste förstå att den här serien är stentuff. Det finns inga dåliga lag i serien. Det kanske låter som en klyscha, men det är verkligen så. Alla matcher är tuffa.

Vad tror du om Björklöven den här säsongen?

– Jag tror på Björklöven. Jag tror att får dom tillbaka lite folk och slipper skador som i fjol och om dom inte tappar tålamodet utan spelar som dom gjorde i dag då kommer dom att bli en obehaglig motståndare för många lag. Jag vet hur många skickliga spelare som finns i laget

3 kommentarer

  1. Emil

    Gustav, hur är läget på skadefronten egentligen? Skulle inte du kunna försöka höra med Mats, Patric, fystränaren och deras mammor – vem som helst, bara vi får lite färsk info.

    Hur illa är det med Harty edström och wargh tex? Spelar Kvisten imorgon?

  2. Jn

    Tack för allt slit du gjort för löven. Hoppas du kommer tillbaka. 9år som spelare och ledare e inte fy skam, synd att det inte blev ett 10:e..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.