Matchdag – KHK hemma

Det är tätt mellan givarna. Bloggen har stannat kvar i Stockholm för lite jobb och swosh så är det match igen.

Karlskrona var i fjol under Janne Karlsson med sitt vansinnigt speediga lag väldigt svårspelade. I år under Per Hånberg som tog upp Vita Hästen till allsvenskan så är det ett annat typ av lag, men ett som tagit åtta poäng på fem matcher. Senast blev det förlust 3-4 mot Mora.

Det ska bli spännande att se hur mycket som finns kvar av det oerhört snabba spela som laget spelade i fjol.

För Björklöven handlar det om att försvara hemmaplan. Att göra sin hemmaplan till en borg där lagen inte kan komma dit och vinna så enkelt. Då blir det mentalt väldigt tungt för laget, när det som i fjol blir jobbigt att spela hemma. Därför är matcherna nu under inledningen väldigt viktiga.

Laget:

Niklas Johansson har tillfrisknat från sin sjukdom och är klar för spel. Hans första seriematch i år. Nicke kliver in i fjärdelinan tillsammans med provspelaren Johan Lorraine och Linus Boström. Juniorerna Andre Ekström och

Målvakter: Kevin Lindskoug (Johan Mattsson)
1:a femman: Per Hållberg, Patrik Nevalainen – Emil Lundberg, Kim Karlsson, Felix Maegaard-Scheel.
2:a femman: Alexander Hellström, Stefan Andersson, Lucas Sandström, Stefan Öhman,
3:a femman: Erik Lindahl, Alexander Ribbenstrand, Jon Palmebjörk, Viktor Ekeståhl-Jonsson, Mats Lavander
4:a femman: Linus Boström, Johan Lorraine, Niklas Johansson

William Quist trodde sig vara tillbaka till onsdagens match, men allt tyder på att det var väl optimistiskt. De fyra backarna, Wargh, Edström, K.J och Harty är fortfarande skadade.

Mina nycklar till seger:

¤ Första målet. Om Björklöven ska vinna matcher den här säsongen så måste det bli fler än 1,2 mål per match som Björklöven gjort så här långt. Många ropar efter en ”sniper”, men sanningen är att Löven på hemmais i Umeå måste någon gång ta tag i en match och prestera offensivt från start. Annars får laget aldrig offensivt självförtroende.

¤ Powerplay. Ja, det blev mål senast, men det har sett för taskigt ut. Spelet i fem mot fyra måste ta steg framåt. Så är det bara.

¤ Kevin Lindskoug var lysande mot SSK i tre perioder. Det måste han vara igen för jag utgår ifrån att han står. I nuvarande situationen har Löven inte utrymme för målvakter som gör misstag.

Sagt från Lövenhåll:

– Vi har en hög arbetsmoral och spelet på egen planhalva är helt okej. Nästa steg är att få till steget på offensiv planhalva. Vi vill få till längre anfall och få fler puckar på mål, säger Mtas Waltin.

– Jag vet inte så mycket om Karlskrona, men jag räknar med en väldigt tajt match, säger Waltin.

Noterbart om Karlskrona:

¤ Bästa poängplockare i Karlskrona är Joel Kellman med 6 (3+3) poäng. Även förre Tingsrydsplearen Filip Cruseman har inlett bra med 5 (2+3). .

¤ Karlskrona är med sina 12.68 proent tredje bäst i serien när det kommer till antal mål per avslut. Björklöven är näst sämst med sina 5.66.

¤ Karlskrona går igenom ett ekonomiskt stålbad och måste i år gå plus 2,3 miljoner för att klara sin elitlicens och har därför en klart billigare trupp i år jämfört med i fjol.

¤ Karlskrona har bytt ut nio spelare från i fjol och nästan samtliga nio var spelare som producerar eller vad sägs om Pär Lindholm, Martin Janhols, Nick Angell, Jordan Smotherman och Jesper Jensen.

Sagt från KHK-håll:

– Vi vill spela vårt spel. Det gjorde vi inte senast vad det gäller spelet i egna zonen. Det ska vi göra mot Björklöven. Vi kommer gå på sex backar och inte som tidigare då vi luftat både 7:e och 8:e backarna. Är man het kan man få mer istid, där kommer jag att bli lite tuffare i coachningen framöver, säger Pelle Hånberg till KHK:s hemsida.

– Vi är väl i en fas där vi ska hitta vår identitet fullt ut. Vi har blandat och gett på men vi har många skickliga individer och på pappret har vi ett bra lag, säger ex-lövet Maxim Matushkin till VK/Folkbladet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.