Jag vill ha backar tillbaka NU!!

20141002-222137-pic-642755017-vkwp-694

 

Foto: Peter Bohlin/Pic Agency. Alex Ribbenstrand och Erik Lindahl deppar efter 1-5 målet mot Almtuna.’

Så kom det. Det första riktiga bottennappet som berodde på något annat än ren kvalitet.

Den här gången hade det gått lite för bra i de senaste matcherna.Inställningen blev lite för mycket ”Det löser sig” och mindre ”Vi måste fan i mig”. Jag har en viss förståelse för att en match av den här karaktären skulle komma. Löven går faktiskt tunt på backsidan. Ribbenstrand inledde katastrofalt, men har spelt upp sig. Igår var han inne på fyra bakåt och har nu -8 i plus/minus vilket är sämst i hela serien tillsammans med Timrås Jimmie Jansson.I grunden inget ont om Erik Lindahl, men just nu spelar Löven en junior som inte bidrar så mycket i offensiven tillsammans med ligans statistiskt sämste spelare….

Dessutom har min hackysack-duo från i fjol Per Hållberg och Patrik Nevalainen börjat leverera. Hållberg har tre sanslösa indianare i dag. Han är en risk. I vissa matcher håller han bra för att sedan vara en säkerhetsrisk i nästa. Nevalainen inledde årets säsong klart bättre än i fjol. Nu börjar jag fundera där också.

Kvar finns Stefan Andersson och Acke Hellström (som är Lövens backkugge i år). Det är bara att konstatera. Snälla, snälla någon av de skadade backarna. Ni måste komma tillbaka.Det här håller inte. Den stabila defensiven som Waltin/Wener har byggt är en systematik som fungerar, men bara när det finns en grundkvalitet upp till ett visst mått.

Almtuna – Björklöven 5-1 (1-1, 3-0, 1-0)

Min syn på matchen:  

Jag var väldigt förvånad i första perioden över hur öppet spelet var. Under inledningen var Björklöven riktigt risiga och Almtuna kunde pumpa på i fyra, fem byten innan Löven kom in i matchen. Egentligen borde jag fått upp ögonen för att något var illa ställt med inställningen där,men ”looks are deceavin” som det heter.

Björklöven kom ju tillbaka. Lorraine som enligt mig var matchens Löv tillsammans med Lundberg mörschade in 1-1, Löven pumpade på för mer och den falska känslan av trolig framgång fanns där.

Sedan kom andra perioden. Björklöven inledde faktiskt bra i någon minut sedan hamnade laget på hälarna, tog dumma utvisningar, fastnade i egen zon och ingen satte ned foten och sa ”Det här går fan i mig inte. VAKNA!!!” utan Almtuna kunde såga sig fast i Lövens zon och såga sig ifrån i matchen.

I målet stod stackars Johan Matsson som jag angrep i ”4 snabba” på ett felaktigt sätt. Han fick inte den hjälp han borde. Ett mål kunde han tagit, inte mer. Skulle Waltin tagit time-out här? Kanske, men hade det hjälpt… det får vi aldrig veta.

Det är svårt att vända ett momentum under en period när det blir så illa. Är inte huvudet påskruvat så blir det ännu svårare.

Björklöven kom ut i tredje perioden som hungriga vargar. Felix Maegaard-Scheel gjorde en vansinnighets åkning i första bytet. Det märktes att Waltin sagt ett och annat i pausen, men det straffade direkt när ”Scheels kille” istället fick stå och sikta in 5-1 åt andra hållet.

Löven försökte, men när du inte är helt på, hamnar i 1-5 underläge och motståndarna känner momentum. Då ska det till ett jordskred för att vänta. Det var bara för spelarna att konstatera: ”Hm,det här var inte bra. Varför blev det så här” och tillsammans med tränarna hitta svaret för så här får det inte se ut. Gör det så för många gånger i rad då blir självbilden som den var i våras. Jag säger absolut inte att det blir så. Jag säger bara att det är förlängningen av det hela

Värt att notera:

* Alexander Hellström hade flest skott på mål (4st) i Björklöven denna dag. Inget mot Acke, men då vinner Löven sällan några matcher.Acke spelade också överlägset mest med 24.16 minuter.

* Emil Wrenman var tillbaka i Löventröjan. Ingen kul match att vara tillbaka, men han fick 4.47 på isen, sköt inte ett skott, vann en tekning och förlorade en. Inget avtryck direkt, men han får ändå vara kvar om jag får bestämma.

* I andra perioden befann sig Björklöven 72 procent av tiden i egen zon. Det måste vara något slags rekord med tanke på att motståndet inte var det bästa i ligan…

* Vita Hästen föll hemma mot Rögle. Nån ”djävla” gång måste ju dom förlora också. Det finns rim och reson i världen. Just ja AIK slog Karlskoga, Timrå Södertälje, Mora Malmö och Karlskrona slog Västerås.Vad är det här för serie egentligen. Allaslårallasvenskan.

Mest intressant som blev sagt efter matchen:

Mats Waltin:

– Som ansvarig som tränare är det viktigt att börja med sig själv. Mina budskap och mina träningar. Når det fram? Men det finns en hel del att klara ut. Så känns det, sa Waltin som svar på min fråga om han kommer att gå hårt åt laget efter det här.

Emil Lundberg:

– Helt klart. Vi tar inga utvisningar framför målet. Där är det okej att slå av en klubba. Nu tar vi skituvisningar. Det är tråkigt för Johan att han ska måsta släppa fem när det är vi som sätter honom i skiten, sa Lundberg på frågan om han tyckte att laget satte Johan Mattsson i skiten i dag.

2 kommentarer

  1. kjka

    Tragiskt att man sätter ihop Ribbenstrand/Lindahl, för båda, för laget, för alla. Nu börjar förtroendet för tränarna redan naggas i kanten, dåligt, för att uttrycka det milt. Lavander inne på tre mål bakåt oxå, alla ser ju att han inte orkar jobba ordentligt i defensiven.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.