Tuff start för Tegs-löven

Teg har fått en jobbig start på säsongen. Under söndagen blev det 0-3 mot Kovland.

Nu har ju faktiskt även Björklöven förlorat i Kovland, men 0-3 där är inte bra och med tanke på att teg hade 20 minuter i powerplay utan att göra ett mål så är Björklövens PP-problem små jämfört med Tegs.

Så här långt efter tre matcher kan vi konstatera att:

…Jens Ledin efter tre matcher har gjort noll poäng och har -2 i plus/minus. Han spelade back senast då Teg var nere på fem backar efter en skadad på Johan Palm.

…Daniel Spigerhäll som blev ”skickad” till Teg av Fredrik Grönberg för att få speltid står på noll poäng efter tre matcher och totalt ett skott på mål.

…Daniel Wälitalo har släppts in sju mål på två matcher och har räddningsprocenten 87.04.

…Oscar Molin ståt även han på noll poäng och -2 i plus/minus efter två matcher. Han stod över matchen mot Kovland och ska enligt pappa Lasse spela med Löven på tisdag.

– Oskar har spelat med Löven och måste få vila någon gång. Han skulle spela som ett NHL-proffs annars i antal matcher. Nu har vi så många backskador att när Löven börjar få tillbaka backar skulle vi behöva låna av dem. Det är inget problem att Oscar spelar med Löven. Vi har ett bra samarbete och han spelar med dem så länge det behövs, säger Tegstränaren Lasse Molin när jag pratade med honom efter söndagens match.

Det går alltså inte så bra för Lövenspelarna från i fjol som flyttat till Teg. Nu beror det naturligtvis på att det inte går så bra för laget, men ändå märkvärdigt med tanke på den nivån de spelar på nu.

¤ Det är Emil Wrenman som är undantaget för den regeln. Han har varit aktiv med sex skott på mål, ett mål och en assist vilket får ses som bra med tanke på att Teg bara gjort tre mål. Han har dessutom noll i plus/minus vilket är starkt med tanke på målskillnaden 3-12 för Teg. Kommer det fler forwardsskador för Löven är frågan om inte Wrenman ska få komma hem. Hela grejen att förlänga med en spelare, lagets enda unga talang, sedan skicka iväg honom efter en träningsmatch sänder märkliga signaler. Får han sedan inte komma tillbaka när det kommer skador. Då börjar allafall jag fundera på om det finns något annat där.

I morgon tränar Björklöven som jag tidigare skrev 14.30-16.00. Då kan ni räkna med träningsrapport och lite surr inför Karlskogamatchen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.