Att skjuta få skott mot mål

13-49, 15-34, 31-20, 22-30, 25-34, 18-33, 20-36, 26-28, 23-32, 19-26, 23-32,

Siffrorna ni ser ovan är Björklövens skott statistik den här säsongen.

Skotten säger definitivt inte allt, de talar inte om hur farliga chanserna varit, men med 235 skott avlossade mot motståndarnas mål och 354 från motståndarna mot ditt mål blir marginalerna mindre. På elva matcher har Löven vunnit skotten en gång.

Visst defensiven har varit fokus nummer ett, det har kommit skador, men i längden är det ett problem.

Hur ska Björklöven kunna vinna matcher när de konsekvent skapar mindre än motståndarna?

En bra fråga. En ännu bättre är varför ser det ut så här? Har Björklöven för offensivt dåliga spelare, gör spelsystemet att det ser ut så, tränar laget för lite på offensiven, är det skadorna, är det tillfälligheter?

Efter förlusten mot Timrå funderar jag på vad som ska till för att det offensiva spelet ska släppa. Inte att Löven ska göra några mål fler i någon enskild match. Vad ska till för att Björklöven ska bli spelförande? Det kan inte vara tanken att försvara sig i 52 omgångar. Jag har inte svaret, men det vi ser just nu är inte värdelöst, det är ingen kris, det är inte någon som ska avgå, men det finns offensiva problem. Det kan alla se och det kostar poäng trots en stabil defensiv.

Timrå – Björklöven 3-1 (1-1, 0-0, 2-0)

Min syn på matchen:  

Björklöven inleder matchen ganska dåligt. Hamnar på hälarna. förlorar tekningar och tappar initiativet till Timrå. Att 1-0 kom var inte alls konstigt, för Björklöven skapade i princip ingenting. Timrå var inte alls så vansinnigt farliga, men dom hade pucken. 1-1 kom ologiskt och Löven hade tur som gick ifrån perioden med 1-1.

Andra perioden inledde Löven klart bättre, men den aggressiviteten som fanns avtog snabbt och Timrå åt sig in i perioden. Känslan var ändå att Löven hade kontroll defensivt förutom vi någon sekvens där Timrå träffade stolpen.

I tredje perioden kom Löven ut med ny kraft, men 1-2 målet förstörde det mesta. Det var ett riktigt turmål via ett ben och en skridsko. Efter det målet kunde Timrå sjunka, spela på Björklövens misstag och oförmåga att möta ett samlat försvar. Det slutade med ett jättemisstag och 1-3. Inte mycket att säga om. Matchen hade kunnat gå var som helst i tredje perioden, men rättvisa talde den här gången och Timrå som var spelmässigt bättre vann.

Värt att notera:

* Både Rasmus Edström och Jonathan Harty stod för godkända insatser med tanke på att de varit borta så länge Rasmus kommer att bli nyttig offensivt. Harty kommer att bli en jobbig jävel att tas med för motståndarna.

* Patrik Nevalainen var helbänkad i dag och spelade 0.00 minuter. Jag vet att många gillade detta. Jag ställer mig frågan. Ska Neva vara det när Mr baklängesmål Alex Ribbenstrand är i nuvarande form.Han delar sistaplatsen i ligan med sina -9  i plus/minus med Marcus ”Messy” Jonsson just nu.

* Emil Wrenman spelade dryga tio minuter och fick i tredje perioden spela med Kims lina istället för Linus Boström. Emil gjorde väl ingen världsmatch, men han bidrar med fart och skridskoåkning, något som är en bristvara i Björklöven. Det finns många jag plockar bort före Emil. Typ Ekeståhl, Linus,

* Mathias Trygg gjorde en av sina bättre matcher i Löventröjan. Han har långt kvar till det som förväntades av honom när han kom, men ändå ett steg i rätt riktning.

Mest intressant som blev sagt efter matchen:

Mats Waltin:

– Våra tekningar har blivit ett problem. Vi jobbar på det, det blev bättre under matchen i dag, men det stjäl väldigt mycket energi om vi ska fortsätta att förlora tekningar som vi gjort.

Linus Boström:

– Vi var inte på på det sätter vi måste vara i dag och kom inte åt Timrå. Det blev för enkelt för Timrå och det få aldrig vara enkelt att möta oss.

