Ingen rast och ro för Löven

Förra veckan spelade Björklöven matcher måndag (SSK-borta), onsdag (KHK-hemma), fredag (Aspl-borta).

Den här veckan var det Karlskoga i går, Almtuna borta väntar i morgon (jag ska dit) och AIK på lördag.

På två veckor hinner Björklöven i stort sett inte med ett vanligt träningspass. Det är antingen dagen efter match, dagen före match eller som i dag båda.

Att kalla Allsvenskan för något annat än en proffsliga vore fel.

I dag tränar Björklöven 15.00-16.30.

* * *
Jag måste säga något om gårdagen (även om Thomas redan gjort det)

¤ Tre powerplaymål:

Kim Karlsson, Stefan Andersson och Jon Palmebjörk.

Björklöven har verkligen fått igång rätt spelare. Exakt de spelare som jag pratade med Patric Wener om innan matchen att det behövde leverera.

Sedan mötte Björklövens sämsta boxplay och det var en chans att bygga självförtroende i powerplay vilket laget gjorde.

Sist men inte minst så är Stefan Öhman tillbaka i PP på riktigt. Tänka sig att Öhman nu gjort 7 (2+5) poäng på åtta matcher trots att det känns som att han inte imponerat. Det imponerar.

¤ Offensiven i övrigt:

26-28 i skott med tanke på senaste matchernas statistik, en fungerande forechecking, en vändning som kom efter tre mål på 30 minuter. (Löven har behövs 130 minuter för tre mål tidigare).

Det har börjat lossna och även om nu defensiven inte var lika tät i går efter vad jag kunnat läsa mig till så måste det vara en sten som faller från tränarduons hjärta. Nu är alla bitarna på väg att falla på plats och det trots alla skador.

Det är alltid trist med skador, men den på Lavander tvingar tränarduon att separera Jon och Lava. Det kan vara bra för Jon i fem mot fem spelet. Sedan blir det tunnare längre ned i kedjeformationerna och det är inte bra, men det är en annan sak.

2 kommentarer

  1. Coachen

    Är precis som du Gustav inne på att Jon kanske får ut mer av 5 mot 5 spelet i annan omgivning. Jon mår bra av lekkamrater typ Öhman så det blir spännande å se vilka han sätts samman att spela med. Bör det inte va läge att plocka in Wrenman nu när Lava blir borta ett tag? Emil var ju klart bra stora delar av förra säsongen, en gåta att han inte fått chansen i Löven i år. Känns inget vidare då det är en bra egen produkt som man borde låta spela under förutsättningarna som råder i laget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.