Power play a´la 2013/14

Tredje raka segern för Björklöven. Andra raka avgörande målet av Jon Palmebjörk. Det börjar ta sig för årets upplaga.

Den här matchen avgjordes som alla såg i special teams. Bloggens huvudregissör Gustav Pettersson skrev ju inför matchen om att special teams kunde bli avgörande. Och han kunde inte ha haft mer rätt.

Björklöven fick rejäl islossning i power play där fjolårets succétrio Stefan Andersson, Stefan Öhman och Jon Palmebjörk hittade tillbaka till varandra med två patenterade PP-mål, Öhman fick ju dessutom kröna sin insats med att slå in 3-3-pucken också.

Kim Karlssons slagskott var ju av det mer chockerande slaget. Det hör ju inte till vanligheterna att Älvsbysnidaren skjuter, men ikväll visade han att han kan.

Om han var nöjd? Jodå, ni kan ju kolla in det belåtna leendet i början av den här webb-tv-intervjun.

Men inte nog med att Löven fick PP-utdelning. Man stängde även igen i box play på ett imponerande sätt, i viktiga lägen dessutom. Först städade man undan ett fyra-minuters-underläge i början av andra och sedan jobbade man bort ett tre-mot-fem-underläge i början av tredje, något som kändes direkt avgörande för utgången av matchen.

ooo

Tog några ord med Karlskogas affischnamn Christian Berglund efter matchen.

– Surt att de kom i kapp, men det var special teams som avgjorde. I spelet fem mot fem är vi starka men vi får jobba på spelet i power play, var Berglunds analys efter matchen.

ooo

Det blev riktigt bra tryck i ladan under matchen (”man får nästan gåshud, sa Patric Wener) och även om Löven hade omgångens näst bästa publiksiffra (endast derbyt mellan Rögle-Malmö lockade mer) så lär det bli ännu mer publik i nästa match. Dels tack vare två segrar och dels för att Löven spelar nästa hemmamatch på lördag – mot AIK (där kan vi snacka krislag) som brukar kunna locka lite extra.

ooo

Det blev ju två nya skador för Löven i kväll också. Oscar Molin och Mats Lavander utgick efter första perioden med en knä- respektive höftskada (ladda hem Löven-appen så är det friläsning!) Patric Wener konstaterade krasst på presskonferensen efteråt att ”vi börjar bli vana med det här och får konstruera lösningar inför nästa match om 44 timmar”.

ooo

Övriga intryck? Jag gillade hur Björklöven satte rätt hög press från start och det sätt man fick fast Bofors i deras egen zon. Däremot hade Björklöven lite svårare att skapa klara lägen i fem mot fem, det kan man jobba på. Å andra sidan så handlar det om att vinna och har man bra special teams vinner man ofta. Det gjorde Löven ikväll.

ooo

Nu väntar Almtuna borta i nästa match. Almtuna har precis som Löven 11 poäng i den snortajta tabellen där det alltså skiljer två poäng mellan 12:an Västerås och 4:an Malmö.

/Tomas Ruuth

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.