Skott i skrevet för Trygg

Några snabba grejer efter matchen:

1.

Mathias Trygg utgick i första perioden efter att ha täckt ett skott.

Det såg ut som att han fick skottet i bröstet, men det tog mycket värre än så.

Det tog i de ädla delarna.

– Det är ingen fara, men vi får se om han kan spela på fredag, sa Björklövens matchläkare till kollega Johnsson efter matchen.

2.

Björklövens powerplay var riktigt, riktigt dåligt.

Jag frågade Mats Waltin och Kim Karlsson om det är dags att rita om och tänka om helt.

– Det tycker jag inte. På träning ser det bra ut, sedan på match har det inte riktigt fungerat. Jag tycker ändå att det är bra grunder att ha högt passningstempo, leta Stefan och sedan hitta genomspel mot Jon. Vi måste bara utföra det bättre på match. Sedan måste vi ta vara på andrapuckarna också, sa Kim Karlsson.

– Så drastiska ska vi inte vara. Det är inte grundtanken som är fel utan utförandet. Vi kom fel in i det i dag och sedan blir spelarna stressade. Nu handlar det om att få spelarna att inte stressa upp sig för att det inte fungerar ocha tt få upp pucktempot ändå, sa Waltin.

3.

Kevin Lindskoug var strålande mot Södertälje. Nu fick han bänka ändå i den här matchen. Då klev Johan Mattsson in och spikade igen istället.

– Jag gillar den här situationen. Vi sporrar varandra på träningarna och stöttar varandra vem som en står, sa Johan Mattsson efter matchen.

– Jag tycker att det är bra med en konkurrenssituation. Det gynnar båda målvakterna, sa Peter Hirsch när jag pratade med honom om det.

”Det här är fullständigt vansinne” är den samlade åsikten i liverapporterna under matcherna.

Vem är det som har rätt? Pöbeln eller Löven?

 

3 kommentarer

  1. H.G

    Vill inte se nå gnäll över hur man matchar målvakter nu. Där fungerar det ju. Finns viktigare saker att vara missnöjd med. Bra 3:e period igår.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.