Matchdag – AIK hemma

AIK hemma är ett perfekt sätt att studsa tillbaka efter säsongens magplask senast. Oerhört viktigt att de skadade spelarna är på väg tillbaka. Det kommer att ge Björklöven ett annat tryck när fler backar finns tillgängliga. Jag tror dock inte att vi ska ha för stora förhoppningar på Quist och Edström just i den här matchen. Framförallt Edström har varit borta länge.

Lördagsmatcher brukar innebära bra stämning och AIK brukar komma med en klack så det borgar för en riktigt härlig inramning och en trevlig lördag i T3 Center.

När du tittar på AIK:s trupp så ser den inte så dålig ut, men prestationen i år har varit fullständigt katastrofal. Jag tror att AIK kommer att bli bättre ch klättra i tabellen under säsongen. Därför är det viktigt att ta poäng mot AIK nu när laget är nere på botten.

Laget:

Trolig laguppställning sett till fredagens träning.

Målvakter: Kevin Lindskoug (Johan Mattsson)
1:a femman:  Alexander Hellström, Stefan Andersson – Emil Lundberg, Kim Karlsson, Felix Maegaard-Scheel.
2:a femman: Per Hållberg, Patrik Nevalainen – Nicklas Johansson, Stefan Öhman, Mathias Trygg.
3:a femman: Erik Lindahl, Alexander Ribbenstrand – Jon Palmebjörk, Johan Lorraine, Mats Lavander
4:a femman: Linus Boström, Viktor Ekeståhl-Jonsson, William Quist
Extraback: Rasmus Edström
Extraforward: Emil Wrenman

William Quist och Rasmus Edström är tillbaka, men ska matchas sparsamt. Troligen går Edström in istället för Lindahl ett par byten.

Mina nycklar till seger:

¤ Starten. Nu möter Björklöven ett lag i självförtroendemässig brygga. Då gäller det att med publiken i ryggen ösa från start. AIK har haft problem i försvarszon. Det gäller att Löven nu verkligen bygger självförtroende och får till de långa anfall som tränarna pratat om.

¤ Powerplay. AIK har dragit på sig makalöst många utvisningar. Senast mot Almtuna ahde Löven inte så många chanser i PP, mot BIK funkade PP-liret riktigt bra. Nu gäller det att kapitalisera på det.

¤ Arbetet. Inställningen var det så där med senast mo Almtuna. Nu måste huvudena vara påskruvade på alla. Det får inte bli någon vana att ta lite lätt på någon period eller något byte. Det är klyschigt nog hårt jobb som gäller hela tiden.

Sagt från Lövenhåll:

– Vi fortsätter att fokusera på vårt eget spel och hur vi ska fortsätta att utveckla det. Det är glädjande att vi börja få tillbaka skadade spelare i träning. Nu kommer både William Quist och Rasmus Hedström att finnas med i truppen. Sedan får vi se hur mycket speltid de får och klarar av. Vi måste gå försiktigt fram och komma ihåg att de inte alls är fulltränade just nu, säger Patric Wener.

– Vårt spel bygger på hårt arbete, då måste vi ha alla friska för att orka i match efter match. AIK brukar ha med sig lite fans och kan de sporra GD lite extra så blir det en grym inramning, säger William Quist.

Noterbart om AIK:

¤ Ex-löven Marcus ”Messy” Jonsson gick från Västerås till AIK inför säsongen. Det har inte blivit så lyckat. Han har dragit på sig 18 utvisningsminuter, varit inne på sju mål bakåt och noll framåt.

¤ AIK tog sin första seger för säsongen i förra omgången när Karlskoga slogs tillbaka med 5-3. AIK ligger dock fortsatt sist i serien och det stora problemet är att laget släpper in för många mål. 33 stycken har ramlat in bakåt. På bortais har AIK släppt in 17 mål på fyra matcher, alltså 4,25 per match.

¤ Med sex PP-mål på 43 försök är AIK sämst i serien när det kommer till effektivitet i powerplay.

¤ AIK:s assisterande tränare Peter Gradin har varit borta från båset i sex matcher efter att blivit överkörd av en åkergräsklippare och brutit 23 revben.

¤ Bästa poängplockare i AIK så här långt är Viktor Ekarv med 8 (3+5) poäng på nio matcher.

Sagt från AIK-håll:

–  Vi kommer nöta defensiven varje träning så att vi hittar noggrannheten och vi litar på varandra. Vi gjorde det bra mot Karlskoga, men det kan bli ännu bättre. Vi ska lita på varandra. Jag tycker vi är bra i offensiv zon, förutom i effektiviteten. Men i försvarszon ska vi bli bättre, säger tränare Thomas Fröberg till AIK:s hemsida.

– Vi har trotsallt spelat bra de senaste matcherna, så vi ska bibehålla det men vi måste hålla i det spelet i 60 minuter. Vi måste vara extra noggranna på bortaplan, det var vi inte mot Karlskrona. I början av matcherna och i början av perioderna har vi varit för dåliga på bortaplan. Där har vi pratat om att vi måste vi vara bättre, säger David Lillieström-Karlsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.