Emil Wrenman:

-Jag har lyssnat på tränarna och gjorde vad dom sagt. Jag har kämpat för att få den här chansen att spela i allsvenskan igen och jag ska kämpa för att få fortsätta.

10 kommentarer

  1. Erik

    Felkomponerade kedjor är problemet med offensiven. Sätt ihop 2 bra och sätt skiten i 3e å 4e kedjan. Så kanske 1a å 2a kan skapa lite. Och självklart ska ribben ut å Neva in!

    • SkanstullsLövet

      Jag har också svårt att förstå varför man inte försöker skapa två offensiva kedjor, sätt brunkarna typ Lavander, Nicke J och Boström i en checking line som spelar 0-0 och de kreativa med fart i en miljö där de har några lagkamrater som kan utnyttja det.

      Vad gäller backarna så var det väl för att Harty blev skadad som Ribbenstrand signades? Jag tippar att han blir bänkad så fort Harty bevisat att han är tillbaka i fysisk form. Nevalainen kommer förhoppningsvis fortsätta på bänken nu när Edström är tillbaka.

      • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

        Jag köper det du säger, men att Neva ska bänkas förstår jag inte. Det är matematik. Om Ribben ska skickas och Neva bänkas så finns det bara fem backar kvar eller tycker du att Lindahl går före Neva?

        • SkanstullsLövet

          Ja, faktiskt, eller Molin om nu han kan spela. Bättre att spela någon som är utvecklingsbar om det nu ändå är så pass jämndålig kvalité på kandidaterna.

          • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

            Molin är ju knäskadad just nu och Lindahl har varit riktigt dålig de senaste matcherna, men åsikten är fri.

  2. Ronny Edvardsson

    Varför går det inte som alla vill….andra lag/klubbar med mycket sämre spelare vinner mot alla lag/klubbar, men Björklöven har det tufft mot alla motstånd…tråkigt men sant. Nu vinner vi minst en poäng på borta plan (nästa match).

  3. Patrick

    Bedrövlig insats och i stort sett inget driv i det offensiva spelet.
    Vem som helst ser ju att det saknas spets i laget.
    Kan du inte ta ett snack med sportisen och se hur tankarna går?

  4. Jonas

    Vart tog Grönbergs fartfyllda spel vägen? Eller menade han att det skulle va fartfyllt i våran egen zon. Isåfall har en lyckats! Håller med föregående om att det är dags att fixa 2 ” bra ” forwardsuppsättningar och låta resten grisa på i 3e och 4e som alla femmor gör nu.

  5. kjka

    Håller med dagens fina inlägg exkl Skanstullslövet. Tyvärr behöver vi Nevva ett tag till. Men vi måste få till två producerande femmor. Hur man tänkt m backparet Ribbenstrand/Lindahl övergår mitt förstånd helt. Men nu får väl stackars Lindahl vila ett tag….

    Tuffast just nu är ändå insikten att vi kommer att få kämpa livet ur oss f att undvika kvalplats i år oxå, med två mkt bra målvakter dessutom. Vilka klarar vi att ha bakom oss i tabellen? AIK, Västerås, Asplöven, Almtuna – ingalunda, möjligen Timrå. Sen att vi med vår ledarstab och den trupp vi har ska behöva torska i Uppsala och i Timrå med två mål framåt är bara för bedrövligt. Därför får vi stå ut m publiksiffror <3000 igen, onödigt….
    Att t ex Per Kenttä får ihop ett bättre producerande lag än vi är mkt svårt att förstå.
    Nu är det väl ändå dags att sätta ihop Öhman/Palmebjörk i en riktig första-femma igen va? Har ni förresten tänkt på att tom Stefan Ö blivit en sämre tekare, 3-8 igår t ex. Det beror ju på omgivningen så klart.
    Dåliga bortaresultat för i alla fall nåt gott med sig, flera hemmasegrar, nånting säger mig att vi inte kommer att förlora många matcher hemma i år.
    Hoppas det räcker……..
    PS fantastisk blogg Gustav….

  6. GORDON

    Så djäklans massa spekulationer! Så tråkigt att läsa! Laget har bra spelare laget har fart, gäller bara att passa ihop gubbarna på ett bra sätt men det är ju det svåra. ”Grisa” i 3-4,de hmm inte snällt sagt! Skriv det positiva och uteslut det negativa så kanske killarna kan åka in med huvudet högt och en bra självkänsla! Positivitet föder kreativitet, negativitet föder destruktivitet, enkel matte:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.