Jens Öhman ”VI förtjänade seger”

Jens Öhman, Björklövens förre tränare, är som bekant tränare i Timrå i år. Jag stötte på honom utanför hallen och tog ett snack om matchen.

Vad säger du om matchen?

– Det var viktigt för oss att ta en seger. Vi har förlorat några matcher hemma och haft väldigt svårt att gör mål. Nu var vi inte direkt effektiva i dag, men vi fortsatte trots att vi inte fick utdelning och tillsut kom ett skitmål. Ett sånt du får när du sliter och gör rätt saker.För oss var det här en seger som betyder mycket.

Vad tog er till seger i dag?

– Vi har varit spelförande i många matcher och såg även i dag. Mot Vita Hästen vann vi skotten med typ 43-18, men förlorade. I dag var vi spelförande, men samtidigt så höll vi bort dom från att skapa så mycket vassa chanser.Jag tycker att vi var bättre över 60 minuter och det var därför vi vann tillslut även om det också var tillfälligheter.’

Du har ett väldigt ungt lag i år. Hur är det jämför med i fjol?

– I Björklöven hade jag ett antal spelare som är väldigt rutinerade som Stefan, Lavander, Hållberg.. Då driver de sina kedjor själv. Det är bra, men också lite svårare att forma. Nu är det ett ungt lag med mycket inspiration där du kanske får jobba ännu hårdare, men kan påverka mer. Båda typen av lag är roliga att jobba med.

Hur bra koll har du på Löven. Pratar du med Stefan något om era respektive lag?

– Vi är båda hockeynördar och pratar en del med varandra, men vi måste respektera att vi jobbar för olika lag i samma serie, men självklart har jag koll på hur det går för Björklöven.

Du blev av med jobbet hos Löven. Hur känns livet nu när du blev kvar i allsvenskan, men som assiterande?

– Det känns väldig bra som det blev. Jag går till jobbet med glädje varje dag.

* * *

Måste bara säga att när jag intervjuade Jens fick jag en flashback av fjolåret….

Ja ni minns säkert.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.