Noterat efter segern mot AIK

Jag var som ni läste i förra inlägget på Globen ikväll och såg således inte matchen i Umeå.

För texter från Gunnar och Micke som var på plats har ni..

Artikeln om Emils skada

Gunnar krönika 

Ett snack med Waltin

En videointervju med Kevin Lindskoug

Presskonferensen

En kort gratistext och liverapportern

Sex artiklar från en match. Det är lite av standard den här säsongen, men det är inget tvivel om att det finns lite att läsa efter mactherna nuförtiden.

Då jag inte var på plats så är det svårt att komma med någon vidare analys, men istället kan vi tillsammans konstatera ett par grejer:

¤ Mats Lavander gjorde mål. Det var inte i går. I fjol blev det tre mål. Hur många blir det i år? Mer intressant är dock att Lavander med sina tre skott på mål var den med flest i Löven. Det var första gången i år för Lavander.

¤ Johan Lorraine spelade forward i den här matchen. Kan det vara så att han inte fungerat tillräckligt bra som center. Istället spelade Trygg mellan Lavander och Palmebjörk och gjorde av vad jag kunnat läsa sin bästa match i Löventröjan. Lorraine då är det lite oklart kring. Är det som center eller forward Löven vill ha honom eller vill de inte alls ha honom? Efter matchen lät det som att han skulle bli kvar rapporterade mina kollegor till mig.

¤ Efter debaclet senast så var Björklöven skickliga på att ta hand om returerna framför Kevin Lindskoug. Skönt att det var en engångsföreteelse mot Almtuna.

¤ Björklöven har ingen spelare med fler vunna än förlorade tekningar i matchen. 6-7 på Kim Karlsson, 5-8 på Mathias Trygg, 1-2 på Johan Lorraine och 6-8 på Stefan Öhman ger 18-25. Det börjar snart bli ett problem det här med tekningarna.

¤ Inledningsvis var det andra som levererade för Björklöven, men efter 10 matcher kan vi konstatera:

1 74 Öhman, Stefan CE 10 3 5 8
2 34 Palmebjörk, Jon RW 10 3 4 7

Ja ni ser. Stefan Öhman leder den interna poängligan för Jon Palmebjörk. Same guys, new year.

¤ Rasmus Edström skulle göra comeback, men satte inte sin fot på isen. William Quist däremot spelade 13 minuter.

¤ Skadan på Emil Lundberg känns tung. Han har varit en av de genomgående bästa spelarna under säsongsupptakten. Känslan är att William Quist tar hans plats i den linan, men Emil kommer att saknas rejält. Det finns ingen annan som honom i Löven i år.

* * *

Efter två galna veckor med sex matcher så väntar en lugnare vecka med ”bara” två matcher och båda borta (som jag ska på). Timrå på onsdag och Oskarshamn på fredag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.