Lundberg: ”Jag hade ingen aning om det intresset”

IMG_6508[1] IMG_6509[1]

Det var gröngult i Uppsala i går. Foto: Gustav Pettersson

I går i Metallåtervinning Arena räknade jag det till 178 gröngula i hallen och då räknades bara de som har någon grön-gul attiralj på sig. Det var nog ännu fler Lövare i hallen totalt sätt. Jag har skrivit om det många gånger. Var du än åker i Sverige så kommer det Lövenfans på matcherna.

Jag pratade med Emil Lundberg om det efter matchen.

– Jag visste att Björklöven var en klassisk och anrik klubb med bra stämning på matcherna, men att det skulle vara så mycket folk på bortamatcherna. Jag hade ingen aning om det intresset som finns runt om i landet för Löven.

Vad säger du om att det ser ut som det gör?

– Det är häftigt. Att spela hemma är grymt med bra tryck från läktarna och att sen komma på bortaplan och höra fansen på läktaren ändå. Det är häftigt. Det betyder verkligen något. En sån här dag känns det speciellt surt att inte få bjuda de som kommit hit på mer.

Vad betyder publiken?

– Det ger en extra tändning. Ibland kan publiken verkligen vara en sjätte spelare som bär fram ett lag så den betyder jättemycket.

* * *

Lite nyheter på skadefronten inför lördagens match.

Löven tränade mellan 14.30 och 16.00 idag. Jag är kvar i Sthlm, ska jobba på UFC-gala i morgon på Globen, men har fått rapporter.

Det som var nytt på träningen var att William Quist körde utan problem och han spelar mot AIK. Han var inplacerad med Linus Boström och Nicke Johansson på träningen i dag.

Rasmus Edström kör även han som tidigare i veckan utan restriktioner och gör comeback mot AIK om inget oförutsatt händer.

Jonathan Harty dessutom tränade för fullt, men är inte aktuell för spel i morgon.

Det allra mest oväntade var att Tommy Wargh tränade, inte för fullt, men han tränade och är på väg tillbaka. Även när det gäller Lucas Sandström och Karl-Johan Lundström ser Löven ljusningar då båda ska vara tillbaka i träning snart.

 

En kommentar

  1. bror

    Ännu en gång så så ger du uppdaterning som är värdefull för oss lövare.Handlar ju mycket om sen vi gick upp till as att skador har varit lite av dilemmat.
    Börjar vi få ihop ett fullt lag så har vi något
    att fundera på om lövenbygget är bra nog att kämpa om att vi kan ta oss till playoff i vår. Tack

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.